Şöyle ki; evlilikte geçim erkeğin sorumluluğundadır.. Bu yüzden kadın çalışmak zorunda değildir.. Çalışırsa, kazandığı kadınındır.. Kocasına vermek zorunda değildir..
“Eve giren para ortaktır” mantığı yanlıştır.. Çünkü nice erkekler var, karım çalışıyor diye fazla borç yapabilir, sürekli iş değiştirir, ya da kadına gücü yettiği için kadını çalışmaya zorlayabilir.. “İtilmiş- Kakılmış” skeci vardı Yasemin İnce’nin.. İşte onun oluşmasına sebep olur..
Hatta Peygamberimiz (asm) zamanında zengin sahabi hanımlar, kocaları fakir olanlar varmış.. “Kocama zekat düşer mi?” diye sormuşlardır.. Demek ki onlarda kazançlar farklı farklı..
Üstelik yeryüzünün en cahil toplumu olmalarına rağmen böyle bir kültürleri varmış..
@defgee sahabelerden bahsediyoruz.. Hayatlarına yalanı, üç kağıdı bulaştırmamış adamlar.. Ayrıca zaten küçük bir topluluk.. Kim zengin kim fakir biliniyor..
Evin ve eşin tüm masrafları erkeğe ait olmalı. Dolayısıyla paranın kontrolü de. Karı-koca ev ekonomisine dikkat etmeli, bütçe çerçevesinde hareket edip gereksiz lüks harcamalar, borç, kredi vs yapmamalı. Her iki taraf da yapılacak yatırım veya büyük harcamaları beraber planlamalı (ev, otomobil vs). Kadın çalışmak isterse kazandığı paranın tasarrufu kendine aittir. Buna mukabil evdeki görevlerini ve çocukları aksatmamalıdır.
Aynı tabi ki, zaten para evin ortak kasasında olmalı yani eşler birbirine para verdiği zaman aynı ev içinde döndürdüğünü düşünmeli ve öyle de olmalı bu sayede gelen çıkan paranın hesabı yapılmaz pek.
Ayrı olursa kadın hamilelik çocuk bakımı gibi sebeplerle çalışmadığında parasız pulsuz kalacak adaletli degil çünkü kadınlar ev islerini yaparak emek veriyor hiç adil degil bence hatta gerekirse ev kadının üzerine yapılabilir çünkü o kadar çok gördüm ki adam baskasi asik olup bütün parayı malı mülkü alıp gidiyor kadın ve çocuklar aç açıkda kaliyor
ben esımın odemesı gerektıgını dusunuyorum en azından o da koyacak veya o yapacak rahatlıgına gırmesını ıstemem tabıkıde yedek para olarak kendımınkını kullanırım
Ayrı olması gerektiğini düşünüyorum. Bizim evimizde herkesin bireysel tercihleri ve sorumlulukları vardır. Ben böyle gördüm, böyle devam ettirmek isterim.
Olayı tamamen yanlış anlayınca ben 😂😂😂 Hesap diyince insta face falan dsandım paraymış mevzu ayrıntılara dikkat etmezsen böyle oluyor demek ki 😂😂 Yorumu düzeltiyorum evlilikte ayrı gayrı olmaz bütün kesinlikle ortaklaşa bir hesapta durup isteyen istediği zaman kullanabilmeli zaten para bir araçtır ve mutlu olmak ve ihtiyaçlar için kullanılmalı
Evin geçimi zaten ortak olacak. Bu yüzden maaşları ortak hesapta toplamaya gerek yok. Ortak giderler dışında ayrı ayrı hesaplarda isteyen birikim yapar isteyen harcar...
Evlilik zaten bir olmak demek bu yuzdne herşey bir olmalı. "Aşk aşk derim, erimek isterim. İki değil, bir olmaktır derdim" diyordu Pargali İbrahim Paşa 😉
@MütefekkirSeyyah_ gibi hadis sapkinlarini ( ne oldugu belli olmayan hadisleri kuranin ayetlerinin ustunde goren ) cahilce fetva vermeye calisanlari dikkate almayin... sacmaladigini ayetlerle yuzune vurunca yorumu silecek kadar zavalli bir din dusmani.
@petubor mesele mantık değil mesele şu kendi kazandığım paranın hesabını karşı tarafa vermem hesap ortak olunca sürekli bir açıklama vs vs hele ki bu bekarken de çalıştığım daimi bir işse hiç vermem hayat bu ne getireceği belli olmaz eşinin maaş kartına el koyan tonlarca İnsan var
En İyi Cevaplar