İlişkilerde hayatın her alanını beraber paylaşmak sizce doğru mu? Yani ilişkiyi hayatımızın merkezine koymak yanlış mıdır?
#ccsoruyor

''Çok muhabbet tez ayrılık'' dedikleri gerçekten doğru bir söz. Evlenmeden önce bile her anını beraber geçiren çiftlerde ileri dönemlerde iletişim kopuklukları ve uyuşmazlık yaşanır. En güzeli flört döneminde sevgiliye ayrılan vakitten biraz fazlasını arkadaşlara ve eğlenceye ayırıp evlendikten sonra dünyasını eşine göre dizayn etmesidir. Sevgililik döneminde hayatınızın merkezi kesinlikle yapmamalısınız.
Bu kendi özel yaşamı ve sınırları olmayan ilgi delisi insanların içten içe yapmak istediği bir şeydir. Her ilişkinin (ne kadar uzun olursa olsun) sınırları olması gerekir. İlişki hayatın bir parçasıdır, merkezi değildir.
Zararlıdır. Hayatınızın merkezi değil ama büyük de olsa hayatınızın bir parçası olursa sıkıntı olmaz. Ne o sıkılır ne de siz mağdur olursunuz. Hem de ilişkinin açısından böylesi daha sağlıklıdır. Aksi takdirde sevgili kişisi çekip gittikten sonra sudan çıkmış balığa dönüyor insan.
Aynen öyle ;)
🌸😏
En zarar veren şey bu ilişkiye.
Kendi hayatlarina devam edip birbirlerinin hayatlarina SADECE renk katmalilar
Cevap
93Cevap
Merkeze yakın bir yerleşim yeri beğenmek lazım
Iliski dediğimiz olay kişinin tam anlamıyla kendini kalbini ruhunu o kişiye adaması demektir. Tabi ki hayatımızın merkezinde olmalı. Sadece hayatımızın merkezinde o var diye kendimizi işimizi ailemizi ve diğer sosyal yaşantımızı ihmal etmemeliyiz. Dengeyi kurduktan sonra herşey daha kolay. Keyifli geceler.
Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş ya.. Ama ne olursa olsun yine de merkezime oturturum. Sadece aceleci davranmadan, ölümün de bir gün kapıyı çalacağını unutmadan sevebilmek gerek. Terketmesini kaldırabilirim, anlarım, sövmem ama yine de merkezimde durmayı hak etmezse zaten merkezime almazdım. Her neyse uzatmayım.. Öyle işte
@ardarda01 yorumlayacak kadar tecrübe etmeseymişim keşke (!)
@ardarda01 leyse esefu. Haklısın 💕
@ardarda01 yok sen üzülme dedin, ben de üzülmüyorum haklısın dedim 😄😊💕
@ardarda01 he tamam 🤦♀️😊
@ardarda01 teşekkür ederim..
Zararlıdır. Herkesi hak ettiği kadar sevmek gerekir...
Evet zararlıdır. Kendini unutturan her şeyin zararlı olduğu gibi. Buna aşk da dahil. Kötü olmasa da, yorar.
Zaten bir ilişkin varsa hayatının merkezine o kişiyi ister istemez koymuşsun demektir. Hayatın her alanını paylaşmak ve güzel anılar biriktirmek elbette güzel şeyler, tek sıkıntısı o kişiyi kaybettiğinde geriye kalacak olan üzüntündür bence. Çok bağlanmış olursun biraz sıkıntı olabilir.
Benim zamanında yaptığım hatalardan biridir. İlişkiyi hayatının merkezine koyduğun anda en ufak bir durumda en zararlı sen çıkıyorsun. Ayrılmalarda en büyük hasarı sen yaşıyorsun o yüzden ilişkiyi hayatta daima ikinci ya da üçüncü planda tutmalı.
Yanlistir. Her insanin kendine ozeldir. Ve kendine has ilgi alanlari olmalidir. Birlikteyiz diye yerseyi birlikte yapip ayni seyleri hissedicez diye bir sey yok.
Yani tabiki hayatındaki kişi her zaman önceliğin olur ama kabul edelim ki evlendiğinde bile birbirinden bunaliyor insan önceliğin sevgilin ise hayatında bir tutam dostların ailende olmalıdır Yoksa cidden o sağlıklı bir ilişki olmuyor sürekli got göte gezmek iyi değil insanlar bunu anliyamıyor ama neyse.
Kendi özel alanınıza ve kendinize saygı duyun. Müştereklik, aynılık değildir.
Bir ilişkiyi hayatının merkezine koyanlar sağlıklı düşünemiyor çünkü o ilişki bitince g. t gibi ortada kalmak korkusu ile mantıksız hareket ediyorlar.
Yanlış oldukça yanlış.
Zararlı dahası kimse için üzülmeye değmez başkasının verdiği mutluluğu da kendi kendimize yaratırız dahası kimseye guven olmaz kimseye ihtiyac duymamak kimseye bağlı yaşamamak lazım
İlişkiyi hayatının merkezine koymak beyni devre dışı bırakmakla eş değerdir. İnsan dışında hiçbir canlı kulağıyla nefes almaya kalkışmaz. (Dipnot: Teşbih)
Eğer çok fazla arkadaşınız varsa bu yanlıştır. Ama çok çevreniz yoksa ilişki tam da merkez de oluveriyor. Evlendikten sonra da merkez de sadece o kalıyor zaten 😁
İlişki hayatın bir parçasıdır. Hayatın merkezi insanın kendisidir. Çünkü ben yoksam yani ölürsem çevremde olanlar için ben yokum ve onlarda benim için yoktur.
ne koyacağız başka hayatımızın merkezine :D
hastalıkta sağlıkta, mutlu günde mutsuz günde diye boşuna denmiyor :)
Eğer bir insani hayatının merkezine koyarsan O kişinin ilk vazgeçeceği kişi sen oluyorsun malasef
Yanlış , kargaya peynir emanet etmek gibi birşey olur. Karga aklına eser bir gün uçar gider hayatın alt üst olur, herkese ederi kadar değer vermeli
Tabiki yanlistir, senin erkek arkadasindan ya da kiz arkadasindan ibaret bir hayatin yok olamazda bir ailen var arkadaslarin var vs.
Kimseyi hayatının merkezine koymamak lazm. Hayatının merkezi daima kendin olmalısın. Herkese hakettiği değeri vereceksin.
Kesinlikle. Belirli zaman sonra özgür bir hayatın kalmıyor ve kendine zarar verirken buluyorsun şahsını.
Bence zararlı tek dusunebildigin tek sey o insan oluyo kendi hayatınızı unutup sadece o şahsa yöneliyosunuz
Yanlış tabi ki hayat ilişkiden ibaret değil bireyselliği kaybetmemek gerek. Hem ben hiç sevmem ne o öyle mıçmıç ilişkiler hiç bana göre değil.
Tabi Depresyonla sonuçlanır😂 1. Planda kendin hedeflerin hayata yönelik amaçların yer almalı bence😚
Yanlış hayatımızı ilişkiye göre degistirirsek hayatta başarısız olur ilişkiyi hayatımıza göre ayarlamaliyiz
Evlenmeden önce koymak çok tehlikeli ama evlendikten sonra gayet normal
Hayatını zindan etmek isteyen merkezine koysun her gün çile çekin. Kendimden biliyorum.
Her nekadar olmamalı desekte elde olmuyo. Ama yaradan akıl vermiş düşünelim hayata geliş sebebimiz ne diye bir gayemiz var...
kötü bir şey ilişki hayatın merkezi değil destekçisidir
Bence zararlı. İnsanların kendilerine göre özel alanları olmalı düşüncesindeyim.
Çok zararlı bence. O ilişki bitince mal gibi oluyoruz
Kesinlikle zararlı çünkü ben koydum psikolojim bozuldu yani kendinle de ilgilenmelisin
Zararlı hemde cok sevilen tarafin eline veriyosun ipleri o da seni kullanip atiyo
Koymam diye başlıyoruz ilişkiye sonra bir bakıyoruz ki hayatımızın tam merkezinde
Yanlış. Hayat sadece aşk ilişkilerinden ibaret değil.
Yanlış tabi. sevgilisi kişisi çekip gittikten sonra sudan çıkmış balığa döndürtücek eylemdir.
Yapmayın...
işin gücün varsa zararı yok ama iş yoksa malesef ilişki bir yerden sonra tıkanır
Elbette zararlıdır. Senin birlikteliğin dışında gelişen bir hayatın var. Herşeyin yeri ve zamanı farklıdır. Eğer ilişkini hayatının merkezine koyarsan; işine, arkadaşlarına ve diğer sevdiklerine vakit ayıramazsın.
Her kez Bir İlişki Yaşıyor Kimi Aşk Diyo Kimisi Aşk Gibi Görüyo Amaç Aynı Ama Sonuç Farklı Kısacası Hayatınızı Birleştirmek Gibi Bir Düşünceniz Varsa Hayatın Merkezinde Olmalı İlişki Tağki Yoksa olmamalı İlişki Hayatın Temelinde
Evet sakın bunu yapmayın sadece ilişkiniz için hayatinizi yaşamayın çünkü bir gün bittiğinde dağılıp mahvoluyorsunuz
Bence hayatın merkezine koyulmamalı. Herkes ilk önceliği kendi olmalı. Bu şekilde daha kıymetli ve cazibeli olunuyor.
Hayır bnce yanlış değildir. Sevginin ilişkinin yeri büyüktür değerlidir. Ilişki yüreğindedir. Sen ne kadar koymaya çalışmasan da onu her şeyin merkezinde bulursun
Zararlıdır yerine göre olmalıki daha güzel olur özlemek te güzel emek vermekte ve birde bayanların evlilikte özellikle bir işi uğraşacağı bir şeyler olmalı çocukları da olabilir.
Ben hayatımın merkezine koydum ona göre her davranışımı şekillendiriyorum belki yanlış ama sevdiğim adamla olabilmek için elimden ne geliyorsa çabalıyorum biz buna Değeriz
Bence insanın kendine de zaman ayırması gerekir arkadaşlarıyla ailesiyle sevgilisiyle paylaştıkları farklıdır herhangi birini hayatın merkezine oturtmak yanlış bence :)
yanlış tabi ilişki bitince gelip burayı ağlama duvarına çeviriyolar:)
Evet zararlıdır.
İnsan ne olursa olsun sadece kendi için yaşamalı ve hayatının merkezi de her zaman mantğı olmalı bence.
Tabiki yanlış. Sonuçta hayatımız sevdiğimiz adamdan ibaret değil. Ailemiz, arkadaşlarımız vb var
Değiyorsa değildir. Düşünceyle değil gerçeğiyle bakamıyoruz. Bunca ayrılık neden var hemde severek beraber olmuşken? Hayattayken kıymet bilip kıymet vermeliyiz. Karşılık beklemeden.
İliskiyi hayatin merkezine koymucaksan neden yasiyorsun o ilişkiyi 😊
Yoğun ve güzel duygular hissettirdiği için, mutlu ettiği için mesela?
Hayatın merkezine her daim EGO koyulmalıdır. İlişki vs ardından gelmelidir. :):
Neden ego?
EGO ama egoist olmaktan bahsetmiyorum. Aile ilişkileri ya da aşk ilişkileri... Konu her ne olursa olsun 'önce can sonra canan' sözünü aklına getireceksin. Her zaman ilk düşüneceğin kendin olmalı. Sen iyi olmazsan, senin huzurun yerinde olmazsa kime ne faydan dokunabilir ki?
@_король kalp
Duruma ve kişilere göre değişir. Bir de çok duygusal ve çok seven birisi elinde olmadan hayatının merkezine koyabilir :)
Ben hep merkezine koyuyorum. Ama sevdiğim daha önemli şeyler de oldugunu söylüyor. Galiba haksızım ama başka türlü de yapamıyorum
Neresine koyacaksın? hayatının önemsiz bir duvar köşesine mi? :D İşin düşünce kullanacaksın, sıkılınca bırakacaksın yani? :D
Hak edene hakkını vermek hiç zararlı değildir fakat hak etmeyene vermek mağlum
Bunu anlamak bazen zaman alıyor işte.
Sevince herşeyin ayarı kaçıyor , fakat o kadar olmaması gerek kişisel alanlar kalmalı :))
Hayatin merkezine öyle birşey koymalı mi yasama anlam katmalı yıkılmamali bozulmamalı sonu olmamalı
Hayatın merkezinde olmalı. Her şeyi onunla düşleyip onunla paylaşmalı😊
Karşındaki insana güveniyorsan değildir tabi. Ama herşeye karşıda tedbirli olmak lazım. O olmasada yaşayabilirim demek lazım. Yoksa aldatılma terkedilme durumlarını yaşadıgınız zaman hayatınız alt üst olur..
asıl olay ilişkiyi hayatının merkezi yapmaktır.. '' aşık oldugun kadınla birlikte '' tabii ki..
Yani ayrilinca koymasini istemezsen o kadar merkeze alma derimki ayriliklar fazla bu aralar 😎😎😎
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar