Geçmiş tabiki önemli Ama hangi şartlar neyi ne şekilde neden yaşanır bunlar önemli şimdi herkes cinsellik öpüşmek sevişmek namusu bozmaz diyor namusu iki bacak arasında aramıyor evet çok doğru Edep haya huşu göz dil akıl beden dil olarak erkek ve kadında eşittir Ama öpüşmek sevişmek normal diye de her onune gelenle bir şey yaşayıp sadece et parçasını da tutmak namus sayılmaz Evet hata etmiştir pişmandır ALLAH inancı ile kalben tövbe eder işte o zaman buna inanırım ve asla geçmişi önüne sunmam silmesi içinde her şeyi bende yaparım Ama yalan dolan sahtekar sözler ile kandırıp bahane arıyor ise günü gelir ortaya çıkar gözünün yaşına bakmam yolun açık olsun derim Ben kimseyle öpusmedim bile ama karşımdaki yanlış ve pişmanlık duymuş ise hayatıma alırım önemli olan doğruyu görmesi Bu kadar sevgili var ve bu kadar insan zevk uğruna hatta güven duymayı illa bir şey yaşamakta ararken kim o zaman bu kadar harama günaha düşen bir kez daha düşünmüyor değilim Namus kadın ve erkekte eşittir ama kadın bir tik daha öndedir kadın edep haya huşudur en değerli emanettir iffettir ar dır namustur O yüzden ben temizim çok şükür Hataları dışında pişman planı da kabul ederim Ama en çok ALLAH yolunda doğru iffetli kişiyi de isterim
Önemli hemde çok önemli. Her insan hata eder, hata işleyenlerin en hayırlıları tövbe edenlerdir. Rabbim tövbe edenleri sever, hadisi şerif.
Geçmişini bilmediğim biri benim geleceğim olamaz. Geçmişinde sevişmiş, sürtünmüş, bir erkeğin yatağına girmiş kadın benim geleceğim olamaz.
Dünyanın binbir türlü hali var. Tecavüze uğramış olabilir. Mast yaparken kendisi bozmuş olabilir. Kaza geçirmiş ve bozulmuş olabilir bunlar farklı durumlar fakat güven çok önemlidir. Önüme gelen kız tecavüze uğradım diyor. Bisiklet koltuğu girdi diyor..
Bekaret bacak arasından değildir. Bir kadın ve bir erkek kalbi, bedeni ve ruhu ile temiz olmalıdır..
Sevgili oldu diye kızmam evlilik üzerine oldu ise eğer fakat heves zevk peşinde olmuş biri Allah'a yakın bana uzak olsun...
Kesinlikle size katılıyorum. Zaten bir insanın temiz olup olmadığı hareketlerinden, edebinden, davranışlarından anlaşılıyor. Dediginiz gibi bekaret sadece bacak arasında değil. Sadece bir zar parçasına odaklanıp ona güvenen zihniyeti kınıyorum
Şimdi şöyle bir durum var eğer ki sende o saydığın şeylere uyumluysan kadın için dediklerin tamamen haklısın ama değil isen yanlışsın yani sende bakir biriysen bu konu hakkında Kuran’da da bahsediliyor Nur suresi 3. Ayette derki (Zina eden erkek ancak zinakar ve müşrik bir kadınla evlenebilir zina eden kadınla da ancak zinakar ve ya müşrik bir erkekle evlenebilir bu müminlere haram kılınmıştır.
1 her insan hata yapar demişsin 2 her tövbe edenin tövbesi kabul olur demişsin neye göre kime göre kabul oluyo bu kabul edilen tövbeler nelerdir zina zaten katiyen kabul dışı özelikle bunu belirtiyim. Geçmişi kirli olanla zaten gelecek olmaz bu konuda çok güzel konuştun. Tecavüze gelince 90 ,100 milyon nüfus var bu ülkede toplasalar tecavüz sayısı günümüzde bir elin parmaklarını geçmez bu orana sahip nüfusta. Mast yaparken bozulmayı ilk defa duydum olamaz öyle birşey kızlık zarı çok derinde. cinsellik dışında bozulması imkansız. Bunu tıpta açıkladı. kaç defa. Bekaret bacak arasında değilse herhalti yiyip hastane köşelerine bacak aralarına dikiş artırmaya gidenler robot mu kardeşim. Müslümanlarin çoğunluk yaşadığı bir ülkede de sevgililiğin günah olduğunu ters yanlış birşey olduğunu da bilirsin herhalde.
@Alp_iyi öyle böyle şöyle bütün durumları biliyorum merak etme hocalık yaptım zamanında!
Ayrıca @Berenakts98 inde dediği gibi ve her insan hata eder hata işleyenlerin en hayırlıları tövbe edenlerdir Rabb'im tövbe edenleri sever hadisi şerif tövbe eden hiç yapmamış gibidir. Ameller niyetlere göredir hadisi şerif.
@DEDENGELDİEVLAT her insan hata yapar bu doğru tabiki. Ayrıca her tövbe değil her "samimi" tövbe kabul olur. Bir insan geçmişte zina yapmış olsa dahi eğer çok pişmansa ve samimi bir tövbe etmişse Allah katında tertemiz sayılır.
Ayrıca sırf zara bakıp da bu zina yapmış veya yapmamış hükmünü vermek kimsenin haddi değildir. Bu sadece bir zarla anlaşılabilecek bisey değil. Zina kadına ne kadar haramsa erkeğe de o kadar haram. Erkeklerin anlaşılmıyorsa kadınların da anlaşılamaz. Adalet denen birşey var. Sizin zar diye adlandırdığınız kavram saçma sapan toplumsal bir kavramdan ibaret sadece.
@Berenakts98 Neye dayanarak soyluyon bunu kaç insan tanıyon. Asıl cevaba gelelim tovbenin samimisini de ilk defa senden duydum zinanın tövbesi olmaz edilen tövbe de kabul değildir son pişmanlık işe yaramaz.
Her açıdan gayet güzel yorumlamışsın, ağzına sağlık. Sen isteğini dile getirmişsin, kınamıyorsun ama bana uzak olsun diyorsun ki kişiler isteklerinde gayet haklılar. Allah gönlüne göre versin demek düşer bizlere de 😊🙏
@Berenakts98 Namusa saçma diyenin namusundan şüphe ederim daha fazla tartışmayacam. senle iki zıt insanız bence konu kapansın namus kadın erkek içinde namustur ben sadece kadınlara has diye birşey söylemedim.
Arkadaşlar hiçbir müslüman ülkesinde doğru düzgün dine uyulduğunu görmedim hacı olsun hoca olsun %90 aynı ve kadınlara gelince bu bakire kalma korkusu aile korkusu yüzünden paganlarda Budistlerde ve hristiyan yahudi artık akılınıza ne geliyorsa olan toplumlarda hiç olmadığı kadar müslüman ülkelerde anal ve oral seks var şimdi size soruyorum 100 tane kızla çıkın sevgili olun bir erkek istemediği sürece belki bu 100 kişinin içersinde 1 tane ancak çıkar kendi kendine der gel sana anal veryim ya da oral yapıyım ya da sürtün vs madem bu kadar namusa önem veriyoruz hiçbir erkek yapmasın o zaman kullanmasın hiçbir kızı seks için.
@DEDENGELDİEVLAT "Güneş batıdan doğmadan önce kim tövbe ederse, Allah onun tövbesini kabul eder. “ Müslim, Zikir 43 Ben bu hadisi şerife dayanarak tövbelerin kabul olacağını savunuyorum. Peki siz neye dayanarak tövbenin kabul olmayacağını savunuyorsunuz?
@DEDENGELDİEVLAT ben namusa saçma mı dedim? Yazdıklarımı nasıl okuyup anlıyorsunuz acaba? Namus tabiki önemlidir. Ben Allaha şükür hayatımda hiç zina yapmadım inşallah da yapmam. Herkes kendisini zinadan korumalı. Benim burada karşı çıktığım konu namusu sadece saçma sapan bir zar parçasına bağlıyor olmanız.
Milletten inancından müslümanlığından sana ne! Sen kendine bak! Ben sevgili kullanmıyorum! Ayrıca vereyim diyen çok oldu! Nesilden nesile daha da kötüye gidiyor insanlar ve insanlık edep ahlak hayâ.
@Alp_iyl ben de zaten bundan bahsediyorum. Millet her halti yesin her şeyi yasasın ama zarı bozulmasın. Bakire mi oluyor şimdi bu? Erkekler için de aynı şey geçerli. Bu sadece kendini kandırmak oluyor. @DEDENGELDİEVLAT gibi zihniyetler de sadece zar parcasına odaklanmaya devam etsinler. Bir insanın bakir veya bakire olduğunu sadece ona güvenerek anlayabilirsiniz başka bir şekilde kimsenin anlaşılması mümkün değil
Yok ya sizin gibilerle cidden tartışılmaz ne zaman bir insan böyle şeyleri söylerse onun samimiyetinden şüphe ederim ama ben sizin gibi olmayacağım hemen sananeeee ya da kendine baaaaakk diyemeyeceğim sabır denen bir şey var ☺️😀 işte sorun şurada hocalıkta yaptım diyorsun ama iki tartışmada sen ve senin gibiler hemen öfkeleniyorsunuz sadece bir peygamber efendimizi örnek alın.☺️ bu son cevabımdır.
Her insan hata yapar hata biz insanlar için. Her tövbe edenin tövbesi kabul olur demedim. Gözlük takıp okuyun! Tekrar okuyun! Neye göre kime göre kabul olur! Allah bilir!
Zinanın kabul dışı olduğunu gösteren bir delilin var mı?
Dikiş artırmaya gidenler robot değil! Bana göre bekaret budur! Bir başkası beni ilgilendirmiyor!
Ben ihtimalleri söyledim! Bozulabilir mast yaparken de bozulur. Kimisinin şeyi 10 cm kimisi 8 cm parmak kaç cm?
Tıp da beni ilgilendirmiyor!
Sevgili flört haram ya da harama götüren yoldur akside olabilir fakat iki kişiden biri art niyetli ise sadece harama götürür haramdan helal olmaz aksi de olsa harama götürebilir. Ameller niyetlere göredir hadisi şerif.
Ben sevgili kullanmıyorum! Evet biliyorum! Yanlış bir şey dinen! Ve bana göre de yanlış!
@DEDENGELDİEVLAT o zaman sana şöyle bir olay anlatayım. Bir gün sahabelerden biri Peygamber efendimiz (s. a. v.)'e soru sormak için geliyor ve diyor ki: ben bir günah işlesem ondan sonra da tövbe etsem kabul olur mu? Peygamberimiz de hayır kabul olmaz diyor. "Peki daha önce işlemiş olduğum bir günaha tövbe etsem kabul olur mu? diyor. Peygamberimiz de evet olur diyor. Buradan çıkan anlam şudur ki; bir günahı işlerken "Ben nasil olsa sonra tövbe ederim bisey olmaz" deyip de kimse günahı hafife alıp rahatca günah işleyemez. Ama şeytana uymuştur, boşluğuna gelmiştir, nefsine yenik düşüp bir günah işlemiştir ve çok pişman olmuştur. Bu durumda Allah edilen tövbeyi neden kabul etmesin?
@DEDENGELDİEVLAT sana bir olaydan bahsettim ve bir açıklama yaptım. Evet tutarsız buluyorsan o senin sınırlı zihniyetinden kaynaklanıyor. Anlatsam da daha fazlasını anlamayacağını düşündüğümden konuşmaya burada son veriyorum.
@DEDENGELDİEVLAT ben size kesinlikle katilmiyorum. Zira Hz. Allah büyük günahlar haricindeki tüm samimi tövbeleri kabul eder... Biraz daha araştırıp bu konuda bilgi sahibi olmanızı öneririm.
Kıyası yaptığınız konu şeyler farklı, biriniz yapılan tövbeyi kabul eder diğeriniz de zaten tövbe ederim diye günahları hafife almayi konusmuşsunuz. Neyse allahim hiç birimizi doğru yoldan ayırmasın. Allah'a emanet olun.
Deden geldi önce yazdıklarıma cevap ver boş boş konuşma gerçekler dediğin boş sözlerden ibaret ben kendimi bir şeye çıkarmaya çalıştığım yok bilenler biliyor bilmek isteyen öğrenir diğerlerinin canı cehenneme
Zinanın tövbesi kabul ediliyosa o zaman herkes zina yapsın tövbe etsin nede olsa temize cikiyon ha bu akılı ya da gereksiz yalan bilgileri kim verdi size.@Soner_Demirerr Yorumunu beğenenlerin hepsi zina yapmış tipler belkide sende o tiplerdensin böyle yazdığına göre.
@DEDENGELDİEVLAT siz hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz ya pes doğrusu pesss!!! Bir indan günahından eğer PİŞMAN olursa affedilir "pişman". Bu kavramdan haberiniz var mı yoksa kelime anlamını açıklayayım mı?
@DEDENGELDİEVLAT Ameller niyetlere göredir hadisi şerif. Sen ve senin gibi çekemeyenler yıllardır var ve olacaktır. İkile herkesi de kendin gibi sanma!
Sen kalkmış da o bunak halinle kimsenin ahlakına namusuna dil uzatamazsın. Bu senin haddin değil. Bilip bilmeden konuşarak iftira atmak senin bu dediğin günahtan cok daha büyük bir günah zaten. Önce haddi bil ondan sonra düşünerek konuş
@DEDENGELDİEVLAT size katılmıyorum. Tabii ki tövbe kabul oluyor diye günah işlemez zina yapilmaz. Lakin zina yapan birinin de samimi tövbesi kabul olmaz. diye bir şey yok.
@Düşünerekkonuş evet işte ben de bunu anlatmaya çalışıyorum ama yaşlı amca anlamamakta ısrar edip bir de üstüne namusumuza dil uzatıyor. Belli ki İslam hakkında hiçbirşey bildiği yok ama bildiğini zannedenlerde
Evlenilecek kadın erkek farketmez geçmişinin temiz olması esastır. Bununla beraber bazı insanlar gerek cahilliklerinden gerekse hormonlarını kontrol edememeleri nedeniyle bazı hatalar yapmaktadırlar.
Önemli olan nedir? Hata yapıp geçmişini kirletmiş bu insanları yok mu sayacağız?
Benim düşüncem bu kişilerin şu anki durumlarının iyi analiz edilmesi, geçmişin hatalarından ders çıkarılıp çıkarılmadığının kontrol edilmesi, tekrar aynı hatayı yapmama azminde olup olmadıklarının gözlemlenmesi be bu kişilere bir şansdaha verilmesidir.
insan yedisinde neyse yetmisinde de odur arkadaşlar kimse değişmez. sizden önce birini aldatan mutlaka sizi de aldatacaktir. İnsanın yaşadığı herşey bilincine işlenir geçmişte yaşadığın şeyleri bilincini değiştirmeden pişmanlık haline getirmek mümkün değil böyle bir durumda örneğin zina ettiğin varsayıminda tövbe etmediğin sürece Allah'a yönelmedigin sürece pişmanlık duymazsin pişmanlık duymazsan aynı şeyle karşılaştığında yine aynısını yaparsın. sonuç olarak size tavsiyem yani müslüman olanlar için söylüyorum evlenirken geçmişe bakın temizse mutlu olma ihtimaliniz yüksek kirliyse ama samimi şekilde tövbe edip gerçekten pişmanlık duyuyorsa bu halde yine mutlu olabilirsiniz geçmişindekilerden çok farklı olduğunuzu hissettirerek ama geçmişi kirli ve bundan pişmanlık duymuyorsa şansınız çok az sizi mutlaka aldatır geçmişte hayattan zevk almak için yaptıklarını yapmıştır şimdi de yapacaktır. iyi geceler
Bu cok onemli sanirim. Sanirim diyorum cunku yas itibari ile buyuk konusup beterine gelmek istemiyorum.
Temiz olmasi gerekir. Kadin Erkek esit degildir. Ruhu namussuz olmasin yalanlarindan midemiz bulunuyor. Hataydi pismanim demekte kurtarmaz. Eger durun bu ise iradesi zayif olarak gorurum ve benim gozumde kucuk duser.
Oysa benim es tanimim tam bir kadindir. Sadece evlendigi, hayatini paylastigi, sirlarini doktugu erkek icin olmasi lazim. Baskalarinin anatomisini bildigi bir es ne bileyim biraz gozumde kuculebilir.
Kadin'in her zaman erkegi tasidigi veya tasimasi gerektigine inanan biriyim. Kadin o derece ozeldir.
Bu cok cok ozel bir durumdur. Akli, ruhu olsun ama bu hatayi yapmamis olsun. Akil ve fikirler degisebilir ama yapilan o buyuk hatanin degismesi mumkun degil.
Kime göre neye göre temiz bunu sorgulamamız lazım. Hepimiz insanız, hepimiz hatalar yaparız. Allah katında, tövbe edenler, şayet tövbelerinde samimi iseler, tertemiz olmuyor mu? O vakit, kimi hangi günahıyla yargılama hakkına sahibiz? Yoksa hiç sahip miyiz?
Dinimizde kibirlenmek, üstten görmek var mı ki günah işleyen kimseye üstten bakalım? Kimse kimseden üstün değildir, üstünlük Allah katında takvadadır. Bunları biliyorken, neden birisini günahları için yargılayalım? Allah ile onun arasında olan meseleye hangi hakla müdahil oluyoruz?
Elbette hiç o büyük günahları işlememiş birisinin kendisi gibi birini istemesi hakkıdır. Lâkin hakkı olan onun için hâyırlısı olan mıdır?
Abi benden önce veya benden sonra hiç fark etmez. Her gün yüzüne aşkla bakacağım kadının daha önce başka erkekle ilişkiye girmiş olmasına katlanamam. Ben geçmişimi kirletmedim önce Allah için sonra da sevdiğim kızın temiz olmasını isteyebilmek için. Kadın temiz olmalı, erkek bunu isteyecekse önce kendine bakmalı.
Geçmişe saplanıp kalmam, geçmişinden arınan biriyse sorun değil benim için.
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Valla 3 yıllık ilişkim var ve evliliğe doğru yol alıyoruz. İkimizde evlenip boşanmış yetişkin insanlarız. Ben sevgilimin eski eşiyle yaşadıklarını veya ondan sonraki beraberliklerini pek umursamıyorum beni alakadar etmiyor rahatsızlık duymuyorum. Önemli olan şu anki bana bağlılığı
Geçmişi deşip duranlardan değilim fakat geçmişte her ne yaptıysa geleceğimizde karşımıza çıkabilecek birşeylerse ilk önce onları çözmeye çalışırım. Çözülecek ve rahatsızlık duyabileceğim birşeyse ilişki biter. Fakat gelecekte bize sorun oluşturmayacak konularsa önemli değil. Önemli olan benimleyken nasıl birisi olduğu..
Bence geçmiş çok önemli değildir. Yani sevdiğim kişinin geçmişinde sevdiği kadınlar olabilir tabi ki. Ama şahsen ben sevdiğim kişi eğer geçmişinde biriyle cinsel anlamda birlikte olduysa onunla ilişkimi devam ettirmek istemem. Tamam yakınlaşmalar elbet olur ama ben evlenmeden önce böyle bir şeye karşı olduğum için sevdiğim kişininde evlenmeden yaşamış olmasını istemem doğal olarak.
Geçmiş geçmişte kalmıştır. Geçmite kalmamışsa sıkıntı olabiliyor. Nitekim evlilik boşanmalarından sonra cinayetler çok acı bir durumdur. Onun için ilişkilerde öncelikle birbirlerine karşı dürüst davranılırsa geçmişin pek önemli değildir. İnsanlar bırakmalı ikiyüzlü davranmayı gerçekçi dürüst olmayı olamıyorsa öyle davranmayı seçmelidir.
Evet önemli benim için geçmiş geleceğin aynasıdır boşuna demiyorlar atalarımız, geçmişindeki ilişkisi neden bitmiş suçlu kim gerekirse eski sevgilisine bile sorarım
kimsenin geçmişi temiz değildir ve insanlar yaptığı hatalarla büyürler. Her söylediğim birşey var bir önceki biten ilişkimiz bizi yenisine hazırlıyor tamam olduğumuz zaman da evleniyoruz diye kime neyin hesabını sorabilirsin ki artık, saygu ve dürüstlük olsun gerisi önemli değil
bir erkek benden önce ne kadar çok ilişki yaşarsa benin için kardır.. bana doyumlu bir şekilde gelecek bu da beni aldatmayacağını gösterir. Ayrıca benden öncesi beni ilgilendirmez beni benden sonrası ilgilendirir
@forbiddenzone hayır canım sadece dokunuşlar oldu öpüşler geldi sevişme yaşamadım hiç ama bana dokunulmaması şartı ile hallettiğim bir kaç kişi oldu flort diyelim ya
@DEDENGELDİEVLAT üstüme alınmıyorum süt dilimleri kendini belli ederler ben kaşar değilim hele de küflü kaşar değilim flörtlerim oldudedim ben yattım demedim ki seninki de ulaşamadığım ciğere mundar ederim diye bişi oldu o da senin düşüncen o da senin görüşün saygı duyarım
Öncelikle geçmişi sorgulamak çok önemsiz bir şey ha bir insanın derdi tasası kötü anıları olur dinlersin ama özellikle cinsellik ve ya bir hata yapılmışsa sorgulanmaması gerekir ve sorgulayan insanda amacına ulaşamaz hiçbir zaman tövbe diye bir şey var insan sevdimi artık önüne bakar tekrar aynı hatayı yapmaz ve eğer ki bunu bir insana hissettirirsen kadın olsun erkek olsun itiraf etmek ister her şeyi paylaşmak ister muhakkak bir gün.
Geçmişte bir ilişki yaşamış olması değil, geçmişini içinde barındırıp, geçmişinde kötü kalıntıları geleceğine taşımış birisi olması gözümde onu kirli yapar.
Geleceğinde bir etkisi olmayacaksa sorun yok. Hiçbir sorun yok. Tertemiz bir insanın illa ki bir artısı olur gözümde ancak geçmişinde olan her bir şey kesinlikle eksi olamaz. İleride yüzüne vurmak gibi bir adilik yapmam.
Tabii ki önemli. Herhangi bisi alırken nereden geldiginden tut neyden yapıldığına kadar araştırıyoruz. Bir omur kalbimizi emanet edeceğimiz, omrumuzu adayacagimiz insanı niye araştırmayalım?
Geçmiş geçmişte kalmıyor çoğu zaman. Ayrıca insanlar kolay kolay değişmez. Çok zampara ya da kaşar bir insanın durulacağını sanmak ahmaklıktır. Basit ilişkilerle gençliğini tüketmiş bir insana evlilik vermek ise büyük enayilik...
Daha iyi anlıyorum hani şu çok temiz olmalı diyen arkadaşlar umuyorum daha beter geçmişi vardır inanıyorum buna ama şu bakın kimsenin geçmişi kimseyi ilgilendirmez yaşanmış geçmiş o zaman o yoktu bu zamanda o o yüzden saygı duycaksin yasananlara
Hangi erkege sorsan istemez yapar yapar ama karsina temiz birini ister ama ben bu konuda cekimserim ama insanin canini acitan sey karinin orda burda konu olasi olurdu
Ben onu bekledim elbet onun da beni beklemesini isterim... Ancak benden öncesi yine de beni bağlamaz... Ama ister istemez canını yakıyor insanın, bir sevgilimden bunu tecrübe ettim
Bir kız arkadaşım vardı, tecavüze uğramış ve sonrasında da yapmıştı, bir çok kez... Sorun etmedim. Benden sonra kimsenin elini tutma kabulüm diye baktım olaya, ama insanın içini yiyip bitiriyor, ya nolursa olsun, ben herşeyiyle kabul ederim sevdiğimi
Geçmişimizi beraber geride birakcagimiz ve hayatımızda temiz sayfalar açacağım birisi olmalı. Herkes geçmişte birşeyler yaşayabilir bu büyük bir sorun teşkil etmez tabi sürekli konusu acilmiyorsa
Sen git ilişki yaşa ondan sonra önemli değil de ne kadar güzel ya benim için önemli ağa ilişki yaşamamişim milletin altima yatanla gidip evlenecek kadar mal da değilim kimse kimseyi enayi yerine koymasin.
Önemli bayağı. Her önünle gelenle yatıp kalkmış insanla beraber olmam.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tabikide onemli ben onunla her yastiga basimi koydugumda aklima gecmisi gelemez gelmesini istemem ben nasilsam oyle birini isterim sirf bu yuzden ayrildim zaten sevdigimden
Yani filmlerde bu tip olaylar isleniyor.. Bir yerde oturmus yemek yerken birinin gelip vayyyy bu kadinimi veya bu rrkegimi buldun der ise o anda ki havayi bir dusunun.
Dini inançlarım ve ahlak kurallarimi zedeleyecek bir olaya karismadiysa, çokta önemli değil. Unutulacaksa beraber unuturuz, ben ve benden sonrasi onemli..
evlenmiş boşanmış hatta çocuklu geçmiş farklı. daldan dala gezen farkli.. bakire olup herseyi yasamis olan farklı. geçmişten geçmişe göre farkeder... bilemeyiz tabi ne olur
Zor yolda herhangi bir toplu taşıma aracında istemeyerekte olsa yüz yüze geldiğin zaman bir kadınla seni yamyam zannediyorlar korku içinde çoğu kadın sanki herkes tecavüzcü bu ülkede.
Çok önemli tertemiz olması lazım kadın elini değmemiş hiç bir sxxte bulanmamış olması lazım
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
birlikte olduğum adam sabıkalıydı bir çok suç dosyası vardı evlilik dışı bir oğlu vardı hepsini görmezden geldim ama yok arkadaşlar insanlar geçmişinden izler taşıyor malasef
Benim için bir sorun teşkil etmez. Ammavelakin iş nikaha kadar gittiyse, evlenip boşandı ise kabul edeceğimi sanmıyorum. Nişan atmış vs. Bunları kabul edebilirim.
En İyi Cevaplar