Yine ilginç bir boşanma haberi geldi. İkinci evliliklerini yapan ve 14 yıl evli kaldıktan sonra şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrılan çiftin davasıydı bu... Erkek tarafı, karısının evlenmeden önce kendini varlıklı gösterdiği, maddi durumunu sakladığı iddiası ile eşine dava açtı. Mahkeme “kadının evlilik öncesi hayatı ile ilgili erkeğe dürüst olmadığı” nedeni ile “kadına nafaka verilmemesine ve erkeğe 10 bin TL maddi, 10 bin TL de manevi tazminat ödemesine’’ hükmetti..
Mahkeme haklı, yalan üzerine evlilik kurulur mu? Mahkemeden geçmişini dürüstçe anlatmayan eşe 20 bin TL tazminat cezası çıktı!
Eşinizin sizden gizlediği geçmişi sizin için boşanma sebebi olabilir mi?
Yalan üzerine evlilik kurulmaz. Tam evlilik hayali kurarken kızın eski sevgilisi karşıma çıkıyor. Kız "Ya işte unutamadım 6 yılım beraber geçti" diyor. Eee napalım ayrılmışsın bitmiş. Eğer benle evlilik planları yapıyorsan...
O konu hakkında soru sorulmuş ve yanıtlar yalan ise ve erkeğin geçmişi kadının hayat standartlarını etkileyebilecek ise boşanılabilir. Aksi taktirde ondan öncesini şimdi ki birlikte olduğu şahsiyete açmak onun seçimidir.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Adam para pesindeymis parasi icin kadinla evleniyo parasi yok diye nafaka aliyo bu ne sacma bir neden hayir benden öncesi beni ilgilendirmez, maddi konularda bosanma nedeni olmamali sonucta bir insanla evleniyosun parasiyla degil, mahkeme kadina degil adama ceza vermeliydi sen parasi icinmi evlendin diye
Söyleyemeyeceği şeyleri yapmasın yapacaksa da söyleme sorumluluğu olduğunu düşünüyorum iki tarafında. Evlilik başlayınca ‘o benim özelim’ diye bir savunma yapamazsınız geçmişiniz ya da şimdiniz ile alakalı
Bende bunun karşılığı boşanma olmaz varlığı içinmi evlenmiş evlilikler maddiyetlar üzerine kurulmamalı illa maddiyat aranmalı ama aşırı bir maddiyat beklentisi olmamalı
En İyi Cevaplar