Karşı cinsi çok tanımak istenmiyorsa yaşanmaz, kafeden kafeye tanınır, sinemadaki ya da müzedeki hali bilinir. Eğer her halini değerlendirip bilinçli sevmek istiyorsa en doğal alan olan evdeki halini de bilir ona göre ileri adım atılır. ya da bazıları gibi tam tanımadan evlenip sonra ya hayatı ızdırapla yaşayıp evli kalınır ya da boşanılır belki bu yaptığı kumar leyhine çıkar mutlu olur bilinmez ama elde tanıma imkanı varken garantör olmaktan neden kaçıp yazı tura atayım. Bence faydalı ileriye dönük bir ilişki varsa ortada
Bakın sunu iyi anlayın karşınızdaki insandan bir resmiyet bekliyor ve bu olmazsa olmaz diyorsaniz zaten o evlilik sadece kagit uzerinde bir evraktir. Tıpkı topluca bir fotografta herkezin gulmesi ve daha sonra bir daha duzelmemesi gibidir.
Dışarda kafede buluşmayla evde birlikte yaşamak çoooook farklı. İnsanı asıl evde birlikte yaşayarak tanıyorsun. Kimse dışarda kötü huylarından bahsetmez. Adamın çorapları fıydırdığını, horladığını, ayaklarının koktuğunu bilemezsin 😒
Faydalı çünkü zaten evlenince beraber yaşayacaksın yani tükenecekse o zaman tükenmesindense sevgiliyken tükensin :) Herkes birbirinin gerçek yüzünü görmeli bence.
Yaşamam. Çevremde yaşayanlar vardı. Gördüğüm şey şu :
sürekli birilerine yalan söylüyorsunuz durumu gizlemek için. Aileye arkadaşlara komşulara hep yalan.
Kolay kolay ayrılabileceğini düşünüyorsun ama ayrılamıyorsun yine çünkü paylaşımlar artıyor, birlikte olunuyor bu durumda kız da erkek de bırakamıyor. Sevgi bitse bile ayrılman çok zor erkek başına bela oluyor ve karısı da olmadığın kimse bilmediği ve sen de söyleyemediğin için daha çok bela oluyor. Seni yalnız ve savunmasız buluyor çünkü. Seninle birlikte olmuş erkekten kolayca ayrılabileceğini düşünen kadının aklına şaşarım.
Kadın birlikte olduktan bir süre sonra gerçeklerle yüzleşiyor ayrılık olursa sonrası ne olacak? Kime nasıl anlatacak bu durumu. Böyle olunca erkeğin her dediğini sineye çekmeler başlıyor. Bu saatten sonra erkek de abartıyor ne saygı gösteriyor ne bir şey ezdikçe eziyor. birlikte olmasaydım ayrılırdım diyen arkadaşım vardı. sonunda evlendi ama artık bir sorunu var.
son olarak kolay ayrılmayı düşünüp bu yola başvuranlar hadi diyelim ki kolay ayrılmayı başardı bu basit bir şey mi? İlişkiler çabalamadan yürümez bazı şeyleri görmezden gekeceksin. Ama basılsa evli değilim diyip ayrılacaksın. Sonra bir başkası sonra balkası derken ortada duygu diye bir şey kalacak mı?
Evlenmeden önce birlikte yaşamı bir süre bile paylaşabilme şansı her ne kadar örf ve adetlerimize göre kabul edilmese de, çiftlerin birbirini tanıma açısından iyi bir tecrübe olacağını düşünüyorum. Boşanma oranının bu kadar fazla olmasının da bir sebebi insanların birbirini tam anlamıyla aynı ev içerisinde yaşamaya başladığı zaman tanımaya başlaması. Yine de belirtmek isterim ki evlenmeyi düşünen iki sevgilinin evlenmeden önce aynı evde bir müddet yaşama şansı değerlendirilebilir. Ciddi bir ilişki yaşamayan iki sevgilinin aynı evde yaşamasının pek bir anlamı yok bence.
Bence kesinlikle doğru değil. İlişkinin ömrünü kısaltıyor. Ve "ne de olsa evli insanların sürdüğü hayatı sürüyoruz, ne gerek var o imzaların atılmasına" düşüncesiyle insanı evlilikten uzaklaştırıyor.
İşte klasik Türk insanı nedense herkes birlikte yaşamak deyince akla yatak gelmiş illaki birlikte yaşayınca yatak olur sonu Oysa alakası yok uzun yıllardır ailemden ayrı yaşayan biri olarak şunu söyleyebilirim dışarda görüşmeyle evde aynı ortamda hayatı idame ettirmek arasında uçurum var bu sevgili değil en yakın arkadaşında olsa hatta kız ya da erkek kardeşinde olsa çok farklı durum ev yaşantısı zaman içinde uyum sorunu olanlarda çekilmez hal alır bunu herkes iyi bilir belli sınırlar dahilinde aynı evi paylaşmak çok şeyin öngörüsü olabilir lâkin bizim toplum buna hazır değil bu gidişlede hiç hazır olmaz baksanıza soruyu bile direk bel altından cevaplamışız... daha ne diyebilirizki
Bakın her konuda en sona birakıp unıttugunuz birşey var Yorunlara bakınca farkettim Kimse ALLAH izin vermiyor haram demiyor ben anlamadım gitti Ben şahsen seversem çook seversem ki Sevmediğim len zaten işim olmaz Gider nikahı kiyarım hayatıma bakarım hepsi bu yaaa bu Sevgili ile aynı evde kalın Yarın anlaşamayıp ayrılın Yeni sevgili yapın Ondan da ayrılın Bidaha yapın yine eve alın Kendinize hakim olamadan halt karıştırın Eeeeeeee Noldu kiz da erkek te namus gitti Bu mudur yani Bir anlık zevk için
Namus (K) harfi ile mi basliyordu? Ya zaten oylelerinin namustan ne haberleri varki? Allah nerede? Bunu dusunurler mi? Hayir! Ama iyi ki ölum var. iyiki insan yaslaniyor ve cirkinlesiyor. Iyiki Son var.
Bir anda dedim ne oluyor Namus (k) harfi dediniz yaa Acaba dedim yanlış mı yazmışım Bakın hanımefendi En basitini söylüyorum Bir kız ile aynı evde 1 sene yaşadın Kimse bişe yapmadık demesin Şeytan var yaşıyan herkes yapar O yüzden yaşamamak lazım ayrı konu 1 sene sonra tam evlenicekler Adam öldü mesela Kız kaldı ortada Namus mamus gitti Başka kim ile evlwnicek o kiz?
bunlar 30-40 sene öncesine kadar ülkemizde olmayan şeylerdi.. bu yaşam tarzı , klasik zina denilen , ve gayrımüslim yabancı ülkelerden, sosyal medya ve yabancı film ve diziler aracılığıyla ülkemize empoze edilen ve başarılan bir asimilasyon / başkalaştırma / aile yapısını yıkma hareketidir.. Ahlaki çöküntü alametidir bu.. evlilik dışı beraber yaşamak.. ve yine fenomenler baş aktör , bunu bu ortamda ısıtıp ısıtıp sofraya sunma konusunda.. mossad veya cia den maaş mı alıyorlar merak etmiyorum değil... ;)
Birlikte yaşamak yaşamın her alanında ki uyumu görmek" Bir olabilir miyiz?" anlamak için harika bir fırsattır. Birbirini tanımadan evlenip 2. senesinde 1 çocukla ayrılmaktansa, tanımak ve hiç çocuk yapmamak daha mantıklı. Ömrünü hiç istemediğin halde evlilik nedeni ile birine mahkum etmek MUTSUZLUK KAPISINI AÇAR.
benim görüşüm hayırlı değil. yani dini açıdan demiyorum. neticede karsı cinsler. yakınlaşma olucak ister istemez. ben açığım buna ama ilişkiyi kalitesizleşir bence. arada birbirinin evinde kalınması daha iyi. istediğinde gelinebilmesi ok. anahtar vermeler ok. çamaşırları senin ki iyi yıkamıyordur ona yıkamak ok. ama full time ne bilim. evlenince olanı sevgililiğie aktarmaktır ki o zaman oraya ne kalcak. insanlar aynı evde kalınca tanınır insan demiş. mesele evde kalmadan tanımakta bence. tanınır da yan i illa evde kalmak mı lazım
İslam dininin onaylamadigi hiçbir şey doğru değildir. Nikahsiz yaşamanın da çok çeşitli zararlarlari vardır. Belki birbirini tanıma anlamında faydalı olacaktır ldugunu düşünüyorsunuz ama öyle degil. Diger taraftan sizden neler götürdüğünü zum farkında değilsiniz. Evlenecegin kişiye karşı heyecan, heves, arzu hiç bişey kalmıyor..
Görünüşe göre aşırı yardımcı olmuşuz asdfg Bence zararlı. Çünkü evlilik öncesi yaşanan bu sürecin hem çok tüketici hem de anlamsız olduğunu düşünüyorum. Hem de şu var ki hiçbir bağ olmayan biriyle (sevgililik bana göre bir bağ değil, 3 gün sonra ayrılınca bitiyor) aynı evde yaşama fikri gereksiz risk. Çamaır bulaşık ortak falan ne bileyim evcilik mi oynuyosunuz yahu
Bence birlikte yaşamak faydali çünkü aynı evi paylaşarak birbilerini daha iyi tanıyıp keşfediyolar. Ama tabii her sevgili olanın da aynı eve çıkması mantıksız biriyle ciddi düşünüyorsan onu tanıdiğını iyi karı koca oluruz diyosan çıkarsın binevi evlilikten önceki adım gibi yani
Ben mantıklı buluyorum çünkü günümüzdeki evlilikler maalesef bu uyusmamazliktan bitiriyor en azindan ne olduğunu görüyorsun karsindakini insanin yani bir adam cok kibardir okey ama evde hicbirseye yardım etmiyordur örneğin cok sinir bozucu bazi seyleri cidden önceden görüyorsun bu iyi birsey
Hayatimiza kimin girip kimin çıkacağı ve kısmetimizin kim olduğu belli değil bir insanin ortalama 5 sevgilisi oluyorsa hepsiyle ayni evde yaşasa ohooo ben uygun bulmuyorum bunlar özel şeyler bir kişiyle olabilecek şeyler o da eşimle olur bana gore bir insani tanımak için ayni evde kalmaya gerek yok onun açısından da düşünürsen bazen arkadaş bazen aile bazen de es gibi olursan onu anlayıp tanıyabilirsin günümüzde sevgililigi evlilik sanıyorlar ne yazıkki...
Bence Aynı Evde Kalması Karşı Tarafı Daha İyi tanımasına Sebep Olup Öte Yandan Daha Kısa Sürede Karar Vermesine de Olanak Sağlar. Nitekim Bu Her İlişkide Aynı Olmayabilir Fakat Genelleme de bu Daima Böyledir. Bence
Bu insanı saplantılı yapmaz mı sence dünya sadece karşı tarafın etrafında dönmüyor. Sonuçta Hayat Bu Bugün Hoşuna Giden Birşey Yarın Hoşuna Gitmeyebilir. Bu Sevgili İçin Geçerli Değil Elbette Bu Kadar Hızlı Duygu değişikliği için doktor tavsiyesi verebilirim ;) Öte Yandan Benimle Olan Biri Asla Bir Başkası İle Olamaz Düşünceside Bence Yanlış Yukarıda Dediğim Gibi. Aynı eve çıkmak veya aynı evde kalmak karşı tarafı daha iyi tanımama yardımcı olur zaten 3 günlük dünya 1 sefer hakkın var onuda doya doya yaşa. Şunuda eklemek isterim şahsım adına konuşuyorum he tamam ben bu kızla yürürüm demeden zaten ona ne umut veririm nede aynı evde kalmam. Bu yaşam içerisinde değişebilir.
Avantajları ve dezavantanlarida var Avantaji : evlenmek icin sevmek yeterli degil ayni evin icinde ne kadar anlasabileceksiniz cok onemli bir detay ve bunu anlamaya yardimci oluyor Dezavantaji : Bir müslüman olarak evlenmedigim biriyle ayni evi paylasmam sakincali
Bence sıkıntılı, ama aile yapısının korunmasının şiddetli taraftarı değilim. Zaten bugünlerde birine bağlanmak ne kadar farklılık yaparsan yap, uzun vadede zor. Aynı evde kalmak aradaki gizem havasını öldürüyor. Sevgililerin arasında da mesafe olmalı bence. Kişisel hayata dokunulmamalı.
Birlikte yaşamak evlilikte olan sorumlulukları zorlukları almadan işin zevklerini ve heyecanını yaşamaya çalışmaktır. Daha iyi tanıma koca bir palavra ve yalandır. Toplumu ayakta tutan ailelerdir ve bu yaşam tarzı aileye yani topluma zarar verir
Bu soru erkeğe ve kadına göre değişir. Erkeğe göre: Sorun yok hattan daha güzel olabilir. Kadına göre: Aynı şeyi söyleyemiycem. Genel olarak fikrim nedir? Doğru bişey değildir. insan sadece kendisini düşünmemeli. Bacın var kızın var vs. bunlar da elin adamıyla yaşasa hoşuna gider mi? Gitmez. Onun için sadece kendi tarafına yontmayacaksın.
Aslında cevapların her ikiside hem tüketiyor hem faydalı oluyor daha çok tanımanızı sağlıyor.. Fakat zaten aynı evde yaşayıp tükeniyorsan doğru ilişki olmadıgının bir kanıtı demektir bu bize hep yanlış ilişkiler denk geldiği için tükendik tabi o da ayrı mesele tükenme konusuna hak vermemde bundan dolayı yanlış ilişkiler yanlış insanlar
temelinde düzenli seks isteği yatar. ''eve çıkalım, istediğimiz zaman sevişelim'' düşüncesinin katkısı büyüktür.
Sonuç fazlasıyla rutinleşen bir ilişki birbirinin vücutlarından sıkılan çiftler ve en önemlisi evliliğe dair yaşanacak hiçbirşeyin kalmamış olması finalde ayrılık. Çok nadirdir mutlu sonlar çünkü insanoğlu olarak nankör varlıklarız ve herşey hevesimizi alana kadar
Ne güzel sevgilim hep yanımda olurdu. Hep olmazsa bile birlikte yaşamak efsane olurdu. Tabii ki problemler ufak tefek sıkıntılar tartışmalar yaşardık ama elinde sonunda onunla aynı evde olmak mükemmel olurdu.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
aslında zararlı değil ama faydası da yok. yani evlilik düşünmüyorsan uzun yıllar beraber yaşa ama evlilik düşünüyorsan yaşama. yaşama ama evlilik süresini de uzatma. bir an önce evlen aynı eve yerleş.
tanıma olayına gelince, evet tanırsın ama içi rahat olan erkek seni tanıyıp beğenmezse jet hızıyla soğur, bir yerden sonra çıkar ilişkisine döner f*ckbudy gibi.. yani evet ilişki yıpranır.
Yaşamış birisi olarak kesinlikle hayır. Yaşanmaz bu yaşayacağınız kişiye de bağlı ama belli bir zamandan sonra işler kontrolden çıkmaya başlıyor. Tartışmalar evden çıkıp gitmeler ayrı ayrı yatmalar falan gibi..
Evlilikten bir farkı yok beraber yaşamayı göze alıcak kadar seviyorsan evlen zaten niye beraber yaşıyorsun ki en azından Türkiye'de böyle bence, yabancı biri aksini bekler o ayrı.
Zararlı çünkü sorululuk olmayan bir karı koca dumu meydana geliyor ve zevkler elde edilince soğuma başlar ilk münakaşada fikir ayrılığında ayrılık olur.. Bu çok şahit olduğum bir durum..
İmkanım olsa kesinlikle yaşamak isterim çünkü birlikte yaşarken tükenecek ilişki evlenince de tükenir evlenip boşanmak daha zor masrafı var resmi şeylerle uğraşması var...
doğrusu kişiye çok bağlı. şahsen ben kız arkadaşımla aynı evde yaşamaya başladığımdan beri ilişkimin daha da ilerlediğini düşünüyorum. beraber yaşamayı anlayış göstermeyi öğreniyor insan. eğer iki tarafta uyumluysa ve birbirini seviyorsa mükemmel bir harmoni çıkıyor ortaya bence.
ben seviglimle beraber yaşıyorum 2 yıldır iyimi köötü mü bilmiyorum ama halimizden memnunuz. hem sevgili hemde arkaddai gibiyiz ve birbirimize bağlıyız. bbirde aynı okulada gidiyorum aynı bölümdeyiz ama bize pek bir sıkıntı oolmuyr
İlk baştaki ilişkiler için iyi, orta zamana gelince yani kaynaştıktan bir süre sonra ki zamanda kötü, artık tanışma kaynaşma bitip iyisiyle kötüsüyle birbirini kabullendikten sonraki zamanda çok çok iyi.
Birbirini tanımada fırsat olabilir. Sanki gençler evlendikten sonra mi sevisiyor. Gizli kapaklı sevisiyor , yine aynısı olcak ama aynı evde yasayacaksiniz bunun neresi garip ki... Ailen sorun etmiyorsa yaşamak mantikli
Bizim toplumumuza göre ters asla olmaması gereken birşey ama bence olması gereken birşey çünkü o zaman daha iyi ortamda büyümüş çocuklar dünyaya getirebiliriz yoksam her gün zaten alıştık karısını kesmiş biçmişlere
Bence seviyorlarsa evlensinler birbirlerini tanimak birlikte yasamadan da olur.. eger birlikte yasarlarsa evlilik gibi olur ozel bir şey bir sinir kalmaz yani.. evlilik onemli neycin onemli kizin ailesine saygi için ben seni sayiyorum senimle evlenmek ailenle evlenmek yani onlari da tanimak ve ailem yapmak gibi.. evlilik denilen şeyi her kadin yuce tutmali cunki ailesine saygi edilmesi gerektigini karşi taraf iyice bilmeli
Kamusal alanda kabul görmeyi önemsemiyorum. Benim için evlilik kağıt üzerinde, tamamen fornalite; yani temsili bir imzadır, bu kadar. Yine olsa yine yaşarım, güzel bir deneyimdi.
Evliliğe pek sıcak bakan bir yapım yok adetler, aileler, istedikleri olmayınca havale geçiren akrabalar malum, hiç bana göre şeyler değil zaten o sebeple birlikte yaşamak çok daha uygun geliyor.
yaşıyoruz zaten bence çok güzel birşey ara ara kavgalarımız oluyor elbette ama o ayrı yaşasak 'ta olacak zaten ayrıca sevgiliye sarılıp uyumak kadar huzurlu başka birşey yok bence
Birbirlerine alıştıkları için Kapalı birşey kalmıyor ve İlişki sıkıcı olmaya başlıyor. Hayal etmek var mesela Onunla birlikte Uyumak için. Birlikte olduğun için bu hayalden mahrum kalıyorsun. Sevmek hayal kurmayı gerektirir.
Eğer cinsellik olmazsa evet ama yinede doğru bulmuyorum iki bekar insanın aynı evde kalması bile günah ha arada bir kalırsa evet olabilirde hergün olmaz bence doğru bulmuyorum.
tecrübeyle sabittir. Eger çocuk yapılıp evlilik kagıt üzerine alınmazsa yanı nıkah olmazsa en ufak sıkıntıda insanları bırbırıne baglayan birsey kalmaz...
Erkekte aile baskısı yok ise birlikte yaşadığı kadınla evlenme zorunluluğu hissetmiyor. Bu da ilişkiyi yıpratan en büyük unsur bence, çünkü; kadın beklenti içinde.
Buna kötü örnek kuzenim oldu beraber yaşadılar evlendiler bıktılar her şeyden şu an boşanıyorlar ne acı... Güzel olan her şeyi tüketiyoruz oysa aşk ve sevgi bu kadar değerli iken hemde...
Tabiki zararli buyukler ne demis ates ile barut yan yana durmaz sadece tanimak anlaminda kalacaksa cifteler o konudaa yararlı tabiki ama burasi da Türkiye bu da gerçeğimiz kızlarımız ve erkeklerimiz bazi şeylere aç🙄🙄
zararlı çünkü zamanla birliktelik tükeniyor. bir taraf aldatıp evlenme olasılığı yüksek. sevgililerin birbirini tanıması kötü değil ama beraber yaşamak rutin hale gelirse kötü olabilir
Sesi dinledim ama şöyle bişey var. Bunlar önceden kalmamış olsa bile aynı evde, muhtemelen aynı sebepden ayrılırlardı. Sadece birkac yıl daha sonraya ertelenmiş olurdu sanırım.
En İyi Cevaplar