Önce bu durumu eşimle paylaşırım. Eğer o tepkisini göstermezse ailesinin hala beni ezmesine musade ederse o zaman kolları sıvarım. Iş başa düşer. Tabiki kalp kırmadan saygısızlık etmeden tepkimi koyarım ortaya. Baktım yinede ezmeye calisiyorlar ciddiye almiyorlar. Saygi falan dinlemem. Sonuçta kim tarafindan olursa olsun ezilmek icin gelmedik bu dünyaya
Teşekkür ederim. Evet aynen öyle. Kim olursa olsun ezdirmemeli seviyorsa. Ben haksız bile olsam ailesinin veya bir başkasının yanına beni savunmalı sevdiğim adam.. aynı şey tabi bizler icinde gecerli. Bizde sevdigimizi ailemize karsi ezdirmemeliyiz. Esimiz degil bizler yapmaliyiz bunu.
Eşimin ya da sevgilimin kendisinin müdehale etmesi gerekiyor o pozisyona sokmaması gerekiyor he eğer o karakterde değilse ezdirmem kendimi ya kendine çeki düzen verir herkes haddini bilir ya da ilişkimiz biter.
Nişanlimın ailesi öyle bir davranış içine girdi , babasını uygun dille uyardım , erkek kardeşini nişanımda çatıya götürüp silkeledim. Dayısına sıra gelmedi çünkü nişanı attım😅
Daha önce böyle bir durumla karşılaştım. Şimdi iki yabacıyız. Eğer ilişki sevgili statüsünde ise ve ailesi beni ezmeye çalışırsa muhtemelen başlamadan biter. Evliyken böyle bir durum söz konusu ise eşime ve aileme zarar vermemek için yakınsam daha uzak bir ortama gitmeye, zaten uzaksam da kulaklarımı tıkamaya çalışırım. Benim ailem tarafından eşim ya da sevgilime böyle bir hareket yapılması mümkün değil, müsaade de etmem.
Eğer ilişki sevgili statüsünde ise ve ailesi beni ezmeye çalışırsa muhtemelen tartışırız. Evliyken böyle bir durum söz konusu ise eşime ve aileme zarar vermemek için yakınsam daha uzak bir ortama gitmeye, zaten uzaksam da kulaklarımı tıkamaya çalışırım. Benim ailem tarafından eşim ya da sevgilime böyle bir hareket yapılması mümkün değil, müsaade de etmem.
Tanıştıkları anda beni ezmeye çalışmamaları gerektiğini anlarlar. Denerlerse sevdiğime en kısa yoldan anlatırım. O da beraber aynı şeyi yapmak isterse içimdeki He-Man ortaya çıkar :)
Uzak dururum. Eşime bu kararima saygi göstermesini söylerim. Saygi göstermez illa bulusturmaya çalışırsa bir müddet ondan da uzak dururum aklı başına gelsin.
Kaynanam sürekli laf söyler durur bu yüzden pek konusmuyorum ve dinlemiyorum aynı ortamda oldugumda. Kayinpederim ise zaten hic cocuklarini arayip sormuyor. Rastgele görüşürsek de kendi hayatinin güzelliklerini anlatir...
Tabiki ağır konuşma yani iki tarafta kırılmasın. Peki ailen eşine ağır konuşursa ve eşinin de ailene karşı ağır konuşması sonucun da ne yaparsın? Bunlar oluyor genel olarak.
O ortamdan direk uzaklaştırırım eşimin ailesini daha sonra kendi ailem adına özür dilerim eşimin ailesinden. Benim aileme de eşimin ailesi adına özrümü dilerim vel hasıl birbirlerine ağır konuşmamaları gerektiğini söylerim. Orta yolu bulmaya çalışırım soner bey 🤗😊 ama inşallah evleneceğim insanın aile bireyleriyle böyle bir durum yaşamam ☺
Çok güzel yazmışsın ellerine yüreğine sağlık hayırlısı. Valla ben şahsen sevdiğime laf söz ettirmem bir Allah'ın kuluna benim ailem olsun kendi ailesi olsun kimse laf söz edemez ezdirmem! Beni ezmelerine de izin vermem! Sevdiğim için de mümkün olduğunca uygun bir dille karşılık verir ve uzak dururum ailesinden polemiğe girmemek için. Görüşmek üzere hoşçakal iyi bak kendine 😊
Kadinlar zaten eslerinin ailesi ile bir dugunde, birkac kere bayramda, bir de cenazede gorusurler hatta onu da yapmamak icin sacma bir sebepten kuserler, ne ara ezecek.
Hehehe katlanmak zorunda değilsin ki 😂Hayırdır ya benim kız kardeşim var açar ağzını yumar gözünü 😅Herkes haddini bilecek seven de sevdiğini ezmez ezdirmez
Ne yazık ki bu davranışın ben düzelebileceğine pekte inanmıyorum öyle bir durumda eşim (yapması gerekeni yapsa bile...) arada kalır biz de yıpranırız... mesafe konulamıyorsa ki ailesi ne olursa olsun... o yüzden yapılacak tek şey var gibi... 😞
Hımm, düzelir düzelmez bence bir önemi yok. Hiç kimse sevdiğime laf söz edemez. Ben korurum eşimi ailemden ve ailesinden. Yıpranmak sanmıyorum. Evliliği iyi ya da kötü yapan sadece eşlerrdir kimi eşler yeryüzünde cenneti kimi eşlerde cehennemi yaşatır üçüncü şahıslar sadece bahanedir. Tek bir şey yok bence her zaman bir yol daha vardır😊
En İyi Cevaplar