Tünaydın 😅
Sevgilisi olmuş biri ile evlenir misiniz?
Tünaydın 😅

Soner kardes mükemmel bir soru sormussun öncelikle seni tebrik ediyorum! Böyle bir kizi bulmak bu devirde çok zor, simdi bir kizin geçmisinde bir iki sevgilisi olmussa bunu normal karsilarim sonuçta günümüzün sartlari böyle ancak bu sayi 4-5 veya üstü ise kimse bana o kizin temiz oldugunu söyleyemez! Simdi bir kiz'da çikip dese ki "ortalikta serefsiz dolu biz ne yapalim?" Bende derim ki "hadi 2-3 kisi sizi kandirdi ama 5-6 kiside sizi kandirmadi ya!!" Demek ki seninde içinde varmis derim ve bana düzgün bir kiz oldugunu söyleyemez!!! Zaten nerde esrar içip alkol kullanan kari kiz pesinden kosmaktan baska bir ise yaramayan playboy kilikli soytari erif varsa bulup prim verirler sonra'da neden karsima düzgün biri çikmiyor diye aglarlar! Zaten çiksa'da istemezler çünkü onlarin kafasinda yirmili yaslarin basinda bolca sevgili degistirmek ve halti yemek var ve bunu da senin gibi düzgün ve efendi adamlarla yapamayacaklari için islerine gelmezsin! Ne zaman ki yaslari 26-27 olur ondan sonra bir enayi ararlar ki evlensinler, ama öyle yagma yok adama "senin anan güzel mi derler"... anlayan anladi
Abicim ellerine yüreğine sağlık Allah razı olsun. Sende mükemmel yazmışsin hepsine katılıyorum. Fakat bilki abi herkes herkes değildir herkes herkese benzesede iyi ve güzel insanlar hala var hayırlısı Rabb'im gönlümüze göre versin inşaAllah
Sagol soner kardes, herkes ayni degil ama maalesef büyük bir bölümü böyle olmus kizlarimizin! Ne hikmetse çogusunun örf, adetlerimizden ve gelenek göreneklerimizden haberleri bile yok! Bizimkiler kendini fransa'da veya amerika'da zannediyorlar onlarin yasim tarzini taklit ediyorlar... ama sen bu çizginden ve prensiplerinden taviz vermedigin sürece o hakettigin kisiyi bulacagindan eminim! Merak etme, allahin sopasi yok ama herseyi görüyor ve cezayi güzel kesiyor hakedene'de o düzgün kisiyi karsisina çikartiyor sadece biraz sabirli ol...
EyvAllah abim. Haklısın geneli böyle hayırlısı. Abi aileler öğretmiyor ki birşey! Saldım çayıra mevlam kayıra hesabı! Sağolasın abim benim huzurlu ve mutlu günler dilerim 😅Ben borçlarımı bekliyorum abi yoksa nasip var ama düşünmüyorum şuanda 😊
Ne kızı ne de oğluyla abi. Teşekkür ederim senin güzelliğin. Amin inşaAllah cümlemiz abim😊
Abi nasıl sevdiğinizin geçmişi sizi ilgilendirmez ya? Ne biçim düşünce tarzı bu? Medeni hayat diye diye beyninizi yediniz. Karşı cinsin geçmişini merak etmeyenler o kişinin karakterini yaşayarak öğrendikleri zaman pişmanlığı yaşarlar. Geçmişte yaptığı pislkleri geçmişte yaptığı haltları bilmelisin ki gelecekte sana da yapmasın. Geri kafalı vizyonsuzlar sizi.
EyvAllah kardeşim ellerine yüreğine sağlık...
Hep beraber sağ olalım inşaAllah 😊
Acaba sevgilisi olmamış birisini istemeyi hak ediyor musun? Yani senin eline kız eli değdi mi? Mesela benim abimin değmedi. Kızlar ile normal arkadaşça konuşuyor, o da müstakbel karısının tamamen kendine ait olmasını istiyor, bundan dolayı yabancı hicbir kızın elini acil bir durum veya yanlışlıkla haricinde tutmamıştır (yani sevgilisi olmadı kast etmek istedim). Acaba sen de kendini bu kadar sakladin mi da böyle birini isteme hakkını kendinde buluyorsun sorusunu sorman gerekir öncelikle kendine bence. Bir de bu sitede olan çoğu kişi gayri meşru ilişkiye giriyor herhalde ondan dolayı sevgili meselesinde bunlar hep ön planda tutuluyor bu sitede. Arkadaşlar yabancı olanlar sizlersiniz. Türkiye'de genelde evlenmeden ilişkiye girilmiyor haberiniz olsun bir de.
Evet hak ediyorum kardeşim. Dokunmadım diye bıraktı ikinci kız arkadaşım ilki de beklemedi ihanet etti. İlki ile bir kere buluştum o da aşkını ilan etti iki gün sonra evlenceksen eğer olur dedim olmadı ameller niyetlere göredir hadisi şerif
Geçmiş olsun. Hemcinslerimin içinden geçebilecek şeytani düşünceler ve ne kadar da... Artık sen tamamla bir kız olarak rahatlıkla anlayabiliyorum. Allah ıslah etsin her iki tarafın da bir organa düşkünlüklerinden dolayı bütün bunlar oluyor. Dokunmaktan kasıt mesela el ele tutuşmak, öpmek veya sarılmak filan ise sakınca yok bence ama daha ötesine gidilmemeli.
EyvAllah kardeşim. Amin inşaAllah. Daha ilerisiydi kardeşim! Fakat ben öpmeye de karşıyım herkese öptüren birini istemem
Bu adamı bitek ben mi anladım?
Adam demiyor ki bir erkekle konuşmuşsa almam. Diyor ki kolay kolay evlenmem. Yani bu şey gibi - bazı kızlarda davul delinmemiş ama tokmağın değmediği yer kalmamış. Açık konuşmak gerekirse erkek olsam direk şunu sorardım- sevgilinle ilişkin hangi boyuta kadar gitti? Çünki çoğu sevgililer aşkı p*rno yıldızlar gibi yaşıyorlar :)) Sevgili olursa biriyle direk adamın rüyasına bile girer ne boklar yediği sevgilisinin. Biz kızlar namuslu dürüst erkek aradığımız zaman sorun olmuyor da bu adamın namusa takması neden sorun oldu acaba :))
Vay vay vay 😅Allah razı olsun 😊Aynen demek istediğim o sevgili olmuş olabilir edebiyle fakat insanlar heves ve zevk peşinde koldan kola atlıyor. Köşe başlarında sevişenler dolu! Aynı anda bir kaç kişi ile olan var. Ameller niyetlere göredir hadisi şerif. Çok güzel yazmışsın ellerine yüreğine sağlık 😊
EyvAllah
Kardeş bak ben türk olmaya bilirim ama sonuçta müsülmanlığı kabul etmiş birisiyim. Günahı zinayı bilen birisiyim. Ve şunu hep düşünürüm. Bugün her b*ku yiyerek zevk yaşaya bilirim. Tamam Allah ceza verir o ayrı. Ama ileride evlenicem ben, anne olucam. Ben kendim bu b*kları yerken çocuğuma nasıl terbiye vericem? Bir kızıma nasıl diyecem ki ben namusumla adabımla yaşadım sen de öyle ol. Ya oğlum olursa? Onun yüzüne nasıl bakıcam? Evladım sen olmadan önce ben bir ırıspıydım ama sonradan terbiyeli kız rolü aldım mı diyecem :)) Ben seni çok iyi anladım kardeşim. Yüzeysel değil derin düşünen anlar zaten sorunu. @Sonerr-Demirerr
Allah razı olsun kardeşim 😊
Oo süper nokta atışı valla😂
Doğrudur
Çok var namussuz 😊
Bu kizinda profil fotosuyla yazdiginin bagdasmasi😂😂😂 once ruhu temiz tutmak lazm tabi...
Beğendiği bir modelin fotosu
Modelin tipine baksana bsi yildizi gbi Allah askna🤦♀️
He tamam sen oyle san
Yok Goze Carpiyo guzel yazmissn dedm nasil acaba profili sonra yazdm zaten psikoloji okudum ben profil foton yetiyo ruhunu analiz etmeme😈
He tamam 😂Bilincaltini gosterdim ben sana daha dikkatli ol diye 🙌
Ablacım boşver lütfen 😊
Cevap
31Cevap
Sen edep ve ahlak kavramı geçmiş veya kişinin özel hayatı ile değerlendiriyorsan ben ne diyeyim sana? Yani şimdi burada aşık olan, sevgilisi olan kızlar ahlaksız oluyor, temiz duygularla öpüşmüş, belki el ele tutuşmuş olan edepsiz oluyor öyle mi? Ya keşke şu ülke de bu tarz zihniyetler yok olsa da kurtulsak.
Kişinin özel hayatı edep ahlak hayâ namus karakter herşeyi barındırır! Sevgilisi olan kıza ahlaksız demiyorum. Neler yaşadığına göre diyebilirim! Koldan kola gezen onun bunun altına yatan ahlaksızdır! Temiz duygularıyla öpüşmek yok! Öpüşen edepsiz değildir fakat birden fazla kişi ile öpüşmüş olan edepsiz olabilir
Tamam o zaman "sevgilisi olmuş karşı cinsle kolay kolay evlenmem!" Demeyeceksin. "Geçmişi kalabalık insanla gelecek düşünmem" diyeceksin. İnsan fikrini bu şekilde beyan eder. Çoğu insanı manipüle ederek değil. Her sevgilisi olan insan ahlaksız olmuyor. Her şey tercih meselesi, insanlara saygı duy.
Bir tane sevgilisi olmuş her buku yemiş hiç sevgilisi olmamış her buku yemiş bir sürü sevgilisi olmuş temiz olanlar da var. Ben genel olarak bir şey söyledim ve ucu açık. Kolay kolay evlenmem dedim! Sevgilisi olmuş kimseyle evlenmem demedim! Kimseyi manipüle etmek gibi bir amacım yok. Ameller niyetlere göredir hadisi şerif. Sevgilisi olan ahlaksız oluyor demedim! İnsan olan herkese saygı duyarım! Sen önce saygı duy sonra saygı bekle yorumun insanlık dışı!
Anlaşamayıp boşananlar evlenmesin mi?
Hz. Peygamber ilk evliliğini iki kez evlenip boşanmış Hz. Hatice ile evlenmedi mi?
Hz. peygamberin yaşı 25 iken Hz. Hatice'nin yaşı 40 idi.
Belki günümüzde nikah kiyilmadan birliktelikler yaşanıyor ama bir şekilde benzer bir durum. Bazı konular sorgulanır elbet ama hic sevgilisi olmamış biri oldukça dar , sığ bir beklenti bence.
Gönül isterdi ki hepimiz temiz kalabilseydik ama bence önemli olan iki kişinin birbirine olan aidetlik duygusu, bağıdır ; sevgi, aşktan sonra..
Abi ben onu demek istemedim ki! Evlenip boşanmak başka!
Temiz temize, kirli kirliye diye ayet var..
Ama hic sevgilisi olmamış biri çok sığ.
Başka kelime bulamıyorum açıklayacak..
Yüreği güzel olsun insanin..
Olgunlaştıkça değişiyor insanin düşünceleri.
Çok var sevgilisi olmamış. Olmuşsa da edepli olmuş olanlar da var.
Elbette var.
Ben onlara layik değilim :)
Kirliyim çünkü.
EyvAllah abi
Bakirsen, bakirelik ararsın aynı şekilde bakireysen bakirlik ararsın konu kapanmıştır. Aynı özelliklere sahipsen evet talep etme hakkın var. Hee bana göre de önemli fakat nasıl önemli sevişip sevişip ben bakire olmayanla evlenmem diyen erkeğe söyleyeceklerimi buraya yazamam o denli ağır çünkü burası kaldırmaz. Bu arada kızlar bilinçlenin artık erkekler nasıl bakirelik istiyorsa sizde sorun evlenmeden önce bozuk musun? Diye aynen böyle sorun ki artık Türkiye’de namusun sadece kadında olmadığını anlasınlar. Sen bakire ol kocan yatıp kalkmış nasıl olsa kızlık zarı yok olsa nolur sen kadınsın kabul et dimi? Ben kadınları da anlamıyorum ne diye sormazsın kardeşim bakir misin diye çat diye evleniyorsun kendi değerinizi yine kendiniz belirlersiniz bunu unutmayın!
Herkes herkes değildir herkes herkese benzesede soranlar da var kardeşim! EyvAllah
Gecmisi seni ilgilendirmez sana dokunmadigi surece? Seni dahil etmedigi surece. Bu bir. Bir ikincisi o kadar sig ve gerisin ki hala sen gibiler nasil yasar, nasil hayatlarini kolay surdurebilirler anlamiyorum. Evlenmek uzereyken de sevgilisini aldatmis olabilir ya da girmemesi gereken sana gore (!) namussuzluk (!) yapmis olabilir. Bu mudur yani?
Geçmişi beni ilgilendirir!
Eger ki koldan kola heves zevk peşinde olduysa namussuzdur benim için fakat evlenmek yuva kurmak istemiştir olmamıştır ama edep ahlak içinde 3 5 sevgili olmuştur önemli değil hiç sevgilisi olmadığı halde namussuz olanlarda sevgilisi olupta namuslu olanlarda var ameller niyetlere göredir hadisi şerif
Hayırdır soner sevgilisi olmuş olanlar 2 sınıf mı oluyor? Bunu söylerken görüştüğün sevgililerinin açıklamasını nasıl yapacaksın peki sevgiline
Hayır olsun inşaAllah. Hayır öyle bir niyetim yok. Ameller niyetlere göredir hadisi şerif. Açıklamasını yaparım. Yapabilirim. Detayda kolay kolay evlenmem dedim! Heves zevk peşinde olmuş ya da koldan kola atlamış sevişmiş sürtünmüş birini istemem!
Ben şahsen bunu sorun etmem, bende sonuçta birileriyle bir şeyler yaşadım. Oda birileriyle bir şeyler yaşamış olabilir o beni hiç ilgilendirmez. Canını sıkan bir konu olur geçmişle ilgili oturur dinlerim ona destek olurum fakat onu eleştirmek bana düşmez. Her şeyden önce bu dünya'daki en iyi iki dost olmalıyız onunla, ha erkekleri anlamıyorum zaten kendileri her boku yer ama karşı cinsin saf olmasını bekler saçma, iyi çoğu erkek gibi düşünmüyorum.
Ben sorun ederim! Ben yaşamadım! Hayırlısı
Bu da her haltı kınıyor böyle görseller paylaşıyor te allam ya
Aşk ile ilgili olması gerekiyor sevgili olması geliyor soru için rastgele bakıyorum
Rastgele olduğunu hiç sanmıyorum. İkidir denk geliyorsa gece gece hallenmeye pek bir niyetli olduğunu gösterir sjdj Senin sevgilin yok diye her şeyi kınıyorsun.
Hehehe istesem sevgili çok😅 Kınamıyorum
Kurban olayım iste de olsun artık sjdj
_Judge_ teşekkür ederim 😅
@Dropaline_ İstemiyorum sevgili evlenmek istiyorum zamanı gelince
Saçma ise eksile geç boş avukatlık yapma burada
Boş olan sensin boş yapanda o değil!
Tamam siz evlenin gençler 😂😂
Hehehe gel sinir olalım 😂
Ahaha soruyu soran ben olsaydım bu dediğini anlayışla karşılardım ama ben sorana bunu söylüyorum yani aradan çekil ya da ben çekileyim siz gidin bir kahve için 😂
Sana ya çekilmiyor aradan filan destek oluyor bana sen ne karışıyorsun 😅
@_Judge_ cansın 😊😊
Hayır görüşü payalaşan benim atlayan bu sjdj katılan çok görüyorsun bir ben böyle düşünmüyorum demek ki 😬Neyse siz bir gidin tanışın ya valla bak ciddiyim.
Çekemeyenler çok katılan değil onlar 😅Tanıştık zaten çok kişi tanır beni ondan çekemez
Hiç düşünmedim desem cık yalan konuşmayı sevmiyorum düşündüm ama bilemiyorum yani.😂😂
Hayırlısı olsun
Oyle bir kiz nimet gibi bir şey.. Cunku bu devirde oyle kalabilmis kiz bulmak cok ama cok zor.. Dusun artik kizlar erkenden cikmaya basliyorlar. Artik kizlarin cogu universiteye gidiyor. Universitede sosyal ortam ve evlenecegi kisi arayisi oluyor ve bu normal.. Imkansiz gibi birsey yani... bu arada çıkıp, hic sevgilim olmadi deme ihtimali de var. Durust olacagini bilemezsin..
Nesilden nesile daha da kötüye gidiyor insanlar ve insanlık edep ahlak hayâ hayırlısı fakat herkes herkes değildir herkes herkese benzesede iyi ve güzel insanlar hala var.
Yasin 27.. Bence 19-20 yasindaki bir kiz sana uygun olabilir.. Yas itibariyle.. O yasta da cikmamis olma ihtimali var.. Boyle bir evlilik istiyorsan tabi
Kızdan yana sıkıntı yok. Maddi olarak sıkıntım var. Borçlarımı bekliyorum. Hayırlısı
Hayirlisi
Sevgili olmadan nasıl evlenicen? Yani sevgili olursun anlaşırsanız evlenirsiniz bu süreçte anlaşmazlıklar olursa yolunu ayırırsın e sende böyle birşey yaşasan ve anlaşamayıp ayrılırsan bir daha kimseyle sevgili olmayıp evlenmicen mi? Ne b0ktan bir düşünce tarzın var moruk
Evlenmek için sevgili olmaya gerek yok
Sohbet muhabbet tanıma tanışma yeterli
ben adalete inanıyorum, eğer sevgilisi olmamış biri sevgilisi olmamış birini istiyorsa tamam ama eğer ki her haltı yiyipte dokunulmamış birini istiyorsa buna karşıyım
EyvAllah kardeşim bende karşıyım ona
Bende katiliyoruk
Katiliyorum ve bu devirde her ne kadar imkansizsa da sevgilisi dahi olmamis temiz erkek diyorum
Rabbim gönlüne göre versin inşaAllah kardeşim
Hayatımda evleneceğim kadının yüzüne bakabilmek için hiçbir kızla konuşmadım 23 yaşında birini sevdim tanıştım onun için de benim ilk olduğumu öğrendim ve 4 yıldır beraberiz eğer benden önce biri olduğunu bilseydim o an bırakırdım. Onun gözlerinin başkasına değmesini, kalbinin başkası için çarpmış olmasını kaldıramazdım. Seven adam kıskanır kardeşim; evleneceğim kişi benim sadece ona ait olduğum gibi onun da bana ait olması ve her şeyin ilkini benimle yaşamış olması gerekiyordu ve öyle de oldu. Saf, temiz bir aşk bence bunu gerektirir.
Sonerim bu soru biraz itici olmus :), insanları gecmişleri ile yargılamak erkek adama yakışmaz ki. Soru mu bulamadın soracak guzel kardesım. Sorunu guncelle istersen zan altında kalmasın insanlar.. Sevılıyorsun
Teşekkür ederim abi 😅abi fakat ameller niyetlere göredir hadisi şerif koldan kola gezen onun bunun altına yatmış birini istemem namusu ile sevgili olduysa sorun yok kolay kolay evlenmem dedim yalan mı söyleyeyim?
Bunu yıne de bu sekılde yorumlamamak gerekır.. İnsanoglunun karsısına dogru ınsanlarda cıkar yanlıs ınsanlarda.. Erkegın nefsı varda kadının yok mu.. Tercıh meselesıdır saygı duymak lazım.. Tabıkı her kadın da ıster bır tek eşim olsun bır tek sevgilim olsun vs vs.. KAdınlarında o tercıhlerını farklı yone ıten bır takım sebebler vardır onları da dusunmek lazım.. Gunumuzde bır takım ıhtıyacları vardır ınsanların.. Mesela sen ben ve kendı cınslerımız kendı ıhtıyaclarımıızı kendımıze gore yapabılırız degılmı.. İşte kadınlarımızın hepsı buna dahil olamıyor kadınlar da yapar ama dahil olamıyorlar bu gruba neden sence.. ? Onlar kız evlatları kımısının aılesı ızın vermez calısmasına kımısının canı ıstemez kımısının kocası ıstemez vs vs bu göngü kurcaladıkca gıder durur.. Gelelim kadının farklı bedenlere kendısını itmesıne.. Cogu zaman kadın aslında sadakatlidir.. ama aynı zamanda lafı bıle var kadın dedıgın aynı zamanda şeytandır.. Yanlış algı olmasın bunu ben demıyorum boyle bır soz cıkarmıslar ıste vaktıyle :) Bu sözun özu de KADIN eger isterse istediğini er ya da gec elde eder.. Nekadar ailesi iizin vermesede sevgılı yapar gizli gizli calısır da gızlı gızlı bulusurda.. Ve egitim guzel kardesım.. Biz erkeklerın kendımızı cınsel yonden bır cok kere egıtme yanımız var dıledıgımız zaman dıledıgımız sekılde onlemlerımızı alırız bır sekılde nefsimizi köreltiriz.. ve bunu yıne KADIN sayesınde yaparız degil mi? Bunun ıcın bıraz yapıcı bakmak lazım olaylara. BAskılara hangı kadın dayabılır nereye kadar dayanabılır? Dusun 20 li yaslarında bır kızcocugunu.. aile baskısı sıkı yonetım ve ıhtıyaclarını giderememe gibi eksik yanları ve kendını tanıma kendını ılerııkı yasamında koruyabılme fırsatını nefsi yönden baslıyor kı fıtratının geregını yapıyor ve ihtiyaclarını karsılıyor.. Ama zekasıyla ama bedeniyle istedıgını almak adına bır takım mücadele ıcıne giriyor. Onun ıcın yadırgamamak veya kınamamak gerekıyor.. He dogru mu buluyorum bunu Kesinlikle hayır..
onun ıcın bu konu okadar derıne gıdıyor kı en ınce ayrıntısından baslamak lazım dusunmeye de yargılamaya da sevmeye de nefret etmeye de vs vs :) sevgılerle kardesım..
Abicim bu kadar zahmet etme lütfen yorma kendini! Hayırlısı. Kimseyi kınamıyorum hani benim düşüncem bu sevgilisi olmamış olduysa da temiz olmuş olsun istiyorum. Çevremde binlerce insan var önüne gelen ile yatan kız da erkek de insan korkuyor ister istemez!
Cok gerikafalı dusunuyosun bu istegini bilen biri yalan soyleyebilir sen sevgiliyi birak bekaretini kaybedip ozguvenini kaybeden kizlar birgun evlenirim nasil olsa diye dusunuyor
Teşekkür ederim kardeşim sağolasın. Merak etme ben anlarım. Zor değil!
Peki
Aynı fikirde değilim, ama senin düşüncen. Karşı taraftan beklediğini kendinde bulundurabiliyorsan sıkıntı yok. Umarım bulursun :)
Bulmakta sıkıntı yok. Çok şükür var. EyvAllah...
Ne mutlu size
Mutlu değil kardeşim hemde hiç değil
Neden
Borcum çok evlenmek istiyorum ama imkan yok sevgili de kullanmıyorum
Maddi sorunlarla baş etmek ayrı bir dert tabii. Ne diyeyim kardeşim, Allah kazancına bereket versin.
Amin inşaAllah cümlemize
karım benim çocukluk aşkım ben ona yıllarca aşk besledim o bana hiç karşılık vermedi ve bu süre içinde bir çok sevgilisi oldu ama yinede ondan vazgeçmedim ve şu an iki aylık evliyiz onu hep sevdim ve seveceğim 🙂
#ortakHesap
Rabbim huzur ve mutluluk yağmurları yağdırsın üzerinize...
Teşekkür ederim kardeşim 🙂
EyvAllah bende teşekkür ederim
Ya sen ne saçmalıyorsun bundan önce bir soruna daha denk geldim git dini sitelere caiz midir falan diye sor ne yapalım evlenmezsen
Estağfurullah senin saçmalığın. Zoruna gitmesin lütfen!
Hayır öyle bir şey yok. Hayatın gerçeği herkes sen değil.
Biliyorum kardeşim herkes herkes değildir herkes herkese benzesede (SNR)
Sevgilisi olmuş biri ile evlenirim elbette. Ayrıca çıkar amacı güden sevgili ilişkilerini yaşayanlar yüzünden masumca duygular besleyen insanları zan altında bırakmayalım.
Bu arada soru ve görüşlerde takındığın durum itibari ile seni nasıl fenomen ve moderatör yapmışlar, aklım almıyor doğrusu
EyvAllah
Ama simdi sevgili var sevgili var belkit evlenme yoluna cikti tanksti sevdi ama evlenemedi kiz oyleskne konusmamis ki evlenmek niyetiyle tanismis sevmis ama olmamis bence buyuk konusma
Büyük konuşmuyorum. Detay da yazıyor ki! Kolay kolay evlenmem. Senin dediğin gibi olabilir. Hayırlısı
Amin
Abicim her türlü ilişkiyi kabul edip evlenenler var kaldı ki sevgili yaşamış biriyle evlenmek kabul edecek geniş insanlar çok var ama her insanda Allah layığını nasip etsin
Amin inşaAllah
Ne yaşandığı önemli. Yoksa özellikle bugün hemen hemen herkesin bir flört etmişliği var. Olmayan çok nadir
Aynen öyle abi ne yaşadığını önemli
Geleceğime zarar vermiyecek bir iliskisi olmuşsa gercekten seviliyor ve seviyorsam bana güven veriyorsa evlenirim gecmişine bakmam
Ben bakarım geçmişe! Gelmişine geçmişine! Dediğin gibi zafer vermeyecek bir ilişki başka! Hayırlısı
Gecmisi olmayan birini bulmak cok bu zamanda
Öyle deme çok var olanlara hakaret olur bu geçmişi olabilir de önemli olan temiz bir geçmişi zina etmemiş olanından helale yakın haramdan uzak duran benim de sevgilim oldu
Doğrudur simdi senin sevgilinin hayatina biri girince gecmisi nasıl olur sence
İkiside yollu! Açık oldu mu?
Yani
EyvAllah
Bu arada nice sağlıklı mutlu ve bol kazançlı yıllar dilerim kardeşim
EyvAllah ablacım bende aynı şekilde sağlıklı sıhhatli huzurlu ve mutlu yıllar dilerim😊
Tesekkür ederim
Kardeş beyninin içinde ne yaşıyorsun bilmiyorum ama hislerinden. Ve karşındakinin hissiyatından eminsen başka birşey düşünme
Geçmiş önemli hislerimden daha önemli! Öylesine sorulmuş bir soru
Anlatmaya gerek kalmadı sanırım
Çok güveniyorsam ve seviyorsam neden olmasın? Geçmişi önemli değil benim için. Benimleyken ne yaptığı önemli.
EyvAllah
Eğer yanlış bişey yapmamışsa evlenirim sonuçta hepimiz sevdik kim temiz ki 😉
Çok var kardeşim temiz olan
Yani temiz ki derken yanlış anlasilmiym
Geçmişi temiz ki yazacaktım 😊
Yoksa aşk kendini vermek değil dokunmadan sevebilmektir eğer bunu bir insan başarabilirse zina yapmadan o işte gerçek aşktır yoksa geçip öpüşmussun böyle sey olmaz mide bulandırıcı
Bende onu kastediyorum kardeşim
Üstüne basarak kardeşin demene gerek yok seni sevecek veya kaçıracak halimde yok
Ne bu tavır böyle 😉
Neyse iyi geceler
Müslüman müslümanın kardeşidir hadisi şerif iyi geceler
Müslüman Müslümann kardeşidir ama her insanı kardeş yapamazsın o kardeşin dediğin kişi bir gün senin koynunda olabilir unutma
Genel olarak müslüman müslümanın kardeşidir abi ya da abla dediği kişiler ile evlenen de var bunda kötü bir şey yok ki
Malesef ben herkese kendi kardeşlerimden başkasını kardeş olarak görmem
Söylediğin cümle çok mantıksız
Müslüman Müslümann kardeşidir bakıyorsun sülalen kardeş zannedersin şerefsiz çıkar çok öylesi
O yüzden kardeşim kardeşim bu cümle pek doğru değil
Hadi desem ki evlisin o zaman herkesi kardeş olarak görürsün ama bekarsan yanlış bana göre neyse
bir de geçip ayıp şey koymuşsun herkesle öpüşsen sonra kardeşim desen anormal olur
Gereksizce bir muhabbet aklın algilasa az bişey anlayacaksın
EyvAllah, herkes benim kardeşimdir efendi saygılı olan. Çevremde bir sürü var. Sen göremeyebilirsin fakat ben görürüm!
Mantıksız değil!
Haklısın şerrefsiz çok kalleş çok hayırlısı.
Bekarım hayırlısı!
Ben algılıyorum de benim kafa herkes gibi değil boşver sen!
Sevdiğim kişinin benden önceki hayatı beni ilgilendirmez sonuçta bitmiş gitmiş.
Beni ilgilendirir bitmez.
Evlenene kadar kutuda saklanacak halimiz yok tabikide sevgilimiz olacak ne saçma bir soru heralde evlenirim
Teşekkür ederim senin saçmalığın
Hiçte saçma değil doğru olanı söylüyorum ben
Teşekkür ederim bende doğruyu söylüyorum. Doğru tektir kişilerin doğrusu doğruyu doğru olanı değiştirmez
Evlenirim, ama yinede geçmişinde birinin olmamış olmasını isterim.
Hayırlısı olur inşaAllah 😊Ben biri olmuş olmamış değil de temiz olmuş olmasını isterim 😊
Amin hayırlısı inşallah😊
Sevgilisi hiç olmamış insanı bulmak zor nadir öyle biri varsa vardır. Hayırlısı olsun büyük konuşamam.
Nadir insanlar çok. Amin inşaAllah cümlemiz için hayırlısı olsun. Fakat kolay kolay dedim! Neler yaşadığı önemi! Ciddiyet evlilik üzerine olmuş ama olmamış olabilir. Koldan kola atlayan daldan dala konan heves ve zevk peşinde olmuş olanı istemem
Bende onu kastediyorum zaten 😅Bilerek sordum 😅
Oldu oldu bilerek sordum tartışmak için 😅
Hehehe teşekkür ederim biz tartışıyor muyuz ki seninle 😅
Hımm tamam anladım evet normalde bu tarz şeyler sormam pek de ne bileyim canım çekti 😂Evet öyle benim için de unutma dediğim bir şey vardı hatırlıyor musun 😅
Hehehe yakışır ağzına sağlık 😂 Yapıyorum zaten desteğe gelebilirsin 😅
Hehehe 😅Konuşan çok 😅Mesele boş konuşmamak 😅
Sevindim hem fikir olmamıza😅Sen neler düşünüyordun dün😅kafana taktığın şey neydi🤔
Dün ki konuda koşulsuz sevgiden bahsettin tekrar üzerinden geçtm yazdıklarının ve koşulsuz seven yok anlamış oldum tabi ben koşulsuz sevebilirim ancak. Kafamda acaba gerçekten koşulsuz seveni bulabilecek miyim sorusu oldu çokta önemli değil yani soruların düşündürüyor haliyle cevaplarında.
Bende düşündüm sürekli ve hep de düşünüyorum. Şu bir gerçek seven yok! İnsanlar heves ve zevk peşinde menfaat ve çıkar peşinde. Çok dikkatli ol. Bende severim ama söylemiştim sana amasi var yani yanlış yaparsa mutluluklar dilerim😊Bulabilir misin evet çünkü iyi ve güzel insanlar da hâlâ var sen varsan vardır ama dikkat etmek gerekir işte inanmamak gerekir herkese hehehe eskiden daha kolaydı 😅insanlara kıl oldum 😂Sürekli sataşıyorlar başka bir soruda ana bacı girdim 😅benden büyük küfür ediyor misli ile iade ettim klavye çocuğu çok sitede 😂
Bende genelde tartıştıktan sonra engel atıyorum eskiden direk ama şimdi dikkat etmek lazım moderatör oldum sıkıntı 😅
Farkettim uzak durmaya çalışıyorum da bazen dayanamıyorum 😅Hani kızları takip de etmiyorum yani erkek daha çok takip ediyorum genelde abilerim kardeşlerim 😅Zoruna gidiyor milletin daha önceki hesaplarda da çok vardı😅Kimseye bir şey yaptığım da yok
Kesinlikle öyle maalesef reelde de böyle oluyor. Her yer bunlar gibi olanlar ile dolu. Teşekkür ederim senin güzelliğin. Genelde işine gelmez benim sözlerim insanların daha doğrusu insan olamayanların. Kardeşim dedim diye bile laf edenler oluyor müslüman müslümanın kardeşidir hadisi şerif diyorum zoruna gidiyor
EyvAllah, sende hep böyle kal😀Takip kriterin ne🤔Aynen öyle bilen bilsin bilmeyenlerin canı cehenneme 😅Çok sağol 😊Senin iyiliğin sen de öylesin
Ben normalde siliyorum sildim bir sürü de takip etmeyi düşünmüyorum fakat duruma göre de değişir bir ablayı aldım takibe az önce 😅Peki hiç kimseyi takip etmiyor musun şu an
EyvAllah öyle diyorsan öyledir 😅Etme bence de iyi 😅
Tamam tamam Hoşçakal görüşmek üzere iyi geceler iyi bak kendine 😅
EyvAllah rica ederim 😅😅
Tabii ki evlenirim. Bir insanın geçmişinde sevgilisinin olması onun karakterinden birşey eksiltmezki. Senin hiç olmadımı sevgilin
Benim oldu! Ameller niyetlere göredir hadisi şerif. Kolay kolay evlenmem dedim. Neler yaşadığına göre değişir!
Hadisi şerif bu cümleyle ne alaka. Yani hadisi şerifin anlamı ile yazdıklarını bir arada bağdaştıramadım. Yanlış anlama
Hadisi şerif ameller niyetlere göredir ne yaparsan yap! EyvAllah kardeşim anlaman gerekmiyor herkes anlamaz anlayamaz
Bu ne salak bir sorudur sevgilisi olmayan biri mi kaldı kız erkek ayırtetmeksizin?
Evet çok var
Sanmam zor ya nasıl olduğuna bağlı en azından kardeşim
Benim için de
Karşında kendi gibi birini istemen tabiki en büyük doğal hakkın. Ama geçmişinde hatalar yapmış (öyle büyük değilde) sonradan pişman olmuştur gönlü güzeldir o olabilir bak
Her insan hata eder hata işleyenlerin en hayırlıları tövbe edenlerdir Rabb'im tövbe edenleri sever hadisi şerif kardeşim sevgili olmuş olabilir fakat yaşadıkları önemli edepli ahlaklı isterse beş tane olmuş olsun sorun değil 😊
Çok doğru dedin Allah herkesin gönlüne göre versin 🙏
Amin inşaAllah kardeşim
Ben evlenmeyi hiç düşünmüyorum abim biliyorsun. :-)
Biliyorum kardeşim 😅
Arkadaş benim için sorun değil namus kadının bacak arasında değil kafasında olacak hiç sevgilisi olmamış ama evlendikten sonra gözü dışarıda olacağına benden önce başka biri ya da birileri ile birşeyler yaşamış ama evlilikte gözü dışarıda olmaması daha iyi gibi geliyor bana
:D O nasıl olacak? Sevgilim olmadı der ama olmuştur hadi buyur
Anlamak zor değil herkes kalleş değil
Abi şimdi ne desem yalan olur hayırlısı neyse o olsun
Amin inşaAllah cümlemiz için kardeşim 😅
Bir ara bende öyle düşünüyorum da sonra baktım ülkeyi bilmem ne götürüyor temiz kız bulma ihtimalinin düşüklüğünden ötürü akışına bıraktım
Çok var temiz kız
Sevgilisi olmuyan birisini bırak... Ellenmemiş bulursan öpte başına koy :)
Çok var çok herkes herkes değildir herkes herkese benzesede
Valla hiç ummadığım insanlardan neler duydum neler.. İnternet alemi girdi gireli fikirde zikirde değişti be kardeşim..
Katılıyorum bende çok şey gördüm ama güzel insanları da görüyorum hayırlısı
Soneeer su bizim bir arkadas vardi geri geldimi siteye off nickini unuttum ya
Kim hangi arkadaş?
Hatırlamıyorum kardeşim. Benim hiç memur arkadaşım yok!
Scma slak sorularda bugun💕
EyvAllah kardeşim
K bakma kardesm ama artk sevgilisi olmayan yok gbi sanki yani
Yok kardeşim var ben çok gördüm olmayan olsa da edepli ahlaklı namuslu olan 😊
Seni kekliyolardir kardesm yda 20 den kucuktur kiz milleti fena benmde var oyle akrabalarm guya hic sevglisi olmams ama ark ayagina coktu konustuklari 😂
Mesele sevgilisi olup olmaması değil. Namuslu olması. Edepli olması. Heves ve zevk peşinde olmaması. Sevgilisi olmuş olabilir. Namuslu olsun yeter. Binlerce kız tanıdım. Yalancı olanları da biliyorum. İnsanları çözdüm kardeş merak etme çok çocuk yetiştirdim ben...
He Ozaman baska. Edep adap Hakk namus ruh ozunu bitsin ozaman kral cok sever saygi duyarm bende haklisn👍
EyvAllah sağolasın hayırlı sabahlar dilerim
Sizede AEO boyle guzel kal krdesm 🙋♀️
EyvAllah kardeşim sende Allah'a emanet ol
Sevgilisi olmamış kişi varmıdır acaba 🤔
Evet var abla olduysa da namuslu olan var mesele sevgili değil ne yaptığı
Haklıyım abla 😅
Benden önceki hayati hic umrumda olmaz
EyvAllah
Sikinti yok benim acimdan :))
EyvAllah
Bu devirde ki plaklar hep çalınmış en bir kere 😂
Herkes herkes değildir herkes herkese benzesede hayırlısı
Tutmayın arkadaşı 😅 tam tersi daha tehlikeli ama
Hehehe eyvAllah 😅
Gece gece bu nasıl görseller böyle ya sjjd
Bilmem öyle işte
Geçmişi değil geleceği ilgilendirir beni
Beni geçmişi de geleceği de ilgilendiriyor
Evlenirim ne var bunda
Bir şey yok 😅
Geçmişe bu kadar takılı kalırsan kafayı yersin benden söylemesi☺️
Yok kardeşim güzel insanlar hala var
Görüşmemiş insan çok çok nadirdir
Nadir olan insanlar çok
Amin inşaAllah cümlemiz
Evet, neden evlenmeyeyim
Karakter meselesi evlen beni ilgilendirmez
EyvAllah. Tabiki herkes herkes değildir herkes herkese benzesede. Katılıyorum o yüzden kolay kolay evlenmem dedim!
Evlenirim güveniyor isem
EyvAllah
Bu şey gibi bekareti sadece kizlik zarından ibaret sanmak gibi
Namus bacak arasında aranmaz fakat bacak arasını önüne gelene açanda namus aranmaz!
Ne oldu zoruna mı gitti yazdıklarım namus bacak arasında aranmaz fakat bacak arasını önüne gelene açanda namus aranmaz!
Aptal mısın sen ya
Estağfurullah senin aptallığın!
IQ testi!!!
Sevgilisi olmayan mı kaldı
Evet çok var
Hangimiz sevmedik ki😊
Bu başka bir şey sevmek başka
Her ilişkide hatalar olabilir.. Kusursuz değiliz
Kusursuz aramıyorum. Her insan hata eder hata işleyenlerin en hayırlıları tövbe edenlerdir Rabb'im tövbe edenleri sever hadisi şerif
Çok derinden girdin. 😐
EyvAllah
Sevgiliyken ne yaşadıkları önemlidir benim için.
Benim için de o önemli Neslihan 😊
Ne güzel 😊
EyvAllah 😅
O zaman sen evlenemezsin kardeşim haberin olsun.
Herkes sizin sandığınız gibi değil namuslu olan kız çok
Sevgilisi olan kişi namussuz mu demek istiyorsun amk?
Hayır öyle demiyorum sen nerenden anlıyorsun çocuk!
Hayir
EyvAllah
Bu devirde evde kalırsın o Zaman
Neden ki! Sevgilisi olmamış bir sürü kız var
Bana denk gelen çok fakat imkan yok
Geçmişte ne oldugu beni ilgilendirmez ki
EyvAllah
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar