Ya bu çok subjektif bir durum.. Kişiden kişiye rahatlıkla değişir.. Aşırı boyutlarda olmadıktan sonra da çok insani bir duygu, ilişkilerin tuzu biberidir.. Güvenmemek ile pek ilgisi olduğunu düşünmüyorum genel olarak.. Bu arada soruyu yanıtlar mısın seni davet edemiyorum.. İsteyerek öldürdüğünüz en büyük böcek ya da haşere nedir? ↗
. Güvensiz insan kıskanır, o da aslında gerçekten sevemez. Her durumda insanların bireysel gelişimini sağlıklı tamamlamadıklarını gösterir. Öte yandan, gerçekte kendine güvensizlik sevgi zannedilen, hiç içinden çıkışı olmayan çukurdur. Bu durumda şu soru sorulmalıdır. Kıskanıyorsun çünkü güvenmiyorsun, o zaman güvenmediğin insanı nasıl yanında istersin? Bu, ne senin ne de karşındaki insanın onuruyla bağdaşmaz. Bu soruyu sorduğumuz birçok erkek veya kadın yan çizer ve şöyle der. 'Ben sevgilime, kız, erkek arkadaşıma ve eşime güvenmiyor değilim, ona güveniyorum ama diğer erkeklere, kadınlara güvenmiyorum."
Her sekikde adlandira bilirsiniz kiskanmayi kimisi sevgisini kiskanarak gosterir kimisi icine atar kiskancini gostermez tepki verir kiskanmak veya kiskanmamak bunun guvenle bir alakasi yok bacim her insan farkli oldugu gibi kisilikleride farkli olur yani insan iliskiyi yasâdikca anlar bunlari