Cagira bilirsin osmanli geleneginde nasil dansozluk var ise oglancilik ve erkek rakkase vardi yani sorun teskil etmemesilazim atalarinizin sizlere biraltigi gelenege gore 😀😂
Bu toplumun turkiyede yasayan insanlarim beynin sorun var Kadina sorsan tercubelimi erkekle evlinirsin yoksa tercubesizim %90 tecrubeli ister ve evlenmesinde sorun olmaz Veya kactane bayanla aşk meşk yasamiş ise gecmisi benim icin sorun yok der ve evlenir Dan sozlukte osmanli dan gelen bir gelenektir bu gelene gi osmanli benim atamdir diyenler neden kiziyorsunuz atanizdan kama... Hal boyle olunca demezlermi bu ne halana turşusu bune behliz😂
Ben birinin torunuysam oda Mustafa Kemal Atatürk TV den Osmanlıyı tanıyıp filmden cosup Osmanlı olan çok aynı kurtlar vadisi olup dışarı çıkıp millete salça olanlar gibi tarih saçma saçma sovanist filmlerden değil kitaplardan öğrenilir oda sadece bir kitaptan değil litaratur olandan
Siz onun torunu iseniz nerden kan baginiz torunu ola bilmeniz en yakin derecedeki bir akrabasinin cocugu olmaniz lazim siz toru oldugunuzu nerde biliyorsunuz
Oyle bir sey var ama senin kendin damarin ordan gelmemi bunu nasil kanitlaya bilirsin baban babandam sonra deden ondan sonra ki kactane deden var isimleri nedir nerden gelmeler babana yami amcaya sorarmisin? Ataturkun atalari kimdi nerden gelmeydi selanikten öncesinidiyorum
Ama sunu soyliyeyim belki kizarsin ama arastir gercek kaynaklardan turkiye ben turkum diyenlerin %90 turk degildir ve kokeni belli degildir atarturk bile turk degildir yahu didir arastir gorursun ve buyun osmanli padisahlari ve sehzadeleri aratir atalarinin hepsi papaz ve rahiplerden olusmaltir babalari bile belli degildir Kizma git dogru kaynaklardan arastir oyle degil ise kiza bilirsin
Padişahların eşleri ve anneleri hep Rum Rus vb olunca nasıl Osmanlı torunu olunur Bana bıraktığı dede korkut ve onun terbiyesidir İslamiyetten önce var olan bu terbiye ve ahlak üstüne İslam ekstradan birşey katmadi aksine uzun vadede eksikti eski Türklerde tövbe kavramı yoktur onun yerine vicdan azabı vardı ne kadar tövbe etsem de vicdan sizlar
Bu konuda hem fikiriz Demek. istedigim oki hep topluma cocuk yastan itibaren ataturku ve osmanliyi övmusler ama inan hic birsey anlatilam gibi degildir Hatta dedigin gibi dinde bile hep uyudurma hadisler ve ayetlerle dolu bir kitaba gore insanlar arapca dili uzerinden islamiyet ögretildi anlamini bilmedigin icerigini bilmedigin bir dine tabi oluyorsun 1500 yildir boyle kadirildi insanlar tabi gelisen insan beyni ve akil cagi olunca bu sefer aratirip ogrenildimi... ögrenen araştiran insanlar lafir ateist vs gibi yakistirmalar yapildi cunku bunlar cogaldikca dinin ve din uzerinden şarlatanlik yapanlarin isleri bozulcak diye susturulup toplum disina itilmek isteni yor ki Her dayim oyunlari devam etsin diye...
Neye güldüğünü bence çok merak ettim ben ata olarak onu görüyorum sense san peşinde cariyeler savaş görmeden yaşayan kafalarına göre fetva veren digerlerini
@4648Seçkin haklısın yaşadığın coğrafi koşullar sebebiyle Müslümanım hepsi bu buda bana sorulmadan yazılmış verilen aklı kullanıp sorgulayinca ateist deist kağıt ne varsa o oluyoruz çok fazla kitap okudum ecdadla buna emin olabilirsin ama tek kaynak yerine karşıt görüşlerle beraber laik cumhuriyetçi ataturkculer ve müslüman Osmanlı karşı karşıya getiriliyor ben olcmuyorum birbirleriyle kıstas yok çünkü ama mantigima yatanı seciyoeum
Senin önce terbiye öğrenmem lazım oda bu yaştan sonra olacak bişey değil orada makyaj yazıp dolaşan lise mezunu ergenlerde olduğun belli sen git sokak sokak gez
Herkesin dini ve ya siyasi gorusune saygi duyarim ama inandigi din veya lideri kendine yakin goruyor ise bunu iyi arastirip oyle karar vermesi daha mantikli olur diye dusunuyorum Bilgi sevyesi iyi olan bir toplum asla kandirilmaz
Zamani ve bugunu toplamda 94 yillik bu ulkenin siyasi gidisini bir hafizanizdan gecin isterseniz Bu ulkeyi donem donem bir dinciler bir ataturkculer yonetti bir birilerine deverediyorlar 17 yildir cinciler yonetiyor ve bunu destekleyenlerde ataturkculerdir Siz bakmayin oyle tv kamera karsisinda konustuklarina ileriki zmandan haktan cok tepki alcaklar dincilik devri kapanip ataturkculer yonetecek bu sefer ayakta kalabilmek icinde dinciler bu sefer destekleyecek ataturkculeri... Sonuc itibariyle yine ezilen hep fakir fukara olcak senim benim atamin ejdadimizin kim olduguna bakmaksizin mesela sen ataturkun torunuyum diyorusun askere gidiyorsun ama zen gin cocuguda millet vekilinin vs cocuklarida ben ataturkcuyum diyor ama askere gitmiyorlar
Onun icin kapitalis sistem hep zengine calisir fakire calismaz Demem oki kisilere partilere degil ilkelere bakin derim Ilkerin zeminini kim saglam bir sekilde saglam zeminde hayata gecirir ise ilerleme olur. Haliyle de eşitlik adalet hukuk denilen kavram hayata gecer Ama bir de soyle dusunun kimin ac acikta kaldigi kimin nerde nasil nicin öldugunu ònemine bakmadan Işi gucu kadin ve namaz afedersin g. te su kacar ise aptes bozulurmu olayiyla yogunlasir ise tamamiyle gerizekali bir sogulamayan aratirmayan bir toplum yaratmis olurlar buda onlarin isine gelir.
Osmanli kesinlek musluman bir devlet degildi aratira bilirsin aciklaya bilirim ama konusu uzun ve cok barbar vahşi bir yonetime sahipti tek. kelimeyle halki oyle bir vergiye baglamistiki nerdeyse kimsenin kendine ait parasi yoktu gerisini sen dusun artik Gelmis gecmis padisahlarinin hepsinin babasi belli degil cunku babalari rahiplerdi papazlardi Arastir derim... son olarak oglancilik supyencilik haremcilikte cariye cilik cok eşlilik cocuk yasta kizlarla evlenmede islamiyetten gelin bir seydir ama osmanli padisahlarida kullanip bugune tasidirlar.
Hamam oğlanı deyimi o zamandan çıktı ayrıca sırf saltanatı için kardeşlerini çocuklarını öldürdüler son olarak Türkiye de sol parti tek başına iktidar olamaz
ben seninle tanidmak istiyorum dedim sen hakarete girmissin demekki kendinde eksikligin var ve iltifat kabul edemiyorsun cnku biliyorsun ne mal odlugunu dogru mu😁
iltifati kabuk edemeyen biri kendi acikliklarini biliyor demektir bu yuzden catismaya gidiyordur sendede bunu gordum zaten 😁 sadece burada atip tuttugun pek belli. bilgisi olmayan ama bis bis laga luga yapan. onunr gelenle catisan. ya bir kere sen zeki ya da akilli bir adam olsan insanlarla nasil tartisilacagini bilirdin. hakaret kufurle degil aklinla yenerdin ama yokk tabii o yuzde beceremedin
Şu dansöz kültürü kadar iğrenç bir Arap özentiliği yok. Yağlı ve terli kadınların saçma sapan hareketlerle orasını burasını kıvırıp vasat kıyafetler giymesi anca Arap abazanlarına çekici gelir.
En İyi Cevaplar