Koku başka bir olaydır. Unutulması zor olanıdır. Biri geçer o kokuyu aynı kokuyu sıkmıştır o zannedersin kalbin sıkışır dönüp bakarsın onun olmadığını görürsün ve hayal kırıklığına uğrarsın. Koku ruhunu hissettirir insana acı ama bir o kadar huzur verir.
Yalnızca ayrıldığım kişi için değil ben tüm anıları kokularla kodlarım beynime. Hatta ders çalışırken konu konu farklı kokularla çalışırsanız sınavda o kokular konuyu hatırlamanıza yardımcı olur.
katılamıyorum maalesef, sesinide yüzünüde hatırlıyorumki. Aklıma gelmiyor çoğu zamanda, işte bu tür bir soru oluyor mesela aklıma geliyor , hatırlıyorum yani sesinide yüzünüde...
Benim seside yüzüde aklımda kokusuda hepsi aklımda bir gördüğümü unutmama özelliğim var görsel hafızam gelişkin bu konuda ama askerden sonra eskisi gibi değil
Bak geçen gün 7 yaşında çocuk olarak gördüğüm birini 22 yaşında gördüm lan sen o küçük aydınsın demi dedim çcouk polis olmuş düşün yanii.. rastgele denk geldi..
Koku çok başka ama ben burada KOKU ya daha fazla oy verdim..
Olabilir bilmiyorum uzun ilişkim olmadı ama aradan 1-2 sene geçse telefonda arasa tanıyamaz çoğu koku biraz daha kalıcı olabilir çoğu canlı zaten kokuyu 1 kere alsa uzun süre unutmaz doğru sıralama gibi ama bazı sesler çok spesifik unutulmuyor, 20 sene önce dinlediğin bir tsm vb şarkı olsa bilinir kim olduğu.
Sevdiğim insanların ne sesini ne yüzünü ne de kokusunu unutamıyorum. Belkide sadece bana özgü bir durumdur. Orasını bilemem. Bundan dolayı bir sıralama yapamıyorum.
Ben artık hiçbir şeyi hatırlamıyorum. 5 yıl geçti. Aşık olduğum kız ve şimdiki kız çok farklı. Ya çok karışık bir şey. Ben artık bu sulara girmeye korkuyorum
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Bir insanın önce sesi, sonra yüzü unutulsada yıllar bile geçse kokusu unutulmaz mış.. Sende unutma sıralaması ne şekilde?
En İyi Cevaplar