Ptt ücret ödeme tipi n ne demek? Ben kargo gönderdim gönderirken benden ücret aldılar ama alıcının ücret verip vermeyeceğini sormayı unuttum hediye gönderiyorum alıcıdan da ücret alırlar mı? Ödeme tipi n nedir?PTT kargo
Kargo alıp, göndermek büyük kolaylık günümüz için. Düşünsenize kilometrelerce uzaklıktaki birine bir şey göndermeniz gerekiyor ve götürme imkanınız yok. Veriyorsunuz kargoya, maksimum 3 iş gününde Türkiye'nin bir ucundan, diğer ucuna paketinizi ulaştırıyorlar. Hele yakın bir il ise gönderim yaptığın yer, paketini kargoya verdiğin günün ertesi günü alıcıya ulaşmış oluyor. Peki Türkiye'nin en iyi kargo şirketlerinden olan PTT kargo ödeme tipi N ne demek?
PTT Kargo Ödeme Tipi Ne Demek?
PTT kargo
Türkiye'nin en iyi kargolarından dedim çünkü Türkiye'nin en ücra köşesindeki ilçesinde bile şubesi bulunuyor. Bu kadar yaygın bir ağa sahip olması PTT kargoyu diğer kargo şirketlerinin önüne geçiriyor. PTT kargo sadece Türkiye değil, dünyada farklı ülkelerde de faaliyet gösteriyor. Zaten eskiden gelen mektup taşımacılığı deneyimi olan PTT kargonun, kargo taşımacılığı konusunda başarısız olması düşünülemezdi.
Bakalım ödeme tipi N ne demekmiş. PTT kargoda ödeme yöntemleri MH, N, PO ve UA olmak üzere 4 harf ile temsil ediliyor. Bunların her biri bir ödeme yöntemini temsil ediyor. Senin sormuş olduğun ödeme tipi N:
Kargo ücretinin nakit ödendiği / ödeneceği anlamına geliyor.
PTT kargo
Yani senin kargondaki ödeme tipi N ifadesi ücretin nakit ödeneceği anlamına geliyor. Sen ücretini ödediğine göre karşı taraftan herhangi bir bedel alınmayacak kargo için. Zaten bir kargoyu karşı ödemeli göndereceksen mutlaka öncesinde belirtmen gerekiyor. PTT kargo şubesindeki personel zaten ödemenin nasıl olacağını da soruyor.
PTT kargoda ödeme tipi N nedir açıklamaya çalıştım. Umarım kafandaki soru işaretlerini giderebilmişimdir. Buradaki içerikte de PTT kargo ödeme tipi MH ne demek açıklamaya çalıştım. Diğer 3 ibare ne anlama geliyor bunlara da yer verdim. Mutlaka göz atmanı öneririm. :)
kargo görevlisin sana verdiği kağıtta takip no vardır www.ptt.gov.tr adresinden gönderi takibine tıklayarak kargonun teslim edilip edilmesiğini takip edebilirsin
En İyi Cevaplar