Arkadaşlar Sinop'a mektup gönderdim. Dün akşam en son kargo hareketinde torba kapandı yazıyordu. Şimdi de durum böyle. Anlayamadım bir türlü. Aydınlatırsanız sevinirim çok stress oldum. Mektubum gidecek mi? "PTT iş yerine sevk edildi" ne demek?
1-04/08/2016 13:45:46 Kabul Edildi KAYSERİ/KAYSERİ MELİKGAZİ KAYSERİ 2-04/08/2016 17:01:36 PTT İşyerinden Çıktı PTT İşyerine Sevk Edildi KAYSERİ/KAYSERİ MELİKGAZİ KAYSERİ 3-04/08/2016 17:24:35 PTT İşyerine Girdi Posta Teslim Bordrosu Mübadele Servisine Geldi KAYSERİ P. İ. D. M/KAYSERİ P. İ. D. M MELİKGAZİ KAYSERİ 4-04/08/2016 17:49:00 PTT İşyerine Geldi kayseri p. i. d. m/Kayseri P. İ. D. M Melikgazi kayseri. 5-05/08/2016 07:13:35 PTT İşyerine Sevk Edildi kayseri p. i. d. m/kayseri p. i. d. m melikgazi kayseriPTT iş yerine sevk edildi
"PTT iş yerine sevk edildi" ne demek? PTT kargo sevk edildi anlamı nedir?
Zamanında aynı şeyi ben de yaşadığım için arayıp sormuştum. Biraz gelmesi aksadığı için takip numaramı girdiğim zaman PTT sevk edildi ifadesini gördüm. PTT sevk edildi ne demek diye de ilgili şubeye arayıp sordum.
PTT İşyerine Sevk Edildi Ne Demek?
ptt işyerine sevk edildi
Kargo şirketlerinde karşı taraf kargoyu verdiği zaman alıcının olduğu şehire kargonun sevk edilmesi gerekiyor. Örneğin İstanbul/Bakırköy'den bir kargo verildi ve İzmir'e ulaşacak. Bakırköy şubesine verilen kargo İzmir şubesine gönderilmesi gerekiyor. Bu işlem gerçekleştiği zaman kargo takibinde PTT kargo sevk edildi gözüküyor. Tabi bunu gören ve bilmeyen müşteriler de PTT kargo sevk edildi ne demek diye araştırıyor. Bu kargonun dağıtılacağı şubeye yola çıktığını ve henüz teslim edilmediği anlamına geliyor. Kargo ilgiyi şubeye geldiği zaman dağıtım süresine uygun da teslim ediliyor.
Sevk edildi ne demek PTT diye soranlar için, yukarıda da bahsettiğim gibi kargo ilgili şubeye yola çıktığını ve henüz teslim edilmediği anlamakta. Teslim edildikten sonra bilgi de alınıyor. Teslim edildiğine dair alıcı ve gönderene bilgi verilmektedir. Ayrıca sevk işlemi gerçekleştikten sonra kargo takibinde sevk işlemi gerçekleşti olarak bilgi de görebiliyorsunuz.
Kargo Gönderim Süreci Nasıl İşler?
ptt işyerine girdi
Verilecek kargo, kargo ulaştırma firmasına teslim edilerek bilgiler verilir.
Kargo ücreti ödenir ya da karşı tarafa devredilir. Ardından kargonuz kargo sırasına alınır.
Kargo hedefi yakınsa, hedef kargo şubesine gönderilmesi için direkt olarak sevk araçlarına yüklenir.
Kargonun hedefi uzaksa, kargonuz öncelikle merkez şubeye gönderilir. Oradan da aynı veya benzer mesafeye gidecek diğer kargolar ile birlikte hedef kargo merkezine yollanır.
Hedef kargo merkezine ulaştıktan sonra teslim edilmesi için dağıtıma çıkarılır.
Kargo şirketlerinin PTT'nin belirli aktarma noktaları var. Oraya sevk edilip gideceği ile ilçeye göre ayrılıyor. Sonra da ya aynı gün yahut bir gün sonra gönderileceği ile ilçeye aktarılıyor. "PTT iş yerine sevk edildi" diyorsa sıkıntı yok en geç bir iki gün içinde teslim edilir.
dağıtım merkezine gelmiş bugun mesai saatleri içende alıcıya ulaştırılır ya da mesai saatleri içinde yetişmezse yoğunluk falandan dolayı yarın kesin en geç saat 12 e kadar ulaşmış olur
2
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
yani gitmeme bir durumu yok değilmi çünkü bir kez dağıtıma gitmiş geri çıkmış en son geri oraya gitmiş iade gibi bişey olmamıştır değilmi
normal akışında gidiyor bir sorun görünmüyor ptt kendi içinde ulaştırmama gibi bir durum olmaz ama son adres eksik veya yoksa öyle bir yer ya da ismi söylenip binada tanıyan yoksa o zaman adres yetersiz diye geri döner onun dışında ulaşır yerine stres yapma
Merhaba arkadaşlar zor durumdayım suriyede görev yapan nişanlıma 2 koli birde torba gönderdim 2 koli ulaşmış ama gitmedi daha 3 hafta oldu ilk torba kalmadi dedi Şu an baktim ptt is yerinde sevk işlemi yapıldı diyo gaziantep i. p. m diyor 😣😣😣 yardimm
Her ilçe de ptt var diye biliyorum ben ama küçük bir yerdeyse haftanın belirli günleri posta dağıtımı olur birde askeriyeninde belirli kuralları vardır gönderdiğin şubeyi telefonla ara kesin net bilgi alırsın
sevk edildi dediyse askeriyeye teslimat yapılmıştır.. muhtemelen girişte bekletiliyordur önce orada kontrol edilir gerekli kontrollerden sonra onay kaşesi vurulur ve taburlara dağıtılır sonrasında tabur komutanı onay verir ve emir erine dağıtım için verir ve bölüklere dağıtılır bölük astsubayı kontrolü sonrasında yazıcısına verir askerlere dağıtılır
En İyi Cevaplar