İnsanları tipine göre yargılamak kimi zaman size doğru gelmişmidir ?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
evet dedim ama doğuştan gelen dış görünüşü düşünerek yanıtlamadım. zaten insanları belli bir yaştan sonra belli bir olgunlukla yargılamaya başlıyoruz. dolayısıyla yargıladığımız insan da belli karaları vererek dış görünüşünü değiştirmiş oluyor. mesela çok basit bir örnek.. saçlarını kazıtmış siyah ruj sürmüş ağır makyaja sahip bir kız gördüğümüzde damgalar vurur toplum insana. ama benim tek yargım şudur. ''farklı bir tarzı var,uçuk düşünüyor muhtemelen.'' bunu her insan içinden düşünür bu da yargılamaktır ve nitekim doğrudur da. o yüzden etiket yapıştırmak değil mantıklı yargılamalar yapmak daha iyimserdir. tabii bu yargıları dedikoduya dönüştürmeden içimizde tuttuğumuz sürece.
A: Evet
gelmiştir. çünkü tipi bana güven vermemiştir sonra tanıyınca tipinden şüphelenmekte haklıymışım dedigim olmuştur
İnsanın tipinin karakter ve huydan bağımsızlığı vardır. Tip ile karakteri bağdaştıran arkadaşlara saygım var ama tecrübelerime göre çok masumane bir görüntüsü olup içten içe çok kötü insanlarlada karşılaştım, yüzüne bakınca şımarık kaypak görüntüsü olup özünde fedakar ve karakter sahibi insanlarada rastladım.
Zamanında çok şaşırmışımdır yok öyle değildir yanlış anlamışızdır diye ancak dış görünüş ile iç yapının farklı olduğunu çok acı tecrübelerle de öğrendim
İnsanların yüzlerine baktığımda kişiliğini çıkarabillme gibi bir yeteneğim var.Bu sayılırsa evet doğru.Ama normal tipi kötü diye birine bir şey demek son derece yanlış.
Cevap
5Cevap
Ben çok yanildim 18 yaşım daken birini sevdim gayet temiz yüzludu masum gibi gözüküyor du ama yanilmisim bundan 2 sene sonra yine aynı durum oldu ve genelde on yargiliyimdir şu ukala birine benziyor diyodum yanilmisim ama yüz tipi olarak asla yargilamak lazim
İnsanların tipleri çok şımarık gözüküpte gerçekte iyi insanlarla karşılaştım ön yargıda bulunmamak gerek bence tanımadan yargılamamak gerek insanları
Aslinda bir nevi dogru benim icin ne kadar ici daha onemli lsada disida onemli :D
tip zaten karakteri yansıttığından dolayı her zaman yargılarım şu ana kadar başarı oranım %99,9
ya aslında tipe göre yargılamak hoş değil ama zaman zaman yapıyorum
tip olsa kafa olmaz, kafa olsa tip olmaz ama okumuş insanı tercih ederim tipli olacağından :)
insanların içindeki neyse dışına da o yansımıştır diye düşünüyorum ben.. yani evet.
Dış görünüşten ziyade davranışına göre ayırabilirim. Sulu insanları hiç sevmem...
O değil de senin Veli Kavlak ile bir akrabalığın var mı merak ettim.
A-Evet
B-Hayır
tip de önemli bazen insanın içinin dışa vurdugnu düşünüyorum tiptende anlaşılıyor
bıyıklı kezbanları gördüğümde :)
evet nadir de olsa şaşırtan istisnalar mevcut.
Bazen ama genelde tip ardından gelmeli
Hayır hiç gelmedi.
hayır
.
hayııırr asla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar