Mesela çok sevdiğiniz kişinin geçmişinde yaptığı bazı hatalar var. Herşey olabilir ya da hiçbirsey. Çok çapkınmış, her çiçekten bal alırmış, her çiçeğe de bal verirmiş. Yedirmiş içirmiş, yemiş içmiş, gezmiş tozmuş böyle biri işte... Böyle biri ya da siz düşünün misalleri, geleceğiniz olabilir mi?
zor yerden sordun :/ hic sorun etmem desem yalan olur cünkü gecmisinde camurun icinde yürüdüysen gelecekte de o izlerin hala durmasi cok büyük bir ihtimal.. Ama bir yandan da herkes insan herkes hata yapar ve affetmek Allah'a mahsustur diyorum.. Bilemedim :/ Allah kendimiz gibi insanlarla karsilastirsin diyeyim..
Bilmem belki de zor... Amin inşAllah cümlemizi... Her insan hata eder hata işleyenlerin en hayırlılari tövbe edenlerdir Rabb'im tövbe edenleri sever (hadisi şerif) hata başka geçmişi pis kirli başka..
Hataya bağlı olarak bu benim için değişebilir ve bir de şu konuya önem veririm yaptığı hatadan ders çıkarabilmiş mi? Çünkü dersini almamışsa bir daha aynı hataya düşebilir.
Yani kendisi geçmişini silebilmişse beni ilgilendiren bir mesele değildir zaten o. Fakat kendisi geçmişini özleyen biri ise sıkıntı , o zaman olmaz ya gelecek falan da
ben her anımı temiz yaşamaya gayret göstermişsem karşımdaki insanın geçmişinin kirli oluşu herşeyi uçta yaşamış olması evlilik için kesinlikle engeldir. Temizler temizlere...
Kişi doğarken ailesini ırkını milliyetini seçemez lakin karakter ve ahlakını muhafaza etmek kendi elindedir o yüzden bahanelere sığınanlars inancım yok
Her insan hata eder hata işleyenlerin en hayırlılari tövbe edenlerdir Rabb'im tövbe edenleri sever (hadisi şerif) hata başka... Rabb'im gönlüne göre versin inşAllah...
Bende hayırlısı.. Mutlu günler gelecek belki gelemiyordur yollar tıka basa dolu engeller çok beklemek güzeldir beklediğini bilmeden de olsa sabretmek iyidir ama imkan varsa şans ver değerlendir 😀
Karakter Allah herşeyi bilir... Kader ikiye ayrılır.. Evlilik kader'dir.. Kader ihtiyarı ve ızdırarı kader olmak üzere ikiye ayrılır.. Izdırarı kader de kulun hiçbir etkisi yoktur ihtiyari kader ise bize bağlıdır cüzi irade yani...
En İyi Cevaplar