Erkekler neden güzel kızlarla sevgili olmaktan korkuyor? Bunun altında yatan nedenler nelerdir? Bu sorunun aşılması ve çözülmesi için erkekler ne yapmalı?
Erkekler neden güzel kızlarla sevgili olmaktan korkuyor?
Cok fazla ilgi odagi olurlar.. basin belaya girebilir.. kizin cevresinde cok erkek olunca kiz kibirlenebilir ve sana tum sevgisini vermeyebilir.. nasilsa cok daha iyisini bulabilirim diye dusunup burun kivirabilir daha iyisini bulunca terkedebilir korkulari.. oysa ki kadinlarin cogunun fitrati boyle degildir.. normal siradan bir erkege baglanip omur boyu sadik kalabilir pek cogu.. bu korkularin kaynagi gunumuz ergen kibirli kizlaridir.. ve malum int. Fenomenlerinin tavirlari.. ama pek cok kiz boyle degildir. Parmakla gosterilen bir kiz bile rahatlikla normal bir erkege asik olabilir sevebilir.. ve tavriyla kimseyi de yanina yaklastirmamayi da bilir.. bu sorunun cozumu sudur.. guzel olup da karakteri duzgun kizlardan birini secmek.. okulun kibirli popi kizini degil.. ben nice muazzam guzel kizlar tanirim hanim hanimcik.. secim onemli
Hacı güzel kızla baş edemez herkes kızın taliplisi çok olur sen özgüvenli ve atarlı olacaksın.. Şahsen. Çok güzel bir kızla çıkmak istemezdim yani uğraşmak istemem hafif bir güzellikteki kız hem sana sahip çıkar hemde ilişkiye ama bu güzel kızlar böyle demek değil sadece o kızlarla uğraşmak biraz özgüven ister.
Ben hep öyle gördüm dibi düştüğü kişi olunca da g@t gibi kalıyorlar bazıları da tipsiz kendini birşey sanar sende ego kas özgüven kas ama kimseyi kücük görme sakın
- ... çünkü güzel kızlar üzerinden egolarını tatmin etmeleri daha zordur ve erkekler egolarıyla çatışmaları gereken ilişkiler içinde bulunmaktan kaçınırlar.
- Bunun altında yatan nedenler:
güzelliğe fazla değer biçmemiz
erkek egemen bir geçmişimiz ve dünyamız olması
erkekleri duygusal zekalarını geliştirmeye teşvik etmememiz
- Kendini, kadını ve insanı tanımaya daha çok zaman ayırması yeter.
Gerçekten hoşlandığın birisinden red cevabı almaktan korkuyoruz sevgili olmaktan değil. Hoşlandığın kişi ne kadar güzelse reddedilme ihtimalin de o kadar yüksektir. Yerine göre ölüm ile aynı riski taşır. Ama arkadaşım diye tabir ettiğimiz fırlama utanması sıkılması olmayan tipler için öyle bir sıkıntı olmaz. Ve genelde onlar kazanır.
Güzel bir kızla sevgili olmaktan kimse korkmaz. Ama güzel bir kıza teklif etmeye korkan çok olur. Anladığım kadarıyla çok güzel birinden hoşlanıyorsun. Senin güzel gördüğün dışarıdan egolu biri gibi gelir ama bazen tanıyınca çok yanlış düşündüğünü farkediyorsun. Birini seviyorsan onla mutlu olacağına inanıyorsan bir bahane bulup konuşmaya başla ve çok uzatmadan bir sürpriz yapıp hoşlandığını itiraf et. Korkacak ne var? En fazla reddeder ve yoluna bakarsın, unutulur gider
Erkekler yanında ki kişiye bakılmasını istemez çünkü kendisinin olan birini sevsede sevmesede başkasıyla paylaşamaz onun için oda çok dikkat çekeceği için uzak durur bide yorumlarda aldatılma korkusu yaşar demişler doğru o da varda çoğunluk olarakta konuşamamasının sebebi ters bir cevap alması ya da olumsuz yanıt almasıdır
bir kere hata yaptım diyorsun, seni sürekli azarlayan biriyle evlenmek 2. hata olmaz mı? bence iyi düşün seni gerçekten seven kişiyle evlen, seni sen olduğun için
Bak simdi alınmayın ama çoğu güzel kız ego sahibi oluyor sanki kücük dünyaları ben yarattım havası alıyor tabi ricahitse götü kalkıyor, e bu durumda bizi korkutmuyor assında sadece endiselendiriyor..
Reddedilme korkusu, güzel bayanların ihtiyaçlarının fazla olduğu endişesi ve onu asla mutlu edemem korkusu en başta geliyor yoksa başka bir neden yok en azından benim için.
Erkeklerde yanındaki kadına bakılmasından rahatsız oolmak gibi bir sendrom keşfettim. Bu sadece güzellik için geçerli değil dikkat çeken hatun istemiyolar evlenmek için
Evet yüz eskimesi diye bişey varmış bir kadına 40 gün bak dünyanın en güzel kadını bile olsa artık yüzü eskimiş oluyomuş. Hatta o yüzden başrol oyuncuları yüzü eskidi diye 3-5 filmden sonra ya ününü kaybeder ya da biraz ara verirler. Film sektörü bile sürekli yeni yüz arayışı içindedir bu yüzden.
Peki korkan arkadaşlara ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz? Güzel kızlar egolu kendini çok beğenmiş kişiler olarak görülüyor. Güzel havalı bir kızı seviyorsak sizce ne yapmamız lazım?
En İyi Cevaplar