En yakın arkadaşım bana çok soğuk davranıyor

bugün kankam dediğim insan bana daha bu sene tanıştığı bir kızı savundu üstelik olayla hiç bir alakam yokken. bizim bir whatsapp grubumuz var burada bu kızın arkadaşı gruptan çıkmış bizde grupta 10-11 kişi konuşuyoduk hiç fark etmedim bile ne kızı tanırım ne arkadaşını herneyse ben hiç fark etmeden bu kız çıktıktan sonra ne büyük eksiklik yazmışım sonra herkes devam etmiş konuşmaya kızla alakalı hiçkimse tek bir söz bile söylememiş. gruptan ayrılan kızın arkadaşı bu durumu görmüş yanlış anlamış hemen gitmiş benim arkadaşıma demiş işte ne sanıyo bu kendini falan diye benim arkadaşımda geldi boş yere neden sataşıyosun insanlara falan diye kalbimi kırdı bende gittim işte hem 2 kıza da durumu anlattım ters ters cevap verdiler herneyse dedim geçtim olayı sonra arkadaşıma mesaj attım ben açıklama yaptım kızlara diye iyi olur dedi tersledi beni ama kime anlatsam ya da kime konuşmayı okutsam bana hak veriyo zaten bundan öncede baya soğuktu aramız yani pek konuşmuyoduk bu aralar sizce ne yapmalıyım bu arkadaşım erkek ama çok yakındık kaybetmek istemediğim bir insan sizce aramıza mesafe koymalı mıyım?
En yakın arkadaşım bana çok soğuk davranıyor