Selam.. Olay İngiltere'de meydana geliyor. Fotoğraftaki genç kız 23 yaşında. Adı Kayla Speers. Yaşadığı şehire 3 saat mesafe uzakta yaşayan ve üniversite finallerine hazırlanan erkek arkadaşına jest yapmak istiyor ve evine hamburger göndermek istiyor.
Siparişi ve adresi veriyor. Ödemeyi yapıyor ve erkek arkadaşına sürpriz yapmak istediğini, içerde kendisinin olmadığını üstüne basa basa söylüyor.. Hatta arayıp sevgiliye haberde veriyor. Siparişi götüren kurye bir saat sonra Kayla yı arıyor. Genç kız teslimat yapıldı denmesini beklerken şu sözleri duyuyor.
"Bunu söylemek doğru olur mu bilmem ama eve gittiğimde pencere açıktı ve çıplak bir erkek ve kadın vardı. Zil çaldım duymadılar. Üzgünüm. Teslimatı yapamadım"
Büyük şok değil mi. O neyi düşünürken karşılığında bunu almak. Bu ladar ince düşünen bir kıza yine haketmeyen biri.. Ülke değişsede olay aynı.. Ama genç kız kurye ye teşekkür etmiş. Söylediği için. Bunu da belirteyim
Mesleğin gereği böyle bir olayla karşılaşsan yani kurye yerinde sen olsan ne yapar dın?
Uzaktaki sevgiliye sürpriz yapmak istedi. Hayatının şokunu yaşadı. Sen olsan ne yapardın?
Siparişi ve adresi veriyor. Ödemeyi yapıyor ve erkek arkadaşına sürpriz yapmak istediğini, içerde kendisinin olmadığını üstüne basa basa söylüyor.. Neden bu kadar üstüne basa basa söylüyor?
Hatta arayıp sevgiliye haberde veriyor. Siparişi götüren kurye bir saat sonra Kayla yı arıyor. Madem sürpriz neden sevgiliye haber veriyor? Hamburger teslimatı nasıl 1 saat sürüyor?
"Bunu söylemek doğru olur mu bilmem ama eve gittiğimde pencere açıktı ve çıplak bir erkek ve kadın vardı. Zil çaldım duymadılar. Üzgünüm. Teslimatı yapamadım" Pencerenin açık olduğu evde ne kadar ses yapıyorlar?
Ama gerçek Yabancı bir kaynaktan okudum. Fotoğraflar orijinal. Sevgiliyi arama sebebi evde olsun diye.. Uzatmamak için yazmadım ama yemek dememiş. Evde ol, birazdan kapı çalacak demiş. Hatta soğuk karşılamış erkek.. Dediğim gibi yazmadım detayları. Pencere açık derken perde yokmuş O şekilde görebiliyor. Teslimat bir saat nasıl sürüyor dersen o da yazmıyor ama tahminin şu. Biri İzmir diğeri Denizli diyelim. Sevgilinin yaşadığı şehirden bir yerden sipariş verdiyse bir saatten de kısa zamanda sipariş gelir. ya da yemeksepeti. com gibi siteyse.. Yani uydurmasyon değil. Onu belirtmek istedim.
Bu kötü bir durum ve bu siparişi veren kız için de oldukça acıklı.. Aynı zaman da büyük bir sorumluluk. Ben sanırım sadece siparişi teslim edemediğimi bildirirdim. Geri kalanını kendi aralarında onlar halletsinler diye düşünürdüm. Yakınları değilim hiç bir şeyleri değilim. Özel hayatlarına müdahale etmezdim.
Bu konuda bir hadis var birisinin zina yaptıgını gören adam durumu peygambere anlatır peygamberimiz bunu bana anlatmak yerine keşke onların üstünü kapatsaydın der... burada cok hassas ve ince bir mesaj var yani gördüğünü alenen paylaşmazdım ben sonuçta bilmiyorum kimlerdir nedir ne değildir işin aslı nedir ancak kıza üzüldüm fakat kurye de ayıp etmiş erkeğin yaptığı zaten pislik
Bence adamı uyarırdım bir daha yaparsan seni sevgiline söylerim diye ve yanında ki kızı dışarı çıkartıp sevgilisini aramasnı ve ona teşekkür etmesini söylerdim çünkü her insan hata yapar ama konu aldatma ise ve bunu sevgilisi hariç başka bir arkadaşı veya yabancı biri duyarsa 2. ci şans verilmeli diye düşünüyorum eğer ki sevgilisi öğrenirse bunun bir ayrılık olarak kapatılması gerektiğini düşünüyorum. Teşekkürler...
üzücü bir şey elbette , yaptığın iş her ne olursa olsun , ortada bir gayri ahlaki durum varsa buna sesiz kalamazdım... o gerçek o kadını yalış olan bir ilişkiden kurtarmış oldu... yalnışa kötülüğüe asla seeiz kalmayın.. bu dışarda şiddet gören bir kadına , eziet edilen bir hayvana vicdan olarak duyarlı olmak gerekir
Aldatildigini benden duymamasi gerekir... bu kadar net olmazdim... ben dolayli yoldan belirtir aradan cekilirdim... ipucu pesinden gitmesi ona kalsin...
Kurye nin yaptigi bence yanlış degil ama hatali...
Ben de kuryeci yerinde olsam aynı şeyi yapardım, ya o kız birlikte olduğu sevgililsi ile ileri dönük bir gelecek hayali kuruyorsa nasıl biri olduğunu öğrenmeli.
En İyi Cevaplar