Narsist kişilik bozukluğu bulunan kişiler, başkasının düşüncelerine ve isteklerine ilgisiz kalan kişilerdir. Kendini beğenmiş, başkalarının yaşattıklarına ve yaşadıklarına duyarsız kalan, sürekli olarak kendini ön plana çıkarmak isteyen kişiler narsistik olarak adlandırılır. Bu kişiler kendilerini başkalarının yerine koymaz, başkalarını anlamazlar... Peki yalnizlığa mahkum mudur bu kişiler yoksa ara sıra da olsa onlara tahammül edebilecek kişiler olur mu?
Narsist biriyim ve soylediklerine dahil degilim katilmiyorumda, kim ne yapmis etmis basarisina bakarim kendi gibi ovunen ama arkasi olanlarin konusmasini sevmem harici tebrik ederim, saygi duyarim ama kimseyi sevmem dinlemeyi severim ama yasadiklari ve yasamis oldukları umrumda degil, Yardim eder tavsiye verir gecerim, bu hayat sadece benim ama onların değil biz kendimizi yüksek gormek zorundayiz cunku ustunuz belli edecegimiz zamana kadar her sey normal sonra anormal.
Narsisizm veya özseverlik, kişinin kendisine tapması, kabaca tabirle kişinin kendisine aşık olması olarak tanımlanan bir terimdir. Farklı tanımları ve kullanımları mevcuttur. ama bu demek değildir ki her Narsisizmi benimseyen aynıdır her biri farklıdır kimisinin çevresi çok geniştir her telden kimisinin çevresi sadece onun işine yarayanlar kimisinin ise sadece köle misali onun ağzına bakanlar ile doludur.
Narsizm var etrafımda böyle birisi ) sörekli güçlü aurası olduğunu güneşten bile daha çok parladığını iddia eder ) ne diyeyim bazen tatlı gelmiyorda değil ) erkek bu arada arkadaşım düşünün olayın boyutunu
Yalnız kalmazlar ama mutlu da etmezler. Çünkü hayat sadece onların etrafında dönmez. İnsan fıtratında mutlu olmayı istemek kadar mutlu etmeyi istemek de var. Şöyle; sevdiğim biri benim yardımım veya sözümle mutlu olduysa, bundan dolayı ben de mutlu olurum. Mutluluk almak, mutluluk vermek. Özetle böyle.
Issız Adam filmine Ada karakterini canlandıran Melis Birkanın aşık olduğu Alper karakteri tam bir Narsist 🤨 Yıllar önce filmi izlediğimde bu adam bana ne çok benziyor demişliğim olmuştu. 🤔
En İyi Cevaplar