Bu sitede soracagim diger soru benim çevrem mi çok cahil ben mi abartıyorum olacak bu gidisle
Fen veya anadolu lisesinden mezun olanlar???
Bu sitede soracagim diger soru benim çevrem mi çok cahil ben mi abartıyorum olacak bu gidisle
İlk defa duyuyorum böyle bir şey. Benim zamanımda bir de ortaokul ve lise birleşik 7 seneydi. Ve o zamanlar bu kadar da çok anadolu lisesi yoktu. Şimdi adım başı anadolu lisesi var.
Gerçekten bulunduğum ildeki fen lisesinden sonra bizim okul geliyordu. Bizim orda da bunu bilmeyen yoktu. Okuduğum liseyi söylediğimde herkes "maşallah" diyordu.
O, onun kamilliği
Benim icinde boyleydi de o yüzden şok oldum ama laubali konusması yuzunden muhatap olmadım
Bazılarına ne kadar anlatırsan anlat "boş"...
yaşadığım yerde geçen böle bişey başıma geldi muhabbet açıldı bir abi var
-kaçıncı senen üniversitede
-valla abi ben üniversiteye gireli 7 sene oldu dedim 5 sene lisans yaptım 2 senedirde master ------yapıyorum dedim
-ha anlaşıldı senin bitirmeye niyetin yok dedi
-yok dedim abi bölüm 4 seneydi 1 senede hazırlık vardı hiç ders bırakmadan hepsini geçtim okul bitti şimdi 2 senedirde master yapıyorum biticek işte.
-yok yok senin bitirmeye niyetin olsa çoktan bitirirdin annenin babanın parasına yazık bırak git diyor bana :D
İşte bu. :D
Anadolu lisesi Fen lisesi ve anadolu öğretmen lisesinden sonra gelir hatta öğretmen lisesiyle kıyasıya yarışır çoğu ilçe il birincileri anadoludan çıkmışlığıda vardır. Seninle konuşan aptalın tekiymiş açıkcası. meslek lisesi neymiş , tornacımı olacam hemşire mi , gerçi şimdi anadolu lisesini saçma yaptılar her okul anadolu lisesi oldu.
Evet anadolu lisesi mezunuyum . ve bu kadar saçma bir muhabbet edene rastlamadım ben olsam dayı bir . git derdim :)
Artık hemsirelik de ortalamaya gore yüksek puanla girilen 4 yıllık bir bölüm oldu , meslek lisesi daha neye yarar arkadaş...
Cevap
5Cevap
öyle çok var.odtü işletmeyi kazanan birine biraz daha çalışıp öğretmenliği kazansaydın keşke diyenler mevcut
Evet , meslek lisesi olmadigi halde bağrıma bastığım lisemden türkiye 56.sı çıkan arkadasım özel üniversitede tıp fakültesine gidince eşi dostu kazanamadı da parayla okutuyolar demisti...
İsin ilginc diger yanı onun tam burslu okudugu okulda parayla da okusan ilk 4 binde olmak gerekliydi
Susuyorum zaten , napalım laf anlatmak daha yorucu
ahah yazık lan adama..denk gelmiş sana neyin ne olduğunu bilmeyen biri belli sdf
Cahillik kötü bebeğim, götünü yırtsa Anadolu Lisesi'ne giremez lan bu.
:D :D :D lennn cimcime anadolu lisesnin bu ülkede çok bir etkisi kalamadı artık ;) meslek liseleri daha iyi hem iş olanakları seninkinden daha fazla şimdiki aklım olsa ahhh aahhhh
Ne okuğumu nerden biliyosun ki cimcime? :D
Fark eder tabi tıp okuyorsam iş olanağım fazla demektir tornacıya , moda tasarımcısına göre
Maaşım da öyle
Anadolu lisesini bitirdim gitti , o yüzden elit zannetmiyorum ama şu an kendimi tanıtırken saygın bir kimligim olmasının ilk basamağıydı orası
Meslek lisesinden mezun olana da okumamıs , ne is olsa yapar gozuyle bakılıyor bizim bu taraftan
Sen ne okudun da keske meslek lisesine gitseydim gibi konuştun anlamadım :D
:) Ankara SBF okuyorum ben düz lise çıkışlıyım... Nesin sen yavrum yaş kaç? 2001 krizinde büyük fabrikalar ilk kimleri işten çıkarttı biliyor musun mühendisleri 174 üniversitenin olduğu bir yılda yaşıyoruz ODTÜ makine mühendisleri bile 2.500 milyar maaş alıyor ben sana türkiye'de eğitimin bittiğini söyleyecem ama pek benim ne demek istediğimi anlamıyacaksın haa şunu belirtim makamlar insanlara şeref vermez insanlara makamlarına şeref verirler sen ne yazık ki şerefi makamda arıyorsun
Ben mühendis değilim ki , garanti meslek merak etmeyin
Sbf ne asıl binlerce kurum sınavına gir sözlüde elen
Sen çok güzel konustugunu sandın ama bence ulasamadigin cigere mundar diyorsun
Üzgünüm ama ben orayı ders çalışarak ilimle bilimle kazandım elit tabakanın oturtuldugu lise degildi
Yavrum demenden belli zaten ne halt oldugun da neyse
:D :D valla oda sana kalmış kurumsal mı :D sende bu makam hırsı olduktan sonra bir halt çıkmaz merak etme sen :) yavrum kelimesi küçük sevimli şeylere denir sen demek ki değilsin ulaşamadığım ciğer mi :D hahaha SBF puanı kaç biliyor musun sen? Elit tabaka mı aa evet oalbilir elit fransızca bir kelimedir ve iyi kaliteli mallara denir :D ilim bilimle insan insanlık vasfını kazansaydı bugün başka bir Türkiye'de yaşıyor oluyorduk bu arada bayan elit insan sen kendini zorlama ne bağ ne köy anlaycğın.
Biliyorum tabi kaç oldugunu ben sayısal mezunuyum tmden öylesine girip tutturdugum bölümde okuyosun sen :D sana çok gelmiş o puan
saint benoit mezunuyum, 2005
Sonuçta meslek lisesi kazanamamışsın... :))
:) mühendislik enstitüsü bitirdim ama
O hissi tadabildin mi peki? Sen çalış emek ver biri çıksın olmamış desin...
(Aptal gerizekalı seninle uğrasmak istemiyorum beyinsizin tekisin diye bağırmak istiyor insan)
ezik misin kizim, üslubuna dikkat et..
Bunları söylemiyorum ki ,sadece meslek lisesi kazanamamışsın diyene söylemek istiyorum dedim esprisine
Neden ezik misin dedin şimdi , gelen geçen darbe vuruyor :( üzüldüm ama bak şimdi...
önce kibar ol sen bayansin, nazik ol..kimseye bisey söyleme hakkin yok. kafasi basan istedigi yerde bölümde okur. senin mi kafan iyi benim ki mi anlamadim ama isveren olsam ne olursan ol sokkada birakirdim seni..
Allah Allah ben kimseyle böyle konuşmuyorum halbuki gayet kibarım...
İsveren olmadığınıza sevindim, pek gülmeye , şakaya , lafın gelişine tahammülünüz yok cünkü
Ama merak etmeyin ben oldukça nezaket sahibi biriyim
Kimseye bir sey söylemedigimi de anlamazsanız bir kez de büyük harflerle yazacağım
Gülmek için şakasına yazdım o kelimelerin gunluk hayatımda yeri yok
Komedi yaa :D Hayır olmadı :D
gerçekten bu kadar önemli bir konu mu ki bu..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?