+1 yılAnam babam dedelerim ve öncesi tarihlerde bir kız ve bir erkeğin kafelerde buluşup elleşip oynaşıp öpüşüp koklaşıp zina edip bunu rutin halşne getirmeleri mümkünn değildi. Ar namus edep kavramları vardı.
Aynı mahallenin, aynı köyün uşaklar olan kız ve erkek birbirlerini sevip aşık olmuşkarsa ne smanlıkta ne yatak odasında buluşup oynaşmak gibi durumları yoktu. Yaptıkları tekşey köylünün mahalleninin dikkatini çekmeden uzaktaan uzağaa bakışmaktan öteye geçemezdi.
Öyleki seven gençler sevgilerini sır gibi saklar adlarının rosbuya pezoya çıkmasını ve ailelerinin başını öne eğdirmeyi göze alamazlardı.
Evlilik kurumunun şekillenmesinde Türk toplumuyla özdeşleşmiş görücü müessesesi işte bu nedenle inşaa edilmiştir. Aile yapılarına uygun kızlar araştırılır istişare edilir aike büyüğü olan kadınlarla birlikte evlilik çağına gelmiş kızların evi ziyaret edilerek damatlık oğlana ve aileye uygun eş olurmu bu ölçülüp tartılırdı. Şimdiki gençler bilmezler görücü kıza çok çok kısık sesle ismminin telaffuz edilmesi, ayak ucuna görülmesi zor minicik şeyin bırakılması, su istenmesi, ve tosun paşa fikminden hatırlayacapınız hamam davetinin hepsinin bir anlamı vardı. Şimdilerde çok saçma bukunan bu kurumlar ogünğn devriyle ve kültürüyle özdeşleşmiş geleneklerdi.
2018 yılı gençlerine sorsam bayramlarda el öpmek mi tatile çıkmakmı desem büyük kısmı tatil diyecektir. İşte böyle böyle kültürler gelenekler zamanla değişikliğe uğruyor. O zamanların kültüründe görücü usulü deniken kurum vardı.
Günümüze gelmeden bilinmesi gereken şeyse şu.
Aikelerin vasıtasıyla evlendirilmek istenen kızz ve erkek çoğunlukla sadece Allahın emrinin telaffuz edileceği sünürcülük gecesi görebilşrlerdi birbirlerini ailelerin huzurunda. Ve hatta bazı aileler kız ve oğlanın ayrı bir odaya gidip iki çift kelam etmesine dahi izin vermezlerdi.
Ben kız olsaydım bana dünür gelen erkeği beğenmezsem kahvesinin içine tuzu basar ben seni sevmedim mesajını verirdim.
Hoşkanmışsam tatlılık olsun der şekerli yapardım.25 Yorumla- +1 yıl
Devam ediyorum.
Gelenekkerimizdeki tuzlu kahvenin ne için yapıldığı ortadayken, bu devirin koz ve erkeği buldukları her fırsatta öpüşüp koklaşıp zikişip yalaşıp dururlarken, ben seni istiyorum arzuluyorum derkerken.
Dünür gecesi tuzlu kahve ikram etmek tamam zina ettik ama artık ven seninle olmak istemiyorum demektir şahsi kanaatim.
Eğer amaç gelenekleri yaşatmaksa tuzlu kahvedeki amaç, o zaman lütfen kızve erkeğin el eke tutuşmaya bile çekindiği edep haya gelenekleri de yaşatılsın.
Çok değil bundan 25 yıl geriye gittiğşmde ki benim gençlşk dönemlerim, bşr kuzın elibe dirseğşne yanlışlıkla temas etmek dahi utanca neden olurdu.
Sözün özü şu
Bu devirde her haltı yediğim kız dünürlğk gecesi tuzlu kahveyi önüme koysun o ilişki orda biter. Nokta. - +1 yıl
Onun yerinde sende olabilirdin.. sen kız olsaydin mesela.. sende her halti yemissen aradaki fark ne olacak
- +1 yıl
Evlilik teklifimi kabul edip uzattığım pırlantayı parmağına kabul etmişse tuzlu kahve niye?
Ha şu olur, anam babam; oğlum sana kız bulduk hayde gidiyoruz istemeye der ve beni ikna ederlerse. Dünürlük gecesinde beni görüp beyenmeyen kız kahvemin içerisine, Hey oğlan ben seni beyenmedim istemiyorum anlamına gelen tuzlu kahveyi tutuştursun elime.
Tadına baktığımda suratım buruşuklaşmışsa ilk yudumumu izleyen aile büyükkerim bunu anliycak ve Allahın emri demekten geri duracaktır. Nokta.
Yani her şekikde tuzlu kahve evlilikle neticelenmesi beklenmeyen dünürcülük ilişkilerinde kullanılan köklü bir gelenektir.
- +1 yıl
Görüşümü eig seçen sistem, saa teşekkür ermenin bir anlamı yok bileyrum 😊
- +1 yıl
:)))
En İyi Cevaplar
+1 yılEnistem birinin dugununde damada gerdekten once vurulunca aradan igne batirmis nxbcbzbc Cok guldum ona ya. Cok gulunce sende dur seninde siran gelecek dedi. Cok korkuyorum la, ciddiyim. O kadar hayal kurdum boyle olmamali nsncbzbc
41 Yorumla- +1 yıl
😂😂😂
Tuzlj kahvenin olayı o değil yalnız. Gerçek hikayesi kadın istemediği erkeğe tuz dokermiş ki istemediği anlasın diye. Sevdiğim erkek istemeye gelse bol şekerli yapardım sanırım bal gibi tat tatlı geçsin ömrümüz diye
220 Yorumla- +1 yıl
sallama
- +1 yıl
adetlerimiz nasıl başladı bilmem ama bizde seven ne yapar diye bakalım kahveyi içecekmi yoksa içmeden kaçacakmı diye sevgi belirtisi olarak içirilir
- +1 yıl
teşekkür ederim ama biz öyle biliyoruz öyle kalsın
- +1 yıl
o öyle demiş diye gerçek olup olmadığını ispat etmedikden sonra inanmam
- +1 yıl
büyüklerimizden öyle gördük onlardan daha mı iyi bilir internet ayrıca çok yerdede bu böyle bilinir sınav
- +1 yıl
@cenkahmet3838 kim neye istiyorsa ona inansin onu yapsın
Kimse kimseye zorla bir adeti kabul ettiremez - +1 yıl
dövün beni bari kızlar yanlışda olsa biz böyle mutluyuz
- +1 yıl
@cenkahmet3838 ben sizden yanayım 😂😂
- +1 yıl
insanlardan bu yüzden nefret ediyorum kimse kimsenin görüşüne saygı göstermiyor yalnızlık güzell
- +1 yıl
111rose111 teşekkür ederim
- +1 yıl
@cenkahmet3838 rica ederim
- +1 yıl
azyeaz_ kusura kalma abarttık
- +1 yıl
111rose111 mesaj yazamıyorum daha
- +1 yıl
biz ataarımızdan böyle gördük diyip sana mantıklı olan bir yazı attım 1 dk bile olmadan belliki okumaktan bile acizssin gelmiş bana kime kimsenin görüşüne saygı göstermiyor diye fak edebiyatı yapıyorsun. sen saygılı olsaydın sallama , büyüklerimizden daha mı iyi bilir nternet vs diyerek sen saygısızlık yapıyorsun. ilerde fakir edebiyatı yap artı evet internet atalarından daha iyi biliyor.
- +1 yıl
Sen osmanli zamanindaki hikayeyi bilmiyorsun birgun kiz istemeye giderler kizda heyecandan seker yerine tuz koyar kahveye oglanda kizi mahcup etmemek icer tuzlu kahveyi sonra evlenirler tam 50 sene kadin kocasina tuzlu kahve yapar adam sevmesede icer her seferinde esini sevdigini mahcup etmemek icin icer
- +1 yıl
Anlamadigin su tuzlu kahve degil baska birseyde olabilir sevdigi icin nelere katlaniliyor onu izah etmek istedim banane kahve nasil olursa olsun saygi lafla olmaz senin yapdigin terbiyesizlik ben senden kac yas buyugum tabiii sizin yetisme tarziniz farkli omrunuzde cok sevgiliniz olur biz
im bir tane olur
Gizli Üye(30-35)+1 yılIşte ben sırf bu yüzden kahveye acı pul biber atcam herkes tuz atiyo benimki de değişik olsun yalnız icmezse o icmedigi pul biberli kahvenin acısını çıkartırım
15 Yorumla- +1 yıl
Abartma kız 😕https://m. aksam. com. tr/guncel/kiz-istemeye-giden-damat-kahveyi-icip-oldu/haber-306185
- +1 yıl
m. aksam. com. tr/.../haber-306185 öldürün damatları :)
Cevap sahibi+1 yılÖleceğini sanmıyorum çünkü ben uzaylı biriyle evlencem
Cevap sahibi+1 yılAma acaba oralardada adetler boylemi
- +1 yıl
Tabi hangi gezegenden geldiği önemli her gezegenin farklı adetleri olabilir :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
111Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılHer türlü içer
Zehir olsa içer10 Yorumla Kız istemeyi saçma buluyorum. Sahsen kendi adıma konuşayım ben mal değilim kimse beni istemeye gelemez. Ben öyle bir mevzuya girisirsem ailemden izin alırım sadece birde yüzükleri takarım tamam. Ayrica düğüne de karşıyım sadece bir gün için hatta üç beş saat icin o kadar masrafa degicegine düşünmüyorum. Erik dalı gevrektir eşliğinde oynamak yerind kocamla yeni ülkeler şehirler gezip farklı kültürler öğrenmeyi tercih ederim.
210 Yorumla- +1 yıl
Tabi aynen katılıyorum iyice CAVURA benzeyelim hatta evlenmeyelim DOST hayatı yaşayalım sıkılınca nazik bir şekilde yolları ayırırız çocuğa da çocuk esirgeme bakar zaten ve tüm imrenilesi TÜRK kültürümüzden yozlaşalım demi öylemi?😤
Sizin gibi kültüründen korkan Batıya ve cavurlara hipnoz olan Dünyaya demir atmış Ahireti unutmuş Ebedi hayatı ortalama 60 70 yıllık kısa bir hayata değişmiş insanlara üzülüyorum Nasıl olduda Atatürk bile "GEÇMiŞİNİ BİLMEYEN GELCEĞİNDEN EMİN DEĞİLDİR" derken bütün bir geçmişi örf ve adeti hatta müslüma bir Atadan gelipde bugün 32 farzı bilmeyen gusülsüz ve cenabet dolaşan hatta ateis olan insanlarla dönüştük nasılda kalbimizden imanı elimizden kuranı zihnimizden islamı silip gittiler
Ama o Cavurlar halen romadaki papalar tarfından
yönetiliyorlar Düğünlerini en Şık şekilde ve kilisede Papazın önünde yapıyorlar
Şimdi gel gör hiç var mı İmam önünde Dini nikah kıyanlar Resmi nikahı kıydık tamam herşey bitti cenabet yaşar zina yapar zina nesiller yetiştiririz - +1 yıl
Uyanda gözünü Dört aç Cavurlar senden benliğini kişiliğini özünü çalmış bence değil doğrusu bu zaten çooook yanlış düşünüyorsun
kadın asıl değerini şimdi kaybetti kucaktan kucağa dudaktan dudağa gezer oldu hemde hiç değmeyen kansız iyi çocuklar yüzüne
Eskiden öylemiydi biri laf söylesin biri kötü gözle baksın kadına sıkıysa kötülük fenalık yapsın Canı ile öderdi Namus Şeref Haysiyet Onur vardı ve halende var içimizde bir yerlerde gizli ve şimdi o içimizdeki TÜRKLÜK Kültür Namus Şeref Haysiyet Onur ve Geleneklerimize sarılalım Cavura ve Cavura benzemeye DUR Diyelim. - +1 yıl
KANSIZ "İ B N E" LER YÜZÜNE iyi ler değil
- +1 yıl
Şimdi bir düğünü dinden namusa bağlandığınız için sizi tebrik ediyorum. Oncelikle sadece 4 saatlik bir işkence için 50bin tl nin üzerinde masraf yapıyorsun. İskence dedim çünkü doğru düzgün eglenemiyorsun. Surekli b gergin oluyorsun acaba bu yapıldı mı bişey olur mu diye. Ben 4saatlik bir işkenceye 50bin vermek yerine 1hafta farklı ulkelerde farklı şehirlerde gezmek istiyorum. Herkesin kendi fikri. Kız isteme olayına da karşıyım. Ben mal miyimda gelip beni istiyorlar? Eğer öyle bir şey yapacak olursam ben ailemin rızasını alırım ve yüzükleri takarım.
- +1 yıl
50 bin tl ye çırağan sarayında düğün yapacaksın sanırım ev eşyalarını da düğünden sayıyorsun sanırım düğünün kendine maksimum harcanacak olan salondu gelinlikti 15 bin onu da takılarla geri alıyorsun zaten ailenin yıllarca başkalarına taktığı takıları geri almak bir nevi ayrıca sen öyle ben bunu yaparım aileme söylerm yüzük takarım diyorsın ya bu işler öyle kendi kafana göre olmuyor evleneceğin adamın düşüncesi var ailesinin düşünceleri var güzel bir laf vardır büyük lokma ye büyük söz konuşma
- +1 yıl
@RahatveHuzurlu şimdiki düğünlerin İslam dini açısından baktigimizda yeri yok. Tamamen farklı bir amaçtan farklı bir boyuta dönmüş durumda. Gunahtan başka birsey göremiyorum şimdiki düğünlerde ben.
- +1 yıl
Dini düğün yapabilirsin kur an okunur dua edilir herkes amin der yemek verirsin ne de güzel olur ama bunlar tek başına ben onu yaparım yüzük takarım denecek mevzular değil bunu anlatmaya çalıştım bu düğün işi beni de sıkıyor her hafta bir düğün var gitsen bir dert gitmesen iki
- +1 yıl
@RahatveHuzurlu yemek vermek ayri sacmalik zaten.. evlenecek kisileri daha çok zora sokuyor bu sacmaliklar.. yemek vermesen ne olacak aç mi kalacaklar.. genelde erkek istemiyor yemek vemeyi ailesi istiyor şimdi o gönül istegiyle yapılamayan yemek hayir sevap mi oluyor
- +1 yıl
Bayan sizin için herşey saçmalıl siz en iyisi ben seni aldım ben sana vardım deyin siz de rahat edin bizde sanki insanlar herşeyi dine göre yapıyorda bir düğünleri kaldı
- +1 yıl
@RahatveHuzurlu yok olmaz öyle tanismaya gelmemeliler önce sonra istemeye 😀
+1 yılBeyler oda da saksı pencere kenarı odun sobası yanı gibi yerler tercih edin ve hertürlü ihtmale karşı ceketinizin cebine içinde yarısı peçete doldurulmuş küçük bir kavanoz koyun
eğer kahve tuzlu gelirse önceden planlandığı gibi ceketin iç cebindeki kavnoza fark ettirmeden kahveyi dökün
diğer seçenekler mevcutsa pencereden aşağıya ya da saksıya veya yanmıyorsa sobaya dökün 😉😎
NOT:Yüzünüzü sakın ekşitmeyin durumu fark ettirmeyin çünkü ayıp olur.15 Yorumla- +1 yıl
Bunlari biri görmeden yapamazlar😀😀
- +1 yıl
Haklısın yanş ııııı şey o zaman buldum!! 💡😇
Şu âna kadar yazdıklarımı unutun beyler yeni bişey aklıma geldi ve çook daha kolay Sağol birtanesin @111rose111 😇😁
Hapşuuuuu🤧 ay kahve döküldü gitti takım elbise ya 🤥 😎
Diyerek soluğu lavaboda alın 😇
- +1 yıl
Yenisini getirirler😎😎😆😆
- +1 yıl
Damadın babası cimri ama 😱😆
- +1 yıl
Baskalarini bilmem ama ben tuzlu kahve konusunda cimrilik yapmam😂😂
+1 yılBöyle mutlu günlerde de insana mutlaka bir eziyet etmeden de duramıyoruz, vesselam...
Kiz istemeye gidersin tuzlu kahve içirirler, düğün yaparsın bereberinden yol kesenine, kızı evden indirirken tut salon garsonuna kadar bahşiş isteyeni bitmez illallah dedirtirler. Hepsi biter kurtuldum dersin artık gerdeğe girerceksin (gülmeyin bazi yerlerde halen adet) eşinden dostundan bir kamyon sopa yersin anlamsızca.
Seven erkeğin agzina s... çın arkadaşlar zaten bir günü var hayatında mutlu, bol bol sömürün. İyiki bir evleniyor burnundan getirin, mezarcılık yapın. Olurmu canım adettir bu deyip her fırsatı nakite cevirin
Mk sokayım böyle örfe adete 😠😠😠😠04 Yorumla- +1 yıl
Hangi gün o bir gün
- +1 yıl
Evlenilecek gün düğün günü.
- +1 yıl
Demek erkegin tek mutlu günü o gün öyle mi
- +1 yıl
Yani başa geliyor bu işler malesef, durum bu.
+1 yılTuzlu kahve geleneğinin asıl amacı görücüye gelen erkeği beğenmeyen kız tuzlu kahve yaparmış ve tuzlu kahveyi içen erkek, kızın kendisini istemediğini düşünüp kalkar gidermiş :) Ama şimdi ki eski köye yeni adet getirenler bunu bile değiştirip cesaret testine çevirdiler. Yazık.
20 Yorumla
+1 yılÖrfî güzel bir gelenek, olması olaya güzel bir renk katıyor bence. Bir video izlemiştim; uyanık bir gelin adayı kahveyi damata veriyordu, damat ise korka korka içti ama kahvenin sonunda suyu içince ters köşeye düşüp neye uğradığına bilememişti 😂😂
18 Yorumla- +1 yıl
Tuzlu su😀
- +1 yıl
Aynen, zekice :D :D
- +1 yıl
Kötü fikir! Ictim diyeceksen neden tadına bakıyorsun ki, hiç içme yani zorunda değilsin. Zorunda olan da paşa paşa içecek 😂
- +1 yıl
Yalan olmasin diye😀iceyim azicik zaten merak ediyorum tadini.. hic icilemeyecek kadar kötü mu acaba 😀
- +1 yıl
Katilin ölmek nasıl bir his acaba? diye düşünme gibi bir lüksü olamaz 😂
- +1 yıl
Benim olsun 😂
- +1 yıl
Senin için prosedürü delelim hadi, canın sağolsun 😂
- +1 yıl
😀😀
Saglik durumu olmadigi surece icmeli derler ya sevdigimin elinden zehir olsa icerim diye zehir vermiyoruzki hanimlar beyler sadece tuzlu kahve caniiimmm '😉😊
12 Yorumla- +1 yıl
Evet😂😂
+1 yılKız rose şu sitede tanımadan sevdiğim, kanımın ısındığı tek kadın sensin herhalde. Soruya gelince içecek o kadar!:D
12 Yorumla- +1 yıl
Taninmadan sevildiğime sevindim😄😘☺
- +1 yıl
😌💛
+1 yılAdamın böbreklerine bir şey olmasında 😂
İçilir, içerim de.10 Yorumla
+1 yılSeven erkek veya kadın fark etmez sevilenin elinden zehir olsa içer net!
10 Yorumla
+1 yılben yemeklere bile tuz atmam zararlı olduğu için
ama hanımefendi illa da isterse kahvenin toz halini bile yerim heralde12 Yorumla- +1 yıl
Tuzlu kahve?
- +1 yıl
içmek istemem ama illa iç derse kırmam
+1 yılBen tuzlu kahve yerine bol asiri asiri asiri miktarda sekerle yapardim. tabi bu durum yasanmayacagi için siz yapabilirsiniz kizlar
12 Yorumla- +1 yıl
Umutsuz konuşma 😒
- +1 yıl
İsteksiz diyelim
Karnım ağrıyor dedi diye 12 saat yol gittim. Onu da yaparım be.
22 Yorumla- +1 yıl
Doktor musun
Aşk İlişkileri konusunda 328 cevap paylaştı. Ben sevdiğime kıyamam ki. Bir erkek olsamda şöyle düşünürdüm 'madem beni seviyorsun niye canımı yakmak için uğraşıyorsun? '. Büyük ihtimalle yapmazdım yaparsamda ikimize yapar karşılıklı tuzlu kahvemizi içerdik. 😅#eşitlik
21 Yorumla- +1 yıl
Bir kadından bunu duymak ne güzel 😂 Heykelini diksek kalbine beton yetmez be 😂
+1 yılAllah askina ufacik fincanida sevdigi icin icemicek varsa yatsin ölsün.
21 Yorumla- +1 yıl
Helal 😀
+1 yılben çamaşır suyu falan koymayı da düşünüyorum hsgagsgh
22 Yorumla- +1 yıl
Kızların hası😂aferin sana
- +1 yıl
helal bana 😂
eskiden Osmanlida tuzlu kahve neden yapilirdi bilirmisin?
Osmanlida aileler ogullarina kiz bakmak icin kapi kapi dolasirdi. Sonra gelin adayi kahve yapardi. Kahve tuzluysa evlenmek istemiyorum demekti. Tuzsuzsa "benim sende gönlüm var. evlenmek istiyorum" demekti. yaaaaaa iste böyle...00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 324 cevap paylaştı.
+1 yılİçmesine içer lakin bazen durumu abartan gelin adayları damat adayının zehirlenmesine yol açıyor, Pril koyan gördüm ve bu durum erkekleri korkutuyor :)
18 Yorumla- +1 yıl
Bulaşık deterjani😱
- +1 yıl
Artık bu görünen kısmı mutfakta ne dönüyosa bilemiyoruz, herkez birşeyler katıyo teyze, hala, kuzenler :) Damat zehirlenmesse düğün dernek :))
- +1 yıl
m.aksam.com.tr/.../haber-306185 ölen varmış 😐
- +1 yıl
Gördünmü bak :( siz siz olun adet yapacam diye koca adayınızı zehirlemeyin tüm gelin adaylarına duyrulur. Aşk ile yapın kahvenizi sevginizi katın ❤
- +1 yıl
Sadece tuz katarim ama😂
- +1 yıl
Az biraz tadı bozulsa kafi :) deterjandan uzak durun aman
- +1 yıl
Yok ya o cahil işi 😀
- +1 yıl
:) olmassa olmaz ama aşkı için içmeli
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnun için canımı veririm ben kahve ne olur 😅😃onun elinden toprak yer taş yutarım yenilebilcek düzeyde ise
319 Yorumla- +1 yıl
Ooo çok güçlü bir sevgi var demek ki.
- +1 yıl
Toprak ne taş ne yenmez onlar ama canın cekiyorsa bilemem😂
Cevap sahibi+1 yıl@Greenwich-london472 elbette 😃cok şanslı yanı ego kasıyor falan zannetmeyin gerçekten şanslı kadına değer veren ona her içinde yardım edicek onun eli ayağı olucak bir adam var karsısında
Cevap sahibi+1 yıl😅😅valla yerim tuzlu kahve vız gelir tırız gider
- +1 yıl
Muhabbetiniz daim olsun 😊
Cevap sahibi+1 yılSağolun 😃allah sizlere de bizim gibi değişmeyecek adamlar versin diyelim ama cok zor kadınların işi %95 i türk erkeklerinin hanzo ve hırbo
Değişiyorlar 2 3 senede- +1 yıl
Ben zaten Türk erkegi almayacam sorun değil benim için 😂😂
Cevap sahibi+1 yılKimi alacaksın 😂😂👏
- +1 yıl
Kürt 🙄
- +1 yıl
Allah daha da mutlu etsin 😊 gizli üye.
Cevap sahibi+1 yıl😂😂😂😂kürt de türk yani türk kanı taşımayan adam bulun kürt daha beter
Irkçılık olarak algılanmasın
Cevap sahibi+1 yıl@Greenwich-london472 sağol kanka 😃👏
- +1 yıl
Kürt =Türk değil ırklar
Kaçıncı yy dayiz daha bu konularda uzlasamiyoruz - +1 yıl
Farklı ırklar
Cevap sahibi+1 yılFarklı ama türk kanı taşıyor Hanfendi 😃
- +1 yıl
Ne alakasi var saçmalama
Cevap sahibi+1 yıl😂😂cok alakası var Hanfendi ben kürt olsada değişecek diyorum hırbo ve hanzo olacak diyorum
Türk kürt laz cerkez bu toprak üzerinde yaşayan kac tane ırk varsa alayı hanzo- +1 yıl
Ya olabilir onu tartışmıyoruz
Demek istedigim baskaydi neyse..
Cevap sahibi+1 yılAnladım ben sizi 😃
+1 yılişmezse gitmem 😒 hadi gittim diyelim sonra bende onun istediği bişeyi yapmam ödeşiriz 😒
14 Yorumla- +1 yıl
Bir yay konusuyor😃
- +1 yıl
çok belli demi 😬
- +1 yıl
Fazla fazla😃
- +1 yıl
ehehehe 😂
Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Ben icirdim valla bir fincan kahveyi bir surahiyle içti.😂😂😂
15 Yorumla- +1 yıl
Bir sürahi su.. bunu unutmayayim hazir bulunsun😂😂
- +1 yıl
Tamam.. başka gereken birsey var mi😃
- +1 yıl
Tamam😂😂
Sevene için sevdiğinin tuzlu kahvesi, kızılcık şerbeti gibidir.
14 Yorumla- +1 yıl
Evet iste bunu anlamıyorlar 😀
- +1 yıl
Kesinlikle 👍😀
+1 yılİçerim hatta istediği kadar baharatta atabilir o kahvenin içine
119 Yorumla- +1 yıl
İçer
- +1 yıl
Baharat atanlar da varmış gerçekten
- +1 yıl
Atsınlar aga, vız gelir falan 😆
- +1 yıl
Kötüğ 🤷♀️
- +1 yıl
Zaten tuzlu kahvenin tadını merak ediyordum 😂😂
- +1 yıl
Ben de kimyon-isot karışımlı kahveyi merak ediyorum 😋
- +1 yıl
O daha kötüdür 🤔
- +1 yıl
Kimyonun tadı ve kokusu çok baskın, dozunu kaçırmaya gelmiyor, bence de daha berbat, denetebilirsin damat beye 😋
- +1 yıl
Hastanelik olur Allah korusun😱
- +1 yıl
Kimyon öyle çok baskin en çok çiğ kofteye yakıştırıyorum kimyonu😀
- +1 yıl
Ne güzel, seni almaktan vazgeçer ve baba evinde premses olarak yaşamaya devam edersin 🤷♀️
- +1 yıl
Ben sadece kızarmış ve yağ sürülmüş ekmeğin üzerine yakıştırıyorum 😋
Soba varken güzel oluyordu - +1 yıl
Prenses olmak istemiyorum artık 😀kimyonu hiç o sekilde denemedim😀
- +1 yıl
Prenses değil "premses" 😏
Eskiden burada doğalgaz yoktu, sobanın üzerinde ekmek kızartıp bol bol şeyderdik 🙆♀️ - +1 yıl
Kestane falan 😀
- +1 yıl
Onu soyarken minnak ellerim yanıyordu 😔 annem çok kestane almıyordu, onu pişirmek için sobanın çok yanması gerekiyor, yoksa sertleşip kalır
Bir de patates pişirirdik ağır ağır sobanın üzerinde 😋 - +1 yıl
Kısaca soba şahane ama yorucu😀
- +1 yıl
Tutuşturması, tütmesi, külünü alması, kömür atması zor işler 😪
Lanet akp muhalif olduğu için Edirne ye biraz geç ulaştırdı doğal gazı 😒 - +1 yıl
Haticeye degil neticeye bak😁😂
icilir icilmez okadar önemli deyil hatice deyil netice önemli
19 Yorumla- +1 yıl
Nasıl önemli değil 😒
- +1 yıl
Ciddi misin bu kadar kötü mu oluyor etkisi😱😱
- +1 yıl
O zaman az tuz koyayim bari🙄
- +1 yıl
Sadece tuz değil miydi😐
- +1 yıl
Kötü olmuş 😱
+1 yılTuzlu kahvenin amacı bu değil ki😂 görücü geldiğinde başkasını seven ya da gelen görücüyü beğenmeyen kızlar tuzlu kahve yaparmış ki evlenmek istemediğini anlasınlar
20 YorumlaBaharat, aşırı dozda tuz bunları hastalıklı buluyorum. İçeceksede içmez adam. Hafif tuzlu bir kahve olabilir. İçiyor ama ya damatlar 🤔. İçmeyeni duymadım.
10 Yorumla
+1 yılİçen oldu. Aslında varya böyle tuzlu kahve gelebileceğini düşünmen gerek tuzlu sana gelmemiş gibi davranacaksın çaktırmadan yana yana içeceksin acaba kime gitti diye bir korksun orada😂😂
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 343 cevap paylaştı.
+1 yılBen acı biber mayonez felan ne bulursam katıcam yiyorsa içmesin 😂
24 Yorumla- +1 yıl
Hastanelik olur😂
- +1 yıl
içecek seve seve
- +1 yıl
Biri hastanelik olmuş ölmüş m.aksam.com.tr/.../haber-306185
Sadece tuz yeterli.. hersey dozunda güzel 😁 - +1 yıl
yok artık
Aslında bu bir işaret...
"Bak sen beni almaya geldin ama hayatın bundan sonra bu kahve gibi berbat olacak" dermişcesine. 😂11 Yorumla- +1 yıl
Yok ya öyle değil 😂😂
+1 yılSevimde bak tuzlu kahveyi boşver kanalizasyon suyu gene içerim
55 Yorumla- +1 yıl
Sevim kim😀
- +1 yıl
Şakacı seni görmüyonmu orda 2727 yazmışız İstanbul kibarına bak konuşmamızı beğenmiyor 😀😀
- +1 yıl
Öyfff bide mastır olmuş denizdemi sandın kendini ks de baya kürek sallamışsın
- +1 yıl
Tanımıyorum sizi
- +1 yıl
Bende tanımıyorum burda kim bir birini tanıyorki istanbullumusun
+1 yılBizim arkadaşa 11 baharatlı gldi suyu da ben diktim garibim pert oldu
111 Yorumla- +1 yıl
Abartmislar
- +1 yıl
Haberlerde çıktı geçen gıda zehirlenmesinden damat adayı hastanelik olmuş kahve yüzünden
- +1 yıl
Az tuz koyarim birsey olmaz😀
- +1 yıl
Ya o zAten adettendir de abartıyolar artık azcık
- +1 yıl
İstemeye mi geliyorlar
- +1 yıl
Daha değil 😀
- +1 yıl
Ne zaman bekliyorsun :)
- +1 yıl
Belli değil ki
- +1 yıl
Yok mu ki aday
- +1 yıl
Guncellemeyi okudun sandim
- +1 yıl
Hayır ama okusam iyi olacak sanki
Tuzlu kahve içirmek çok çok aptalca bir şey bence. abuk subuk aptalca bir adet yapmışlar herkesi bu aptallığı yapmaya zorluyorlar. Toplumda sorgulanmayan aptallikardan biridir. Amaç ne yani erkek tuzlu kahveyi niye içsin. Ben içmem. Öncesinde de guzelce icmeyecegimi soylerim. Bana zorla icirmeye çalışan kadın benim gözümde aptaldır net.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 784 cevap paylaştı. Kolay değil öyle kız almak. Paşa paşa içilecek o tuzlu kahve. 😃
Suyunada tuz katmayı düşünüyorum. 😜10 YorumlaAcıyı da içer bence içmeli😎 ben içirirdim içsin kerata sonra evlenince o da bana yapsın alsın intikamını ödeşiriz😈
11 Yorumla- +1 yıl
Yaş kaç sizin
Tuzlu kahvenin aslı kız istemediği damat adayına tuzlu kahve yaparmış 😉 hadi şimdide yapın o tuzlu kahveleri hadiii 😃
10 YorumlaNe zıkkımmış ya bana öyle naz çeken erkeğin erkekliğinden şüphe ederim zaten , bir de geçer karşısında tuzlu kahveyi fondiplerim ki kendinden utansın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnun için herşeyi yaparım. Ama O yok. Bizim gibilerin değeri bilinmez zaten.
116 Yorumla- +1 yıl
Hayırlısı
Cevap sahibi+1 yılHayırlısı
Cevap sahibi+1 yılBizim gibi seven bakımından cinsiyetçi yaklaşım sergilemem hiçbir zaman.
Cevap sahibi+1 yılDiyecek, anlatacak çok şey var şu yalnız ve temiz kalbimde.
Cevap sahibi+1 yılEvet.
Cevap sahibi+1 yılBugüne kadar hiçbir muhabbet isteğini reddetmedim. Konuşalım.
Cevap sahibi+1 yılMesaj atmam için beni takip etmen gerekiyor şu an seni takip ediyorum.
Cevap sahibi+1 yılTakipçilerine bak.
Cevap sahibi+1 yılEvet
+1 yılSenin elinden zehir olsa içerim diyen salaklara gelsin bu soru bence, daha tuzlu kahveyi içemiyorlar 😂
10 Yorumla
+1 yılİğne batırmak ilk defa duydum 😂😂😂 içer evet, içmeli 😑
26 Yorumla- +1 yıl
sevgi belirtisi değil mi
- +1 yıl
@cenkahmet3838 belirtisi olabilir 😕
- +1 yıl
ben ölürüm sevdiğim için ne isterse yaparım
- +1 yıl
zehir verse zehir olduğunu bilsem içerim
- +1 yıl
@cenkahmet3838 afiyet olsun
- +1 yıl
tşkler
+1 yılBen de niye sadece erkekler içiyor onu anlamıyorum. Bunun adına çifte standart denir.
10 YorumlaTuzlu kahve de neymiş zehir olsa icicek zehir !! Hahahaha
10 Yorumla
+1 yılEvlendikden sonra boku yiyecek tuzlu kahvenin lafımı olur 😂
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 770 cevap paylaştı.
+1 yılVay bea bir kahve içmiyor diye çöpe attı dağ gibi adamı.
10 Yorumla
+1 yılİçer, tabi ki. Tuzlu kahve nedir ki seven için 🐣🐣
10 Yorumla
+1 yılEvleneceğim kadın içerse ben neden içmiyeyim? 😂 Madem sevgi tuzlu bir kahve ile kanıtlanıyor o zaman iki tarafında içmesi lazım
15 Yorumla- +1 yıl
😂😂
- +1 yıl
Ama şimdi ikisi de farklı şeyler. Kına gecesinde eğlenmeyen kadın yoktur ya da ben duymadım. Ama tuzlu kahveden mide fesatı ve ya hastahanelik olma riski var 😂 Zorla ağlamayı, tuvalette ve ya hastahane de saatlerimi harcamaya tercih ederim 😂
Olayı çarpıtmayı çok seviyorsunuz.
Kahve tuzlu ise oğlanı beğenmedim konuşmaya gerek yok demekti eskiden. Şekerliyse beğendim bir konuşalım demekti.10 Yorumla
+1 yılyahu ben normal kahve bile içmiyorum ne gerek var bide tuzlu yapmaya acı bana
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 392 cevap paylaştı.
+1 yılHerkesin yaptıgı şakayı yaptıgı için içmem farklı bişe yapsın özentimiyiz
10 Yorumla
+1 yılSeven erkek için tuzlu kahve az gelir önüne çiğ et koy, yer 😂
10 Yorumla
+1 yılTuzlu kahve yerine en temizi bol şekerli kahve tuzlu su işkencesi daha güzel sonuç içti 😊👍
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Alırım kahveyi ısmarlarım aşkıma :D iç canım sdjfmqwd
10 Yorumla
+1 yılTuzlu kahve değil aslında zehirli kahve koyacan anca öyle razı olunması gerekir
10 Yorumla
+1 yılSeven erkek tuzlu kahveyi içer mi bilmem de seven kadında o tuzlu kahveyi yapıp içirmeye çalışmaz. Yazık be 😅
11 Yorumla- +1 yıl
Olsun o kadar 😒
+1 yılSeni evlendirecez az sabret kel kör bir şey bulacam ben sana
10 YorumlaEskiden kıza düşüncesi açıkça sorulmadığı için kız isteyip istemediğini kahveyle belirtirmiş. Kahveyi tuzlu yaparsa olumsuz tuzsuz yaparsada olumlu demekmiş olayı bizimkiler baya yanlış anlamış
00 YorumlaÇokta abartilmasin ama yaa birine sirke yumurta falan konmusta gida zehirlenmesinden ölmüş 😂
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. İçer tabiki sevenin elinden olsa içer şöyle bişey var zaman geçtikçe içmez
10 YorumlaTuzlu kahveninde bir espirisi kalmadı sanki. Artık herkes biliyor damata tuzlu gideceğini.
10 Yorumla
+1 yılBenim kahve değilde yanındaki suya tuzu gömmüşlerdi onu hatırlattın bana, kızı almaya gelmişiz biraz tuzun lafı olmaz :)
00 Yorumla
+1 yılgereksiz bir şey bence tuzlu kahve olayı bir insanla evlilik kararı alacak kadar olay yaşa ir tuzlu kahvenin lafını yap ayıp yani.
00 Yorumla- Devamını Gör (124)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat