#MagusaLimanı

Şimdi mantık yürüteyim. Eğer aşk bir gemiyse ben liman oluyorum aşk bir gemi gibi gelir limananda durur ve gider, geriye liman kalır ama aşk bir limansa gemi ben oluyorum ben limana yani aşka bir gemi gibi gelir ve bir süre sonra giderim geriye yine liman kalır. O zaman aşk deniz oluyor.
hiç kimsede geminin son seferde olduğunu hesaplamamış. bu gemi ömür boyu yol almaz. Deniz aşka giden yoldur. rüzgar vesiledir. aşk tevafuktur işte. ya liman olursun son gemiyi beklersin ya da son gemi olursun son limana demirlersin.
Liman olan da aşk.
Limana yanaşan da aşk.
Peki hikmeti denizde midir yoksa esen rüzgar da mı?
Her ikisinde.
Ne deniz;rüzgar olmasa dalgalanabilir gemiyi limana götürebilir,
Ne de rüzgar;deniz olmasa esintinin bir hükmü olur.
O zaman aşk nedir sence bu hepsini birleştirirsek?
Aşk; olayların ve durumların iki kişiği bir araya getirdiği bir olgu diyebilirim.
O zaman aşk ; Tevafuktur :)
Aynen.
Rabbim güzel tevafuklar nasip etsin inş.
Allah razı olsun amin inşallah. benim anlatmak istediğimi tamamladın hep. Mevlam tevafuk kapını açık bıraksın inşallah kapatan çıkana dek.
Estağfirullah.
Aklımın erdiği, gönlümün söylediği, dilimin döndüğünce cevapladım sadece.
Ecmain.
Hepimizden razı olur inş.
Ben hissettim seni. Gönüldaşlara , dostlara , 99 Hayy'ın sırrını tek nefes olan huu da bulanlara selam olsun. Mine'l-kalbi ile'l-kalbi sebîlâ.
Eyvallah.
Esma-ül Hüsna'nın sırrına vakıf olmayı nasip etsin Mevlam.
Hayırlı cumalar.
Amin ecmain. Hayırlı cumalar. Selametle kalınız 🙏
Bilmukabele.
EİG için teşekkürler.
Estağfurullah
Aşk bir gemidir bir limandan ayrılıp ebedi limana kadar sakin bir denizde ulaşan ya da çok çalkantılı fırtınalı denizde seyredip limana ulaşamyan.. ya da bir gardan başlayıp sorunsuz son gara kadar giden veya yarı yolda raydan çıkan bir tren..
Komutanım döktürdünüz yine :)
Aşk gemiye alınan yükler gibidir. Derinleştikçe suya atılırlar.
niye karamsar oluyorsun be usta sen böyle değildin
Cevap
4Cevap
aslında yanaşamadığında aşk oluyor efsane aşk oluyor geçmişe baksana sonu mutlu biten efsaneleşmiş bir aşk hikayesi var mı?
Önemli olan nasıl baktığın değil nasıl gördüğün bence. Biz baktığımız kadarınca biliyoruz hal bu ki gördüğümüz kadarınca kavuşanları bilsek anlardık. Aşk illa dillere düşmek değildir bence. Maneviyatla doğru olanla işlemektir gönüle dua ile. Yani Aşk ya limandır ya gemi , vesilesi ne rüzgardır ya da denizi :)
Liman sevgidir limana yanasan gemi aşktır gelir ve gider hicbir zmn kalmaz
Birgün o gemi o limana girer bir hikmet denizler kopar fırtınalar dinmez sırf o gemi çıkmasın o limandan diye kalır öylece. Tevafuk asıl konu unutma.
Mutlaka birgin firtina da diner ve gemi gider
Ne olursa sevgiyle olsn aşk geçici
Aşk dediğin şey filmlerdeki gibi değildir Asıl aşk ilahi olandır bunu ara bunu araştır.
Ilahi boyutu başka
O aşk icimizde hep vardır inananin fa inanmayanin da
Ilahi aşk limandir sen gemi olur gelir onu bulursun
başka değil işte asıl aşk bu. İnsan oğlu bakmak yerine görmeye çalışsa anlayacak. Tevafuk vardır kalpten kalbe yol vardır. Ama o yolu tıkayan engellerde vardır. Bir seni seviyorum demek vardır birde seni Allah rızası için seviyorum demek vardır. Bir fani öpmek vardır bir manevi alından öpüp helalim demek vardır. Demem o ki sen niyetince aşık olursun kula. Kul kulluğunca yakındır İlahi aşka. Teşekkür ederim yorum için. Minnettarım selametle kalınız.
Sizdr bende teşekkür ederimm güzel bilgi icn
Gemiyi bekleyen liman da, limana yanaşan gemi de aşktır.
Aşk liman. Limandaki tüm yatlara rağmen aşık olduğun kişiyse minik bir sandal
bu güzeldi
Gemi ve limanı Alabora eden kasırgadır..
Kasırga olmayacağı varsa esendir.
Gemidir. Ait olacağı limanı arar🌀
Arar ama bulamaz bazen hiç ummadığı anda deniz (Maneviyat) doğru limana yanaştırır gemiyi
Aşk saçmalıktır inanmıyorum aşka
doğrudur
sana göre. önemli olan bakmak değil görmektir. Yaşın ilerledikçe anlayacaksın
sağol yorum için iyi günler
Yanaşamazsa aşk olur.
Yanaşırsa peki?
Beni o limana çıkaramazsınnn
Ya sürüklenirse gemin o limana suya mı atlarsın :)
Saygı duyarım kardeşim. Şarkı sözü oldugunu anlamadım teşekkürler yorum için.
Aşk bir gemidir limana arada bir uğrar ve gider
Limandır 😏
peki neden :)
Demek ki sende bakıyorsun demek ki görmüyorsun. Aşk sadece 3 harfli yeni nesilin saçmaladıkları değildir. Aşkı anlatmaktan yoruldum. burayı oku nedemek istediğimi anlarsın asıl aşkı.
www.birazoku.com/somuncu-baba-askin-sirri-mahmut-ulu-karatay-akademi-yayinlari
Biliyorum ben bunların hepsini.. Ben kişisel olan hiç bir duyguyu aşk diye nitelendirmiyorum. Aşk kendisi büyük bir duygudur kalıba sığmaz. İnsanlığa sığmaz. Sadece bir yüzünü hissedersin aşk kendini göstermez. Bir gökyüzüne bakarsın "aşk" dersin. Bazen bir kişiye bakarsın "aşk" dersin... Ama aşk ele avuca sığmaz. Çünkü aşk yaratanın verdiği sevme yetisidir. Ben aşkın kendisine aşığım... Zamansız mekansız. Bir boyuta sığdırmadan.. Bir kalıba sokmadan. Siz demek istediğimi yanlış anladınız. 😊
Demek demek istediğinizi şimdi anladım :) bizden olanlara selam olsun.
Aleyküm selam gönüldaş :) Allaha emanetsin
Ben yandım.
Biliyorum gördüm demin. Böyle olması gerekmiş demek ki.
Liman
Peki neden
Liman
neden peki :)
bence gemider
İkisi de
Aşk bir b*ktur
kaba yorum yapmak zayıflıktır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar