Eğer hayatınızda biri varken hala başkalarını gördüğünüzde “oo şu da çok yakışıklıymış, bu da güzelmiş” diye geçiriyorsanız öncelikle şunu söyleyeyim yanlış bir ilişki içerisindesiniz.
Her zaman daha güzeli, yakışıklısı, akıllısı, falanı filanı vardır, kimse mükemmel değildir. Üzülerek söylüyorum ama sen de mükemmel değilsin. Senden daha iyileri de her zaman olacak.
Bir birliktelik içerisine girdiğinizde eğer o kişiye saygı duyuyorsanız algılarınızı dış dünyaya kapatmalısınız. Artık sizin için en güzeli de, yakışıklısı da o kişi olmalıdır.
Bu aynı zamanda sizin dürüst ve sadık olmanızı da sağlayacaktır. Diğer kişiler bir birlikteliğe başladığınız andan itibaren sizin için önemsiz hale gelmelidir. Eğer bu mantıkla yola çıkarsanız hata yapma ihtimaliniz olmaz.
Ondan çok daha iyisini hak ettiğini düşünüyorsan ne işin var arkadaşım o kişiyle?

Demek ki sadece zaman kaybı, eninde sonunda senin için yetersiz olduğunu düşünüp sıkılacaksın. Saygı duymadığın, önemsemediğin biriyle bir ömür geçirebilir misin? Kimse geçiremez, bir gün senin de gözün dışarılarda dolaşmaya başlayacaktır.
Karşındakini olduğu kadar kabul edip, güzel yanlarını sever, kötü yanlarını idare etmeye çalışırsan kendiliğinden başka seçenekleri devre dışı bırakırsın. Aksi takdirde insan hep daha iyisini aramaya meyillidir.
“Beni bozmaz, ben kafama göre takılırım, kenarda biri olsun yeter bu arada diğer seçenekleri değerlendireyim” diyorsan da bari başkalarının günahını alma. Belki de karşındaki kişi sana çok bel bağlayacak, senin için önemli olduğunu sanacak. Kimsenin ahını almaya hakkın yok.
Eğer olmayacağını görüyorsan kimseye ümit verme, bir insanın zamanını çalmak da büyük suçtur.

Çoğu kişinin başından bu tip şeyler geçmiştir. Size de yapıldığı zaman zorunuza gitmemiş miydi? Siz bir birlikteliğe çok ümitli bakıp emek sarf ederken onun gözü dışarılarda çıktığında hayal kırıklığına uğramadınız mı? Haliyle bunlar kimsenin hoşuna gitmez. O yüzden etrafımız kalbi kırıklarla dolu. Sizin de gönlünüzdeki yaraların bir kısmı böyle açılmadı mı?
O zaman değişime önce kendinden başlayacaksın. Karanlığa küfretmek yerine önce sen bir mum yakacaksın ki ahlak adına bu dünya için bir şeyler yapmış olasın. Karşında dürüst birini istiyorsan sen de dürüst olacaksın arkadaş. Diyelim ki sen dürüst oldun ama o olmadı mı? Daha önce de dediğim gibi bu onun kaybı, sen bir şey kaybetmezsin. Demek ki seni hak edecek kadar iyi değilmiş.
Eğer sen dürüst olursan karşında dürüst birini istemeye hakkın olur. Aksi takdirde ben neyim ki böyle birini istiyorum diyebiliyor olman lazım. Bir şey talep bilmen için önce senin de karşındakinden istediğin kadar iyi olman gerekir. Almadan vermek Allah’a mahsus, biz kullar o kadar yüce gönüllü değiliz.
Sen kurallara uyar, ne istediğini bilir ve dik durursan eninde sonunda karşına o kişi çıktığında onu ikna etmek için çok daha fazla şansın olacaktır.
Kaybetmek istemeyeceğiniz kişileri bulmanız dileklerimle,
Aşkla kalın...
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
En İyi Cevaplar