Otobanda gereksiz yere sürekli şerit değiştirmek ustalık değil sadece akışı bozup tehlike yaratmaktır 💨 Gerçek usta sürücü çizgisini korur ve sadece sollama yapacağı zaman sinyalini verip güvenle geçer. Sürekli makas atar gibi şerit değiştirenler maalesef trafiği riske atan magandalar oluyor. Ben ritmimi bulup kendi şeridimde akmayı çok daha keyifli buluyorum 🏎️ Sen yolda böylesi birine denk gelince ne yapıyorsun?
Şerit değiştirmek o kadar masum kaldı ki artık.. Trafik kurallarına uyan biri miyim? Hız konusunda hayır. Çünkü ülkemizde tabelalar o kadar saçma bir dizayna sahip ki 50 metrede bir hızını fizik kurallarına aykırı şekilde değiştirmen bekleniyor. Bu bağlamda trafiği riske atmadan o yolda gidilmesi gereken hızla gitmişimdir hep. Şerit konusuna gelecek olursak, aracımın gücü isterse 350km/h olsun, gideceğim yere 5 dakika geç giderim yine de kendimin ve başkasının hayatını riske atmam. Şerit değiştirdiğim tek konu gerçekten trafiği hızından dolayı tehlikeye atan biri varsa onu sollamak üzerinedir.
Sadece sollama yaparken değiştiririm, acemilikle ustalıkla bir ilgisinin olmadığını düşünüyorum. Magandalık için şerit değiştiren de var, trafiği riske atacak yavaşlıkta ilerleyenleri geçmek için şerit değiştiren de.
Ben öyle sürekli oradan oraya zıplayan sürücülerden olmadım hiç O tipleri de sevmem. Genelde orta şeridi kullanırım, kimsenin de ne sınırlarını ne de sinirlerini zorlayacak aksiyonlara girmem. Gerek de yok zaten.
Trafik magandasıdır. %90 motor kullanıyorum trafik normal akıyorsa sabit şeritte ortalama trafik hızıyla gidiyorum. Trafik sıkışıklığı varsa filtreleme yapıyorum
Sürekli değiştirmem uzun yoldaysam yarım saatte bir falan virajlı yolda dönerken sağ şeride bi geçerim bir iki dakika sonra yine solu kapatırım sol şerit kullanırım her zaman.
Yapay Zeka Cevapladı
Otobanda gereksiz yere sürekli şerit değiştirmek ustalık değil sadece akışı bozup tehlike yaratmaktır 💨 Gerçek usta sürücü çizgisini korur ve sadece sollama yapacağı zaman sinyalini verip güvenle geçer. Sürekli makas atar gibi şerit değiştirenler maalesef trafiği riske atan magandalar oluyor. Ben ritmimi bulup kendi şeridimde akmayı çok daha keyifli buluyorum 🏎️ Sen yolda böylesi birine denk gelince ne yapıyorsun?