Antifriz deposundaki işaretlenen yerdeki Min ve Max yazan çizgili yere bakınız. Max seviyesindeyse ise tam doludur, Min ve daha altına düşerse doldurmanız gereklidir. Min ile Max arasında ise Min. seviyesine eksilene kadar kullanabilirsiniz.
Görselde hiç antifriz kalmamış gibi görünüyor, en kısa zamanda doldurun.
motor soğukken (arabayı çalıştırmadığında genelde yeni günün ilk çalıştırma aşamasında bak) yedek su deposundaki sıvının min. çizgisinin altında olmasından hararet göstergesinin yükselmesinden (bu zor ama bu havalarda) veya araç havalandırmasının sıcak üflememesinden anlayabilirsin (bu da tek başına sebep değil çünkü klape arızası felanda olabilir)
Antifriz seviyesi ile su seviyesi arasında ki fark çok değişik bir olay senin arabanın suyu eksik şu ekleme yap ve o su nereden eksiltmis onu incelettir antifriz sonraki iş ve cihazı var onsuz anlayamazsın ben anlayabiliyorum da senin cihazla baktirman lazım ama dediğim gibi suneksilmesinin sebebini araştır kaçak vs olabilir
Dostum kirecten görünmüyor zaten bu yedek tank radyatör kapağı açılıyorsa oradan bak seviyeye ha yoksa burdan mecbur bakacan üzerinde max ibaresi yer almalı genelde varsa sınır o yoksa full den az eksik olsun yeter. Düzenli olarak da antifriz değiştir
azalmış max oraya kadar getir maxı geçmesin ve antifiriz kullan su koyma bence araç çok eskiyse daha önce su koyduylarsa antifriz koymanda tehlikeli tabi pasları çözer aşınma olur su kaçağı olur ama bunu suyu eksik bu şekilde çok dolaşma