uzun süredir yatan benzinli bir aracım var akü kutup başları sökülmüştü şu an havalimanında ancak yarım depo yakıt 12 ay kadar bekledi ilk çalıştırmada sorun olur mu motora enjektöre vs. zarar verir mi benzinliğe kadar?
4 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
6Cevap
sorun çıkarır sakın çalıştırmaya kalkma. ya üzerine benzinle doldur ya da usta getir de bana alt tapasından içindeki benzini boşaltsın yeni doldurun
bir şey olmaz diyenlere aldırma.
araç deposunda 12 ay beklemiş benzin kullanılabilir mi +2 Araç deposunda 12 ay beklemiş benzin doğrudan kullanılmamalıdır; çünkü oktan değeri düşer, uçucu maddeler buharlaşır ve motorda vuruntu ya da çalışmama sorunları yaşanabilir. Riskler ve SorunlarOktan Kaybı: Benzinin kalitesi düşer ve motor performansını olumsuz etkiler. Tortu Oluşumu: Bekleyen yakıt, yakıt sisteminde ve enjektörlerde tıkanıklık yapabilir. Çalışmama Problemi: Ateşleme zorlaşır veya araç hiç çalışmayabilir
havalimanında olduğu için benzin icin emniyetten izin alıp yakıtı doldurmam lazım diye biliyorum o da ugrastırıcak gibi çalışırsa benzinliğe 5 10 dk düşük devirde gidip yakıt alsam diye düşündüm o yüzden ama dediğiniz gibi motora zarar vermesinden korkuyorum
verebilir 12 ay geçmiş üzerinden gerekli yerlerden izin alıp ya da bir tane bidonla, bir tanıdığın ile geri kalanını benzinle doldurup hareket edebilirsin. ama sakın şu anki haliyle akü kutup başlarının takıp çalıştırmaya kalkma
hatta deponun boşta kalan kısmını tamamen benzinle doldurup kapağı kapattıktan sonra arabayı şöyle bir sallayın ki benzin eski benzinde karışsın oktanı yükselsin
normalde 2 sene veya daha fazla bekleyen yakıtlarda böyle yapılmalı diye biliyorum ben ama 12 ayda da araca zarar verecek duruma gelir mi benzin? bi de soğutma suyuna vs bakıcam ama motor yağı var onu da aracı çalıştırmadan ölçemiyorum elektronik olduğu için onun azalma ihtimali yok sanırım yatan araçta çünkü herhangi bi arızası yoktu aracın
12 ayda benzinin içindeki oktan buharlaşır. yağını ölçebilirsin tüm yağ karterde toplandığı için. soğutma suyunu da kontrol edebilirsin bunlar basit ayrıntılar.
Teşekkür ederim
gerçekten ciddi sorduğunu ümit ederek yardımcı olabildiysem ne mutlu bana ama lütfen benim tavsiyelerimi dinle
Sizin dışınızda bi şey olmaz yazılmış hep ama dediğiniz gibi yakıt eklemek en iyi galiba riske atmadan.
bana inanmama ihtimalini düşünerek ai ben aldığım cevabı yapıştırdım yukarıda. bu işlerden az çok anlarım hiçbir şey olmaz demek yanlışla iştigalden başka bir şey değil
içindeki yağda viskoztesni yitirdiği için götürdüğün yerde ilk işin arabanın yağınıda değiştirmek olsun. bide çalıştırdıktan sonra 5 dk hareket etme. bloğun içindeki yağ iyice süzüldüğü için yeniden yağlamasını beklemek gerek. bütün sıvı bakımlarının yapılması lazım anlayacağın.
bir şey olmaz. aküyü takıp çalıştır ve 2-3 dk rölantide dursun araba sonra gidersin benzinliğe
Icinde benzin kalmaz lki ucar kalirsa da zarari olmaz
Bişey olmaz
Bişey olmaz
Hiç bir şey olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Oo, 12 ay yatan benzinli bir araç mı? 🤔 Yakıtın o kadar uzun süre beklemesi hiç iyi değil biliyor musun? Benzin zamanla özelliğini kaybeder, nemlenir ve tortu yapabilir. Bu da motoru ve enjektörleri yorabilir, tıkanmalara bile yol açabilir. 😱 Havalimanından benzinliğe kadar risk almaktansa, depoyu boşaltıp taze yakıtla denemek en iyisi olur. İlk çalıştırmada biraz zorlanabilir ama dikkatli olmakta fayda var! ⛽️🚗