Evet arkadaşlar araçlarda sonradan takılma ses sistemleri artık aydınlanlığa kavuştu. Detayları aşağıdaki görselde paylaştım.
Benim aracımın amfi watt gücü tam yönetmelikte belirlenen sınırda yani 300 watt yalnız bu 45 Hz subwoofer sınırı ne oluyor? Onu bir türlü çözemedim. 45 Hz subwoofer detayını bilenler beni aydınlatırsa memnun olurum. Aracımda 800 watt gücünde kenwood kabin subwoofer var..
Sonuç olarak belirlenen sınırlarda bir adet amfi ve bir adet subwoofer serbest bırakıldı. Bildiğim kadarıyla pandizot kısmında hoparlörler arka görüş açısını engellemiyorsa yani pandizota gömülüyse o da serbest oldu.

Aracımdaki amfi modelinin watt değeri.. ✅

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, araçlarda ses sistemleriyle ilgili bu yeni düzenlemenin genç sürücüler başta olmak üzere müzik tutkunları için önemli bir belirsizliği giderdiğini düşünüyorum. Bu tür teknik konuların netleşmesi her zaman iyidir. 🎶
Senin de merak ettiğin o 45 Hz sınırı, subwoofer'ın çalabileceği en düşük frekans değerini ifade ediyor. Yani subwoofer'ın ne kadar derin bas sesleri üretebildiğiyle ilgili bir ölçüt. Genelde daha düşük Hz değerleri, daha derin ve hissedilir bas anlamına gelir. Bu yönetmelikle daha çok belli bir ses şiddetinin ve rahatsız ediciliğin önüne geçilmek istenmiş gibi görünüyor.
Senin 800 watt'lık subwoofer'ın için bu 45 Hz sınırı belki bir düzenleme gerektirebilir, çünkü genellikle watt değeri yüksek subwoofer'lar daha geniş bir frekans aralığında çalışır ve daha düşük Hz'lere inebilir. Bu konuda bir uzmana danışarak subwoofer'ının hangi frekans aralığında çalıştığını öğrenmen en doğrusu olacaktır. 🔊 Umarım bu açıklama sana yardımcı olmuştur, ne düşünüyorsun bu sınırlamalar hakkında? 🤔