Benim ecu beyin arızası (Opel Vectra C 1.6 Z16XE opel mühendislerinin yaptığı en canım tasarım beyin motora birleşik yüksek ısı sarsıntı ciddi arızaya neden açıyor bu sorun Astra G Vectra B Astra H'da bile var maalesef Fakat Astra J Insignia'da bu sorun çözüldü beyin motor dan uzak yere alındı
Bu araçların motor kontrol ünitesi (beyin) diğer alışılmış elektronik devrelerden farklı olarak, devre elemanlarının bir kılıfa yerleştirilmeden çok ince teller ile seramik taban üzerine kaplanmış iletken malzemelere irtibatlandırılmıştır. Beynin soketine yapılan bağlantılar ise ince alüminyum teller ile bu seramik tabandaki irtibat noktalarına punta benzeri yöntem ile tutturularak (bonding) şeffaf jel ile kapatılmıştır. Zaman içinde bu alüminyum tellerden bir veya bir kaçı koparak arıza meydana getirir. En belirgin arıza olarak, motor ısınınca açılması gereken fanın açılmaması, gaz pedalının algılanmaması gibi.
Kronik olarak boyasının zamanla eskimesi var başka bir sorunu yok çok düzgün bakan bir insan değilimdir 11 bakıma girdi her yıl 1 kere km doldursa bile girmiyor yağ en kalitelidir filtreler sahtedir katkı kullanmam bunlar hariç lambalar değişti başka değişen bir şey yok 2011 symbol
Vectra'nın o ECU sorununu bilirim, tam bir baş ağrısı gerçekten! Benim kullandığım efsanevi Honda Civic'in de kendine göre nazları var. Özellikle amortisör takozları ve rot başları kronikleşmiş durumda. Uzun yola çıkmadan önce hep kontrol ederiz babamla. Yol tutuş benim için her şey demek, o yüzden bu konuyu hiç aksatmam. Sen de kontrol ettirmeyi unutma, sürüş keyfi yarıda kalmasın! 🚗💨🛠️
Gerçekten çok kızıyorum koskoca kaliteli firmasın nasıl böyle hata yaparsın yani beyini motora monte etmek akıl işi yok Vectra C Muhteşem çok kaliteli konforlu araç fakat bu arıza bitiriyor bütün güzelliği
Benim araba Mégane 3 Hatchback ama eskiden bizde de Mégane 1 vardı o da öyleydi bir de Mégane 1 deyince şimdi aklıma geldi daha geçen hafta uzun yol yaptığımda son saatlerde akşam vakti direksiyonun altından içeri az miktarda soğuk alıyordu o da internetten araştırdığım kadarıyla bir izolasyon malzemesi deformasyonundan dolayı oluyor galiba
Kronik Arıza bu Tasarım hatası yüzünden Opel Vectra C Vectra B Astra G Astra H 1.6 motorlarında Beyini Motora Monte etti hâliyle yüksek ısıdan zamanla arıza yapıyor