22 gü

Ehliyet aldım ama hala trafikte panik yapıyorum, özgüvenimi nasıl toplayabilirim?

Dalga geçmeden yorum yaparsanız çok sevinirim. Ehliyet aldım birkaç sene önce ama pratik yapmadığım için hâlâ tam sürmüyorum. Abim ara sıra çıkarıyor sürmeye o da toplasanız 2 haftada bir, zorlasan en fazla 1 haftada 2 kez falan. Ben 3. sınavımda aldım ehliyeti. Başta mesela kursa gittim ama neyi neden yaptığımı anlamadan yapıyordum ezbere yani. Burada bu olmalı şurada şu bazen de acaba ben mi canım diye düşünmüyor da değilim belki de bunları kafamda kendim oturtmalıydım. Ama bir şekilde aldım bu aralarda pratik yapmaya çalışıyorum. Artık biraz çözdüm bir şeyleri. Bugün de çıktık başta güzel sürdüm iyi gidiyordu sonra bir dönüş kısmında araba durdu vitesi 1'e almayı unuttum araba stop etti arkada da araba vardı. Sonra abim bağırmaya başladı o an arabayı çalıştırmayı da unuttum sonra çalıştırdım vites 1'de yine stop ettim abim aşırı kızdı kapıları vura vura indi kendi sürdü. Aşırı özgüvenim kırıldı kendimi çok aptal hissediyorum. Bazen aynı anda aynaları yolu kontrol etmek bir yandan da yolda ilerlemek bana panik yaptırıyor. Sonra abim sen kursta gören birisin nasıl bunları bilmezsin herkes yapıyor sen yapamıyorsun, sorun hocalarda değil sende dedi. Çok üzüldüm çok aptal hissediyorum kendimi. Acaba her konuda mı böyle olur hayatta.

Ehliyet aldım ama hala trafikte panik yapıyorum, özgüvenimi nasıl toplayabilirim?