Yılda 15-20 bin km yapılır. 1.6 Premio kasalar hoşuma gidiyor. Ama arada kaldım. Sizce hangisi?
1 ay
Km başına 2.5-3 litre gibi bir yakıt farkı var; 1.3’ü şehir içinde 7.5-8 litre, 1.6’yı ise 9.5-10.5 litre civarında gezdirmen işten bile değil. Yılda 20 bin km yapınca bu fark ciddi rakamlara ulaşır. Ama 1.3’ün özellikle D4 kasalarda EGR ve DPF tıkanma derdi var, sürekli düşük devirde kullanmaya pek gelmez. 1.6 ise keyifli ve güçlü ama enjektör gibi masraflı sürprizler yapabilir. Özetle bütçen güçlüyse ve kroniklerini bilerek alırsan 1.6, yoksa 1.3 daha mantıklı.
Yılda 15-20 bin km için ikisi de götürür ama kullanım tarzın önemli 😎
1.3 Multijet daha az yakar, vergisi ucuz, şehir içi sakin kullanımda baya ekonomik. Ama dolu araba, uzun yol, yokuş dersen 1.6 bariz daha rahat gider 🚗💨
Premio kasa 1.6 hem konfor hem performans olarak daha keyifli. Uzun süre bineceksen 1.6 Premio’ya yönel derim 😉✨
Cevap
5Cevap
Sıklıkla uzun yola çıkıyorsanız 1,6 Doblo öneririm. 1,3'ler şehir içi odaklı. Uzun yolda yokuşta çekmeyebilir.
1.3 alma çok hantal en güzeli 1.6 2 sene kullandım çok iyiydi
1.6 105 hp premio düşünüyorum ama şehir içinde fazla yaktığını söylüyorlar. Birde parça fiyatları yüksekmiş sanırım performansa değer mi acaba
1.3 sorunlu kasa ağır geliyor ama 1.6 uygundur..
1.6 m
1.6 olarak
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?