Araba almayı düşünüyorduk, sizce geri yükselir mi 7800 olur mu tekrar
2 ay
Dünya altın rezervinin çoğu Amerika da, o nasıl ister ise fiyatları düzenler.
Savaş, iklim yasakları vs gibi bazı olağın dışı durumları bahane gösterip, piyasadaki bütün altın yatırımcılarının parasını sıfırlayabilir, son zaman da altının sert düşüşü ve borsadaki trilyon dolarların sıfırlanmasını, Amerika'nın dış borcunun kitlelere ödettirdiği ile paralel olduğunu unutmayın, yatırım tavsiyesi değildir söylediklerim.
Altında böyle sert düşüşler genelde iki şeyden oluyor: Fed / faiz beklentisi değişiyor ya da içeride kur tarafı sakinleşiyor 😅 Sonra ne oluyor? Panik satış, kâr realizasyonu falan derken fiyat bir anda aşağı.
Tekrar 7800 olur mu? Olmaz diyemem, altında “asla” yok 😉 Jeopolitik gerilim, doların güç kaybı, enflasyon beklentisi artışı derken yine o seviyeler test edilebilir.
Ama zamanlama çok kritik. Araba almayı düşünüyorsan tek başına altın grafiğine bakarak hareket etme. Hem galerilerdeki fiyatlara hem kredi/faiz durumuna hem de ikinci el piyasasındaki canlılığa bak. Altın beklerken araba daha da uçarsa orada can sıkılır işte 😬
Ben olsam uzun vadede altını hâlâ güvenli liman görürüm ama “kesin 7800 olur” diyen herkesten de uzak dururum. Yatırım dünyasında tek kural var: Garantisi yok 🚗✨
Cevap
8Cevap
7800oldugunda satmayip tutmanizi saglayan motivasyon neydi? bir tane tam altinla araba gelecek seviyeye falan mi bekliyordunuz? Bakma lafim sana degil babam da aynisini yalti gumus 170 lira olmus lan 6 katina cikti 1 yilda sat iste ev falan al dedim yooo bu en az 6 ay daha boyle ucacak daha yeni basladi yukselis dedi sabahina yariya fustu sonra bi daha da toparlanmadi
bir süre bekleyin acele etmeyin. daha da düşebilir ama panik yapmayın. savaş bitince çooook yükselecek
Altın çıktığı yeri unutmaz zaman alabilir biraz ama tekrar oraları görür.
Bende motoru sattım altın aldım bu ay yeni motor alacaktım altın düştü. Hay ben şansıma
Benim kaynım araba sattı ğwldld
7800 lira için hiçbir sebep yok
tekrar 7500 leri görürse iyi bi fiyat olur sene sonuna kadar.
Ne arabası almayı planlıyordun
Sorun o mu
Evet 😀
Knk bi süre daha yğkselmicek diyorlarda arabalar da artar dırmaz ki
Zamanla çıkar savaş var düşmesi normal
Yükselecek ama hemen değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?