İlk kez böyle bir araç kullanıyorum normalde geri vites sağ altta olmuyor mu? vites 1 de mi r de mi bazen anlamıyorum. Dalgınlığıma gelse yanlıslıkla 1 yerine r ye atsam ne olacak :/ Bu vites kolunun değime imkanı var mı
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
İlk kez böyle bir araç kullanıyorum normalde geri vites sağ altta olmuyor mu? vites 1 de mi r de mi bazen anlamıyorum. Dalgınlığıma gelse yanlıslıkla 1 yerine r ye atsam ne olacak :/ Bu vites kolunun değime imkanı var mı
Her arabada aynı değil. Bazı markalar sağ arkaya, bazı markalar sol üste alırlar. Bu eski tip Renault vitesi ise, vites kolunun ortasına yakın bir yerde halka vardır. Onu yukarıya çektikten sonra sola doğru R'ye alıyorsunuz. O zaman arabanız geriye geçer. Araç Renault'un Clio, Symbol, Megane, Scenic, Laguna modellerinden biri olabilir. Bende Volkswagen Polo 6N2 arabam var. Geri vites sol üstte; ama vites boştayken vites kolunu aşağıya bastırıyorum, sonra sola doğru çekiyorum. Araba geri vitese bu şekilde geçiyor.
Aslında böyle olması daha güvenli değil mi
Değişir kimi araç 1 yanında, kimi araç 5 altında, 6 viteste bazısında 6 bazısında 1 yanında kiminde 5 vites ama 6 vitesmiş gibi en sağ alttadır. 5 ve 6 yanında olanlar diren normal vites gibi atılır. 1 yanında olan altta yukarı çekme yeri var yukarı çekerek atılır. Bazısında bastırarak ama onlar çok eskidir.
Cevap
6Cevap
R için bastırman falan gerekiyordur ya da alttaki şeyi çekmen gerekiyordur.
R'ye atman öyle kolay değil giderken merak etme.
Vites kolu değişmez, şanzımanla ilgili bu durum.
R için bastırman gerekebilir derken tam olarak nasıl
R'ye nasıl geçiyor bu vites?
Daha hiç kullanmadım ama sanırım düz dururken hiç oynatmadan ileri itince bir, dümdüz aşağı iki. Sol çapraz r galiba. Düz yolda denersem anlarım da sokak çok küçük
Durduğun yerde dene, hareket etmek zorunda değilsin.
Vitesi attığımda kaça attıgımı nasıl anlayacağım? Duruşundan çok anlamıyorum
O zaman biraz gaz ver, nereye giderse oranındır. :P
Yanlışlıkla R ye atılmaz ve vites kolunu değiştirmek R nin konumunu değiştirmez eğitim almadan şu araçları kullanmayın
Vitesi r’ye atarken üsten aşağı basıp r’ue atıyorsun öyle 1’e taktığın zaman r’ye girmez
Tam olarak nasıl? Eğitim videosu var mı
Bazi araclarda oyle senin dedigin gibi olmaz bunun altinda mandal vardir zaten
R ye atarken kullanacağım bir mandal mı?
Aynen alt tarafinda hemen gorursun zaten bir arkadaş söylemiş sana ben de Renault diye tahmin etmistim aslinda clio mu europa mi yoksa broadway mi
Bunlarin hepsinin altinda zaten mandal vardir onu yukariya cekip saga cekeceksin 1 inci vitese atmis gibi zaten hissedersin arka lambalarda beyaz ışık yanacak geri lambasidir bu
Bazı markalarda öyle
Öyle imal edilmiştir
Her araba aynı değil
Bazıları öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?