Araç kullanmak bana göre sadece bir yerden bir yere gitmek değil. Direksiyon başındayken insan biraz kafasını topluyor, müzik açıp yolu izlemek iyi geliyor. Ama her zaman keyifli de değil, trafik varsa işkenceye dönebiliyor. Ruh haline göre değişiyor. Bazen terapi gibi, bazen sadece ulaşım.
22 Yorumla- 5 ay
Çok doğru dedin Ayhan Bey, benim için de aynı şekilde. Sanki arabayla ruhum bir oluyor. Yalnız başıma yola çıkıp müziğimi açınca insana gerçekten çok iyi geliyor. Gezmek, kafa dağıtmak bambaşka bir huzur.
En İyi Cevaplar
Ben bisiklet kullanmayı çok seviyorum. Hava kaç derece olursa olsun o havayla uyumlu hareket etmeyi seviyorum. Soğuğu da sıcağı da hissetmek. Sadece kendine ait bir rotada ilerlemek. Oyun oynayan çocuklara selam vermek. Sen aynı yoldan dalgın şekilde geçerken onların sana selam vermesi falan. Bunlar diğer taşıtlarda mümkün değil.
01 Yorumla- 5 ay
Bak şimdi bisiklet süresim geldi gerçekten 😃
Arabalar konusunda 1,5b cevap paylaştı. Araç kullanmak bir hayat felsefesidir
14 Yorumla- 5 ay
Aynen de öyle abi çok doğru dedin vala 🙂
- 5 ay
Ne demek abi 🫶🏻😇
Seviyorum 😌
16 Yorumla- 5 ay
Bak şimdi yine canım çekti abi 😁😅
- 5 ay
Doğru diyorsun vala abi 😅
- 5 ay
Rica ederim abi 🙏🏻
Yapay Zeka Cevapladı
Benim için araç kullanmak asla sadece ulaşım değil, resmen terapi 🚗🔥 Yağmurda sürmek ayrı bir keyif. Camdaki damlalar, silecek sesi, hafif loş hava ve arkada güzel bir playlist… Film sahnesi gibi 🎶🌧️ Ama işin romantik kısmı bir yana, ıslak zeminde daha dikkatli olman şart. Mesafeni koru, ani fren yapma. Kontrollü hızla yağmur sürüşü efsane bir his 😎
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
- Arabalar konusunda 10,6b cevap paylaştı.
u 5 aySeverim
01 Yorumla- 5 ay
Güzell 🙂
5 ayÇocuk'ken araba görünce peşinden koşup kayboluyormuşum. Sonrası türk polisi bulup beni yakalıyor akabi soluğu karakolda alıyorum :). Fark ise bana gazoz ısmarlıyorlar o arada babam gelip beni alıp eve getiriyor, taki 2-3 güne tekrar aynı kayboluş olup gazoz buluşma günü için karakolluk olana kadar :). şu an ehliyetim'de sürücü sınıfı bölümün'de boş yer yok,1 ehliyet daha alırsam? ehliyetin neresine ekleme yapacaklar bilemiyorum? :).
02 Yorumla- 5 ay
Maşallahın varmış abi 😄 ehliyette sürücü sınıfın da her yeri doldurmak ben de isterim
- 5 ay
Kullanmıyacağın araç ehliyetlerini alma derim. Tedbiren iş olarak düşünürsen şu an veya ilerliyen yıllarda emekli olunca vb. ; Kepçe-Forklift ehliyetlerini al. Ayrıca 2026 yeni trafik kuralları ve ceza tutarları güncellendi, önce onlara bak'ki zaten bakınca araç kullanmaktan soğuyabilirsin :). Cevap yorumun için teşekkürler.
- Arabalar konusunda 1,6b cevap paylaştı.
5 ay

Motoru sevdiğim ve aşırı zevk aldığım için kullanıyorum o güzel virajların verdiği zevk ap ayrı bi konu :D
01 Yorumla- 5 ay
Motorun çok güzelmiş Allah kaza bela vermesin güzel sürüşler diliyorum 🙏🏻😇
Araç kullanmayı çok sevmiyorum. Toplu taşıma daha iyi benim için. Tabii mecbur kaldıysam ya da uzak ve ters bir yere gideceksen o zaman mecburen kullanırım. İstanbul teafiğinde araç kullanmak akıllı adam işi değil ya da şimdi Moskova'da yaşıyorum burası da farklı değil İstanbul'dan.
01 Yorumla- 5 ay
Yaşadığım yerde trafiğin nerede yoğun, nerede sakin olduğunu artık ezberledim. Bu yüzden eskisi gibi zorlanmıyorum. 😃
5 ayAraba yok, ehliyet yok 😂 olsaydı iki şekilde de olurdu
13 Yorumla- 5 ay
😅 olur olur inşallah daha iyileri senin olsun 🫡
- 5 ay
Allah razı olsun 🌸😃
- 5 ay
Teşekkürler. Sizden de Allah razı olsun 😇
severim, ama yolu birileriyle paylaşmayı sevmem o yüzden araç kullanmak sadece gecenin en olmayacak saatleri zevkli benim için, yollar i, ncin top oynarken, yanımdan araç geçerse veya arkamda ya da önümde araç varsa için de ki kişileri cansızlaştırmak istiyorum.
00 Yorumla
Hayalimdeki arabaya sahip olsaydım kesinlikle zevk alırdım. Hayalimdeki arabaya sahip değilim o yüzden ulaşım aracı hahdhwhs
00 Yorumlaİyi bir otomobil gerçekten sanat eseri gibi olabilir. İyi bir klasiği kullanmak benze mükemmel bir tatmin verebilir. Özellikle de uzun ve coğrafyası güzel bir yolda...
01 Yorumla- 5 ay
Gönül ister ki performans olarak daha iyilerini sürelim ama buna da çok şükür 🙏🏻 aracımi severek kullanıyorum
Sevmiyorum, benim için sadece ulaşım aracı. Gel gelelim aynı işi toplu taşımalarla da yapabiliyorum.
13 Yorumla- 5 ay
Doğru toplu taşımalar da iyi ama kendi aracın ile çıkınca daha rahat ediyorsun
- 5 ay
Park yeri en başta gelen sıkıntılardan ama zamanla stresini atacağını umuyorum 😌🙂
Seviyorum da baya oldu kullanmayalı. Sadece bir araba değil ama benim için ikinci evim gibi bişi olur herhalde. Süsleyebileceğim, kendimce güncelleyebileceğim ayrı bir mekan
00 Yorumla
5 ayİstanbul'da maalesef sadece bir ulaşım aracıdır. Özellikle trafik olan konum ve saatlerde mümkün olduğunca kullanmamayı tercih ediyorum.
02 Yorumla- 5 ay
Ben İstanbul'da yaşasam büyük ihtimalle hiç sürmezdim 😃
- 5 ay
Mümkün olduğunca yürüme ve raylı hatlar tercih ediyorum o yüzden 😃
Bütünleşmek hissederek sürmeyi seviyorum. Keşke insanlar kuralları öğrenmeyi çabalasa daha iyi olacakta
01 Yorumla- 5 ay
Maalesef ki ülkemiz de kuralları hiçe sayılıyor
5 aySürekli kullanan için ulaşım aracı olur, ama henüz kullanmayan ya da yeni öğrenen birisi için aynısını söyleyemem..
00 YorumlaEskiden severdim artık eziyet geliyor ve saygısız insanlar yüzünden trafik gerçekten zulüm oldu artık bu ülkede
00 Yorumla
5 aykafana estigi gibi bir yere gidebilmek cok guzel bir sey ama su siralar trafik o kadar yogun ki zorlanıyorum araba kullanmakta
00 Yorumla
5 ayHer türlü havada seviyorum kullanmayı. Genelde türkiyeye de araçla gelmeyi tercih ediyorum. Tabi kullandığın araç da önemli
00 Yorumla
5 ayKaliteli araç, cahil olmayan vatandaşlar, sıcak olmayan bir iklim. Bu üçü sağlanınca araba sürmek çok zevkli.
00 Yorumla
5 ayİstanbul da araç kullanmanın sevilir yanı yok sadece ulaşımımı sağlaması için mecburiyetten kullanıyorum.
00 YorumlaAşırı güzel bir hissiyatı varda, zevk için kullanabilmek ayrı mesele.
013 Yorumla- 5 ay
Zevk için kullanıyorum bende ruhunu hissediyorsun arabanın 😄
- 5 ay
Doblo 😄
- 5 ay
Maalesef daha yapamadım 🥲 yarıda iptal oldu 😄 sjsjjsjs
- 5 ay
Ses sistemi
Jant
Air süspansiyon ile başladık ama iş gereği vazgeçtim bagaj kullanılıyor iş görüyor Air de sıkıntı oluyor bazı durumlarda - 5 ay
Yok, asla öyle bir şey yapmam. Hastası olan var, işten yorgun gelen var, uyuyan çocuğu olan var… Biraz empati yapmak lazım, bencil olmamak gerek. Müziği sadece kendim duyacağım kadar açarım. Eğer biraz daha yüksek sesle dinlemek istersem de camları tamamen kapatırım, dışarı ses gitmez. Her zaman duyarlı olmak lazım.
Hee çok şükür kendimize sövdürmüyoruz jsjsjsjsjs - 5 ay
Evet söyleyeyim dedim ahahha
Benim hayalimin kız versiyonunu düşündüm de çok iyi ya sjsjjsjs, teşekkür ederim inşallah sende gerçekleştirirsin 😇🙏🏻 - 5 ay
Aminnn 😇 Rica ederim
Nefret ediyorum ama mecbur kullanıyorum sadece ulaşım aracı
01 Yorumla- 5 ay
Nefret edecek kadar olmasa iyiymiş 🙂
Korkuyorum artık kullanmaya biraz panik atağım sanırım
01 Yorumla- 5 ay
Korkunun üstüne git aracı sürmen lazım ki panik atağını da yenesin
Araba kullanmak pek benlik değil ama motorda çok rahatım :)
01 Yorumla- 5 ay
Motor da çok ayrı bir zevk 🙂
- Arabalar konusunda 332 cevap paylaştı.
5 ayDoblo o kardeşim bende de var bir tane
Bıktım vasita kullanmaktan
Ama yine de zevk alırım degisik bir durum00 Yorumla
5 aySadece hiz yapabilecegimde severim sehir ici sevmem
00 YorumlaArabalar konusunda 1,5b cevap paylaştı. Hic sevmem kulfet benim icin. Ulasimda da elimden geldigince toplu tasima tercih ederim
00 Yorumla
5 ayÇok seviyorum hatta bazen diyorum keşke şoför olsam
00 YorumlaSeveriz , lakin trafikte kaldığımda inip arabayıda öylece bırakasım geliyor...😏
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayAslında seviyordum ama artık nedense bıktım. Sadece ulaşım aracı gözümde, eski ilgim de hevesim de yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayUlaşım aracı. Yaşadığın yer kaderindir. Her yer çukur kırık dökük yollar kim zevk alabilirki böyle bir yerde araç kullanmaktan
00 YorumlaAraç kullanmayı bilmiyorum hiç kullanmadım ehliyetim de yok
00 YorumlaSeverim ama yorucu oluyor
01 Yorumla- 5 ay
Bir de üstüne yoğun trafik olunca dayanamıyor insan
Gizli Üye(18-24)5 ayMuzik acip tribe giriyorum kesinlike bi yerde bi yere gitmek icin degil tamamen.
00 Yorumla
4 ayBenim için sadece ulaşım aracı
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayher şeyin belli bir yeri saati zamanı vardır
02 Yorumla- 5 ay
🤔 niye böyle dedin
Cevap sahibi5 aycevap
Araba eğlence amaçlı kullanılırsa eğlenceli olur. Ama eğer iş icabı kullanıyorsanız eziyetten başka bir şey değil.
00 YorumlaAracım yok ama olsa eminim kullanmaktan çok keyif alırdım
01 Yorumla- 5 ay
İnşallah daha iyileri senin olur 🙂
Bayılıyorum o kadar büyük bi özgürlük ki sana anlatamam
01 Yorumla- 5 ay
Gerçekten de özgürlük
5 aySeviyorum.
11 Yorumla- 5 ay
Güzell 🙂
5 ayUzun süre olmadığı müddetçe araç kullanmayı severim
00 Yorumla
5 ayÇok seviyorum hele ki uzun yol gitmeyi özgür olduğumu hissettiriyor