25 yaşındayım. Yeni avukat oldum. Babam 5 ay önce vefat etti. Vefatından önce yıllarca onun işini onunla birlikte ben yürüttüm. Ben 18 yaşındayken babam benim icin bir is kurdu onu da hala kurutuyorum. Ölümünden sonra da kimse ortada yokken tüm sorumluluklar bana kaldı.
Babamın cenazesiyle ilgili her şeyi ben yaptım.
Cenazeyi morgdan ben aldım.
Tüm resmi işlemleri, borçları, evrakları, bankaları, sigortaları ben hallettim.
Cenazenin Türkiye’ye gönderilmesini (Almanyada yasiyoruz), herkesin uçak biletleri, kalacak yerlerini, cenaze evini, yemeğini ben organize ettim.
O süreçte annem evde uyurken, kardeşlerim kendi evlerinde hayatlarına devam ederken ben sabaha kadar ayakta kalip evrakları hallettiğimi bilirim (babamin isleri coktu, bilmediğimiz bir cok sey varmis hepsi bana kaldı).
Miras konuşulacağı zaman ama herkes tam kadro geldi.
Ama iş cesedi almaya, evrak toplamaya, yük taşımaya gelince tek bir kişi bile yoktu.
Şu an annemle yaşıyorum. Annem ehliyeti olmasına rağmen hiç araba kullanmadı, babamdan sonra ders almaya başladı tekrar sürmek icin. Ona sürekli ulaşım ayarlıyorum. Kendi arabalarımı kullanmasını teklif ettim yıllar once, pahalı diye istemedi. Ben de simdi güvenliği açısından ve özellikle onunla derse gittikten sonra kendi arabalarimi vermek istemiyorum acikcasi. Cok korkarak kullaniyor, kontrol u tam sağlamıyor. Annem 2 hafta once benden araba istedi bende ikinci el, rahatça kullanabileceği bir araba almayı teklif ettim. Annem ise sasırdı eskiden kendi arabani teklif ediyordun noldu dedi, bende anne disaridaki arabalar pahalı ve onlar calisanlarimiz tarafından da kullaniliyor. O da kendi arabani ver o zaman dedi, ama ben o arabayı daha yeni aldim 4 hafta felan oluyor 2026 model 150 bin euro verdim. Anneme uygun bir dilde sana 2ci el bir araç alayım, acemiliğin ciksin sonra istediğin gibi kullan alt tarafı araba bak acemiliğin ciktiktan sonra istediğini yap dedim. Tamam dedi ama mutsuzdu yani.
Buna rağmen, yakın bir dostum ihtiyacı oldu bende benim arabamı verdim (benim için kız kardeş gibi, yıllarca hep yanimdaydi asla maddi bir derdimiz yok aramızda). Zaten odunc verdim istediğin kadar kullan dedim ben baska bir arac kullanırım. Yeni arabamı vermem yüzünden kardeşlerim bana
“Anneni baban gibi eziyorsun, ona güzel şeyleri çok görüyorsun” demeye başladı.
Babam anneme gerçekten kötü davranmıştı. Ben ise annemi kontrol etmeye ya da cezalandırmaya çalışmıyorum. Sadece güvenli ve mantıklı bir sınır koyuyorum. Buna rağmen bütün yükü taşıyan benken, kötü evlat ilan edildim.
Kimse bana bir kere bile
“Tamam kızım, artık sen dinlen yaslan ben varim” demedi.
Herkesin paraya, yardıma, bir şeye ihtiyacı olduğunda ilk aranan kişi ben oldum.
Ben şunu sormak istiyorum:
Her şeyi sırtlanmışken, bir noktada “burada duruyorum” demek beni gerçekten vicdansız mı yapar?
Yoksa insanlar alıştıkları güçlü kişiye yüklenmeye devam mı ediyor?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer