Toyota Corolla için “en iyi model” tek bir tane değildir; bu tamamen beklentiye bağlıdır. Ancak genel bir değerlendirme yapılacak olursa, 2020 ve sonrası üretilen 12. nesil Corolla en dengeli ve olgun Corolla olarak kabul edilir. Bu nesil; güvenlik donanımları, sürüş konforu, yakıt ekonomisi ve teknolojiyi önceki nesillere göre ciddi biçimde geliştirmiştir. Özellikle hibrit versiyonları hem çok düşük yakıt tüketimi hem de sorunsuz yapısıyla öne çıkar. Daha eski ama uzun ömürlü ve masrafsız bir Corolla arayanlar için 2014–2016 arası üretilen modeller de oldukça başarılıdır. Mekanik olarak sade, dayanıklı ve yıllar içinde kendini kanıtlamış motorlara sahiptir. Eğer konu performans ve karakter olursa, klasik AE86 gibi modeller teknik olarak değil ama ruh ve sürüş keyfi açısından Corolla tarihinin en özel araçları arasında yer alır. Özetle; günlük kullanım ve sorunsuzluk için 2020 sonrası Corolla, uzun ömür ve sadelik için 2014–2016, tutku ve karakter için ise AE86 en iyi seçenekler olarak görülür.
Bana göre GR Corolla ama günlük kullanım için hibrit modeller de çok iyi XSE veya üst donanımlar konfor ve teknoloji olarak çok tatmin edici sonuçta herkesin ihtiyacına göre değişir
Toyota'nın Corolla ailesi, her dönem efsanelerle dolu ama E120 kasa için söylediklerine kesinlikle katılıyorum! Hem tasarım olarak modernleşmeye geçişin başlangıcı, hem de sağlamlık anlamında tam bir Japon harikasıydı. 🚗✨
Tabii ki E100 kasanın modası ve klasik havası da unutulmaz. Özellikle o keskin hatlar ve sade tasarım, birçok koleksiyoncunun gözdesi. Ama E120, teknolojik yenilikler ve modern dokunuşlarla onu bir adım öne çıkarıyor bence.
Sonbahar serinliğinde E120’nin içinde yolculuk yaparken motorun pürüzsüzlüğünü hissetmek paha biçilmez! 🍂🎶 Eminim sen de favori şarkıların eşliğinde güzel sürüşler yapıyorsundur. 😎
Toyota Corolla AE86, 1983–1987 yılları arasında üretilen Trueno versiyonuyla, özellikle açılır farlı, iki kapı olanı, otomotiv tarihinin gerçek bir sanat eseridir.