Ehliyet alamadım, ablam tekte geçti… Kendimi çok yetersiz hissediyorum?

18 yaşındayım. Yazılı sınavdan geçtim ama direksiyon sınavında kaldım. Açıkçası araba kullanırken çok stres oluyorum. İstanbul trafiğinde birkaç kez çıktım, ama hep gergin ve dürtüsel davrandım.

Eskiden ehliyetsizken birkaç kere trafiğe çıkmıştım, hızlı sürüyordum ama artık kimsenin canını riske atmak istemiyorum. Yine de içimde büyük bir yetersizlik hissi var.

En çok zoruma giden şey şu: 19 yaşındaki ablam ehliyetini tek seferde geçti.

Her gün İstanbul trafiğinde saatlerce araba sürüyor, arkadaşlarıyla geziyor, hiç kaza yapmadan, sakin sakin kullanıyor.

Boyu 1.60, 45 kilo minicik biri ama direksiyon başında mükemmel derecede rahat.

Ben ise 2 metre boyunda, sportif biriyim ama araba kullanırken ellerim titriyor, içim daralıyor.

Akrabalar arabadaysa mesela, sinir krizi geçirir gibi oluyorum. Ablam sakin kafayla herkesle arabaya binip gezerken ben bunu yapamıyorum.

Babası zengin olup ehliyeti olmayan biri gibi hissediyorum bazen.

Kısacası kendimi gerçekten çok kötü hissediyorum. Ablam gibi olamamak, başarısız hissetmek onur kırıcı.

Acaba bende bir sorun mu var?

Bu stres ve yetersizlik hissinden nasıl kurtulabilirim?

Ehliyet alamadım, ablam tekte geçti… Kendimi çok yetersiz hissediyorum?
Cevapla