Erkekler gibi kadinlara da 11-12 yaşında araba verilse kadınlar daha bile iyi kullanır. Erkekler trafikte bir kadin görünce kadın işte falan diyorlar ama erkeklerin çoğu ışıklara bile dikkat etmeden araba kullanıyor. Öyle olmayan nazik ve saygılı araç kullananlarda var ama yüzdeye vurursak çoğu kendini hızlı ve öfkelideki şoförlerden sanıyor. Bence eşit şartlar altında kadınlar daha iyi kullanır ama şartlar hiç bir zaman eşit değil. Kapının önünde araba olup evdeki erkekler dışında kimsenin ehliyeti olmazsa nasıl araç kullanılabilir ki?
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Arabalar konusunda 551 cevap paylaştı.
7 ayGayet iyi kullanan var. Artık kadınlar da aştı kendini. Öyle işler yapıyor ki erkeklerden daha başarılı; kim ne derse desin. Eskidendi o kalıpsal cümleler. Kadınlar hep baskılandığı için böyle algılar oluştu ama artık daha özgürleştikleri için yapabileceklerinin farkına vardılar. Tır söförü olan kadın da var; inşaatta çalışan da. Kadına sen yeter ki yol ver ve baskılama; yapamayacağı iş yoktur. Fiziksel güç var diye erkekleri pofpofladılar sadece ve kadınları himaye altına alarak sanki evinde oturup çocuk baksına evrilmeye çalıştılar ki günümüz kuşağı bunu reddetti. Yani kadınlar isterse dünyayı bile iyi bir şekilde yönetir.
51 Yorumla
Soran7 ay👏🏻👏🏻
- Arabalar konusunda 510 cevap paylaştı.
6 ayöyle kadın sürücüler tanıdım ki inanılmaz yetenekliler hatta ileri sürüş eğitimi bile vereni gördüm
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayKadınlarda dikkat dağılması ve panik çok. Kadın erkek eşit bakarım ama bu konuda bakamıyorum. Erkeklere göre psikomotor becerileri sınırlı düzeyde. Ben pratik yaparak aştım ama belki pratikler olmasa ve araç sahibi olmasam bende panik biri olabilirdim trafikte.
38 Yorumla
Soran7 ayBen hiç panik biri değilim mesela
Soran7 ayAma geneli öyle olabilir o da pratikle düzelir
Soran7 ayÇıtkırıldım bi kadınsa hiç araba kullanmasın daha iyi
Cevap sahibi7 ayAynen öyle biraz kendine güven olmalı
Cevap sahibi7 ayBende sakinimdir hatta fazla sakin:d
Soran7 ayBen de ama tırnağı kırılınca ağlayan kadın hiç araba süremez panik anında donar kalır. d
Cevap sahibi7 ay😄
- 7 ay
Cinsiyet değil kabiliyet meselesi derim
Yapay Zeka Cevapladı
Ah, bu klişeler yok mu! 😊 Kadınların araba kullanma konusundaki yeteneklerini küçümsemek, yalnızca eski kafalı bir ön yargı. Fotoğraftaki gibi direksiyonda pozitif bir enerjiyle, şehirde veya uzun yolda gayet başarılı olan kadın sürücülerle dolu etraf! Hele ki motorsporlarında başarıdan başarıya koşan kadınları unutmayalım. Yol, cinsiyet tanımaz; yetenek ve dikkat ister! 👊🚗
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
89Cevap
Arabalar konusunda 1,7b cevap paylaştı. Kullanır tabiki ama bizim cahil zihniyetler kadın araba sürerse kadın milletinden korkacaksın kadın trafik kazalarına sebebiyet verir derler bu nasıl cahil zihniyet her kadın kötü kullanmaz ki bu özgüven meselesi
10 YorumlaGüzel soru güzel cevap vereyim.
Bu aslinda tamamen kisinin nerede kullandiği ile alakali sayilir teyzem ölen halam 10 numara sürüyordu arabayi lakin küçük halam kötü sürer.
Nedenine gelirsek teyzem arabayla sürekli gezerken ölen halam sanayi ortaminda öğrenmisti araba sürmeyi.
Ve geneline bakarsak kadinlar daha çok detayci yaklasir herseye ama trafik ve araba pratik ve öngörü ister yani diğer deyisle kadinlar öyle mi yapmam gerek sunu simdi yapayim diye düsünerek hareket eder.
Erkekler ise daha basit ve pratik yaklasir genelde kadinlarin kötü kullaniyor algisi da aslinda kadinlarin düzenci ve kuralci olmasi ama trafikte bu biraz öngörü ve pratik olduğu içindir
10 Yorumla
7 ayAz da olsa iyi olanlar var, ama çok az bunlar. Ego yüksek ego bir çoğunuzda. Bu yüzden sıkıntı trafikte kadınların çoğu. Yol vermemek için aracını vurmayı göze almak akıl işi değil çünkü. Trafikte yol veren gerçek şoförlerin çoğu erkektir, gözlemlendiginde. Ayrıca paralel parkta erkekler kadınlara göre daha başarilidir, kanıtlanmış bir araştırmaya göre.
02 Yorumla
Soran7 ayNeey erkekler yol mu veriyor
- 7 ay
Kadınlara göre daha çok yol veriyoruz evet.
7 ayGenel öyle saçma bir kanı var lakin çok çok iyi kullanan kadınlar. Olduğu gibi çok çok kötü kullanan erkeklerde var.. Mesela kuzenim kadın ve nereye gidersek gidelim arabayı ona veriyoruz çünkü muazzam kullanıyor... İyi ve kötü kullanan insanlar var:)
00 YorumlaGenel olarak bakılırsa kötü kullanıyorlar. Bu konuda iyimser olamayacağım. Erkekler gibi çocukluktan araba sevdası olmadığından birçok kadın evlendikten sonra araba kullanmayı öğreniyor. Böyle olunca sezgileri çok gelişmiş olmuyor. Ama çok iyi kullanan kadınlar yokmu var tabiki herkes aynı değil lakin kadın sürücüler genel olarak kötü.
00 YorumlaHayır, kadınlar gayet iyi araba kullanabiliyor. Kötü kullanan da var, iyi kullanan da tıpkı erkeklerde olduğu gibi. Bu olay tamamen kişiye bağlı. Ama bazı erkekler hâlâ kadınlar araba kullanamaz diye konuşuyor ya, aslında çoğu kendi egosunu korumaya çalışıyor.
Yolda düzgün süren bir kadını görünce bile ya geçmeye çalışıyorlar ya da yorum yapıyorlar. Gerçekte fark yok. Kim direksiyonun başında daha dikkatliyse o iyi sürücü olur, o kadar basit.00 Yorumla
7 ayKadınla erkek nerdeyse eşit her konuda farklı olduklaeı tek olay kromozom onun dışında toplumun kadın ve erkek tanımlamaları yalan hepsi ben hiçbir şeye inanmıyorum çünkü her türlü şey gözlemelmiş bi insnaım
10 Yorumla- Arabalar konusunda 404 cevap paylaştı.
7 ayİyi şoförler de var. Ama genelinde yeterli dikkat yok.
12 Yorumla
Soran7 ayYeterli dikkat konsantre panik olabilir kadınlar zaten ehliyet alırsa 20lerinde alıyor, erkekler 10-12 yaşlarında arabayla tanışıyor tecrübe bir olmaz bence
- 7 ay
Olabilir ama dediğim gibi bence tamamen odaklanma mevzusu
7 ayGayet de kullananları var. Bunu iddia eden erkeklerin bazıları da annemin elinden geçmiştir. İyi araba süremiyorsa ehliyet kursu hocası olamazdı mantıken.
20 YorumlaErkeklerden daha güvenli kullandığımız kesin. İstisnalar elbet vardır ama gayet iyi kullanıyoruz.
20 YorumlaEn iyi kadınlar kullanır. Kaza yapanlar hep erkekler yok sinirli yok alkollü neymiş yol vermekmiş no brain ayy yaziiik size
20 Yorumla
7 ayGayet güzel kullanıyorum sadece kaldırım görünce çıkasım geliyor arada, kaldırım hobim var
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)7 ayArabada kullanır sağlamda dövüşür. Emeklilik maçımı bir kadınla yapmak isterim
13 Yorumla
Soran7 ayBen de dövüşüyorum da kadın ve erkeğin dövüşmesinde kimin yeneceği belli😂🤣
Cevap sahibi7 ayAslına bakarsan bu teknik işi, hormonlara bakmıyor. Kadın da galip gelebilir, erkekte
Soran7 aygizlisin yzmdm
Kullanırlar. Fakat erkekler ön yargılı ve yol hakkı varken bile yol vermeye kalkıyorlar. Trafik cömertlik kaldırmayabilir. Üç yıldır elektirikli motor kullanıyorum. Önemli olan kurallara uymak kadını erkeği yok bunun bence
00 Yorumla
7 ayAblam gayette iyi kullanıyor makas bile atıyor bazen
12 Yorumla
Soran7 ay🤣🤣
- 7 ay
Deli dolu
6 ayKullanır tabikide cinsiyet ile alakası yok ki
10 Yorumla
6 ayçok iyi araba kullananıda gördüm çok berbatıda gördüm
10 Yorumla- Arabalar konusunda 1,5b cevap paylaştı.
6 ay100 taneden 5 i anca oda ya eğitim almıştır ya da gerçekten istemiştir
10 Yorumla - Arabalar konusunda 855 cevap paylaştı.
u 7 ayBabam bana verir arabayı al kullan yavrum diye :D süper araba kullanıyoruz biz
10 Yorumla
7 ayarabayı iyi kullanmanın cinsiyetle bir bağlantısı yoktur
10 Yorumla
7 aykadınlara erkekler gibi küçüklükten araba kullanmayı öğretseler yolların tozunu alır hepsi
10 YorumlaÇok seviyom yaa..
Yollara estetik geliyor, şıklık..10 YorumlaArabalar konusunda 877 cevap paylaştı. İyi kullananları elbette vardır ama azınlıkta
10 Yorumla
7 ayGayet güzel kullananları tanıyorum ( bi gün ben de umarım)
10 YorumlaKadınlar erkeklerden daha iyi araba kullanırlar çünkü çok dikkatliler
10 Yorumla
7 ayValla kadınlar kusura bakmayın. Dikkatsiz kullanıyorsunuz. Dikiz aynanız kendinizi gösterecek şekilde ayarlı. Genelleme yapmak istemezdim ama biraz öyle 😅
00 Yorumla
7 ayİyi araba kullanırlar ama lütfen küçük araçları tercih edin.
Büyük araçları hem kullanamıyor hem de trafiği felç ediyorlar.
09 Yorumla
Soran7 ayBen büyük kullanıyorum bi sıkıntı da olmuyor.
- 7 ay
Sizden yana sıkıntı yok, aracın geçeceği noktalarda sanki geçemeyecekmiş gibi davranıp trafiği kilitliyorlar.
Soran7 ayArabaya alışınca düzelir
- 7 ay
Pek alışanı görmedim
Soran7 ayBen alıştım
Soran7 ayGörmüş oldun
- 7 ay
Buradan mı görüyorum? Bravo 👏
Soran7 ay🤣🤣🤣👍🏻
- 7 ay
🖐️
Halk otobüsü şoförü olan var.
Bence aktif sürücü olan kadın gayette iyi kullanır aracı.10 Yorumla- Arabalar konusunda 321 cevap paylaştı.
6 ayKadınlar da iyi araç kullanır.
Erkeklerden daha dikkatlidir, her noktaya kadar bakarlar.
00 Yorumla
7 ayrefleksleri biraz sıkıntılı oluyor birde korna sesi falan duyunca panikliyorlar. içlerinde işini bilenler elbette var.
00 Yorumla
7 ayErkeklerden daha iyi kullanıyorlar 2013’te yapılan bir araştırma sonucunda kadınların daha iyi araba kullandığı kanıtlandı.
00 YorumlaSağa sinyal verip, sola dönüyorlar pek de iyi değiller
02 Yorumla
Soran7 ayAynen aynen
Yani çoğu kullanamıyor ama yeni yeni kadınlar kullanmaya başladığı için böyle bu.
10 Yorumla
7 ayKadınlar bence kurallara daha uyuyor Türkiye’de de erkeklerin kaza oranı daha yüksek
10 Yorumla
6 aytek hatam aşırı hız olabilir onun dışında çok kontrollü sürerim dikkatliyim
00 Yorumla
6 aykullanır genel olarak iyi kullanamıyorlar ama vardır illa iyi kullananı da
00 Yorumla
7 ayKullanıyor ben 2 kişi gördüm erkeklerden daha iyiler valla
00 Yorumla
7 ayAslında daha dikkatli kullanıyorlar sorun panik olmalarında
00 YorumlaKullanırlar. Direksiyon hocam kadındı ve çok güzel araba kullanırdı.
00 YorumlaTanıdığım kadınlar var bir çok erkekten daha iyi kullanıolar
00 Yorumla
7 ayÇok da güzel kullananlar var ben bilmiyorum ama öğrenicem inş
00 YorumlaGayette kullanabilir bence ama trafikte makyaj yapmaya çalışmayan kadın ayrıdır candır
00 Yorumla
7 ayKadın erkek fark etmeksizin sürücü kursunda iyi eğitim alan sürücü adayı, bence gayet de güzel araba kullanır.
00 Yorumla
7 aySen Adıyamana gel de gör her arabada kadın var süper sürüyorlar bide
00 Yorumlageneli çok iyi değil gibi ama iyi kullananlar da var tabi
00 Yorumla
7 ayErkeklerden daha iyi kullananları tanıyorum
17 Yorumla
Soran7 aySevindim
- 7 ay
Sen nasılsın peki
Soran7 ayEhliyet alınca bakmak lazım🤣 ama trafiğe kapalı alanlarda deniyorum
- 7 ay
Hmm daha o seviyeler yani 😀
- 7 ay
Aman aman dikkat et
Soran7 ayDikkat ediyorum ya trafiğe kapalı sonuçta o kadar da acemi değilim
- 7 ay
İyi bakalım 😀
Gizli Üye(36-45)7 ayKadınlar sağ koltukta güzeller. Kıbrıs ve İngiltere’de sol koltukta güzeller
041 Yorumla
Soran7 ayTm
Cevap sahibi7 ayAferin
Soran7 ayErkekler sağ koltukta oturmayı kaldıramıyor da
Soran7 ayBenim arkadaş sevgilisini alıyo ama arabayla tabuları kırıyoruz🤣👍🏻
Cevap sahibi7 ayDireksiyon başında kadın varsa sağda oturmayız zaten hayati tehlikeye gerek yok tatlım
Cevap sahibi7 ayPrenses erkektir o evlendiklerinde de o erkek hamile kalır 😀
Soran7 ayhayati tehlike genelde erkeklerden dolayı oluyo ama
Cevap sahibi7 ayAzdan az çoktan çok gider hesabı erkek şoför çok olduğu için sana öyle geliyor yoksa erkeklerin hayati tehlike yaşadığı durumların mimari mutlaka bir kadındır
Soran7 ayHee o da bizim üstümüze kaldı yine egolu canlılar
Cevap sahibi7 ayBu dünyadaki ilk cinayet sizin yüzünüzden işlendi her şey sizin yüzünüzden büyü bile sizin yüzünüzden ortaya çıktı kavunlu dondurmam
Soran7 aySavaşları ebem çıakrdı milyonlarca insanı da ebem katletti bebeğim masum yaratıklar sizi
Soran7 ayatom bombasını da ebem atmıştı iyi hatırlattın
Soran7 ayYürüyen hayati tehlikeler en yakınımıza bile güvenmeyiz mesela hala zevzeklik yapıyo şurda
Cevap sahibi7 ayEben de bir kadın sonuçta yapmıştır.
Soran7 ayErkek şoför çok olsa nolcak ki? Egonuza yenilip hız yapıyorsunuz motorda orada şurda kendi halinde giden aileleri hiç ediyorsunuz gazınıza yenilip
Cevap sahibi7 ay5 kelimelik bir cümle kurdum devamında arka arkaya yorumlar yağdırıyorsun ben mi zevzekim
Soran7 ayAz düşün bakalım dünyada kim vicdansız :)
Soran7 aySöylediklerine cevap veriyorum cevabın varsa verebilirsin
Cevap sahibi7 ayKurallara uyan yavaş araba kullanan erkek gaydir 😀😀 kimsenin hayatına kast etmiyoruz onlar yanlış yerde gidiyorlar
Soran7 ayKurallara uymak gaylik belirtisi mi? Çok kırılgan bir erkekliğin var biliyor musun
Soran7 ayYani o zaman magandalık erkek işidir diyorsun doğru da diyorsun
Cevap sahibi7 ayBu dünyadaki her canlının dişisi vicdansızdır şurada ölsem bi bardak su vermezsin ama sen ölsen ben gömerim mesela seni insanlık ölmedi. Cevap veriyorsunda ben 1 yazıyorum sen 647 tane yazıyorsun Allah sevgiline peygamber sabrı versin. Kırılgan değilim iyi şoförüm trafikte seni kırarım ama
Cevap sahibi7 aySenin mahandalık dediğin şey trafiğin akışını en seri şekilde sağlamak insanları gideceği yere erkenden ulaştırmaktır
Soran7 ayYa canım neler yapmışsınız hala kadınlara vicdansız diyorsunuz ben bunu anlamıyorum ömür törpüsün ki bin tane mesaj yazıyorum onu da takmıyorsun normalde sakinim.
Soran7 ayNe vicdansızlık yapmışız? Hepimizi topla bi atom bombası atan erkek yapmaz
Cevap sahibi7 ayCanın mıyım gerçekten 🫠 neler yapmışız yaa doğum gününüzde hediyenizi mi eksik etmişiz sevgililik yıl dönümünde yemeğinizimi eksik etmişiz ilk bakışma dönümünde çiçeğinizimi eksik etmişiz. Kim ömür törpüsü ben mi !!! Ağzımı açmadım sadece sen konuşuyorsun bu sayfada normalde sakinmiş eminim ki cennet mahallesi sultanın annesi senin önünde saygı duruşuna geçer
Soran7 ayAlemsin yaa
Cevap sahibi7 aySizin çeneniz zaten kitle imha silahı gibi
Soran7 ayBen konuşurdum da başını şişrmiyim takan da yok zaten
Soran7 ayBen seni imha ederdim de valla konuşurken ben bile yoruldum yeter
Cevap sahibi7 ayBiz alem siz elalem bundan sonra
Soran7 aytamam
Cevap sahibi7 ayHeee kaçmanın R yapmanın adı başını şişirmeyim takan yok oldu dimi Ahaahahaa … sen beni dırdırınla imha edersin tabi
Soran7 ayYa gizliden çık burayı doldurmayalım o zaman ben gevezeliğe hazırım çünkü R yapmıyorum..
Soran7 aySöylediklerimi takmıyorsun evet. Bi söylediğime bile cevap vermedin
Cevap sahibi7 ayHangisine cevap vermemişim. Senden korkan senin gibi olsun soruyu beğendim
Cevap sahibi7 ayTur..
Soran7 ayBen appten giriyorum appte çıkmıyor öyle
Cevap sahibi7 ayTuf…
Soran7 ayGizliden cık geri dönersin gizliye
Cevap sahibi7 ayKadınlar her yerde en zor olanı seçiyor zaten her işiniz zor
Kullanır gayet ama erk*kler olmasaydı daha iyi olabilirdik
10 Yorumla
7 aygenelde kullanmıyorlar :D
112 Yorumla
Soran7 ayPeki🤣
- 7 ay
üstümüze sürüyorsunuz hep sdfdsf
Soran7 aySizin yaşlılar , taksiler , kuryeler de baya düzgün sürüyorlar zaten🤣
- 7 ay
sürüyorlar tabi siz yeni gelinin şeyi tuttuğu gib direksiyon tutuyorsunuz sdfsdf
Soran7 ay🤣👍🏻👍🏻
- 7 ay
güzelce öğren öyle çık trafiğe sdfdsfds
Soran7 ayZaten ya acemiliği atmadan süremem bi kaç ay
- 7 ay
birde otomatik kullan lütfen :D
Soran7 ayManuel öğrendim, otomatik de var onu da kullanıyorum merak etme🤣👍🏻
- 7 ay
siz vites ile çok haşır neşir oluyorsunuz el alışkanlığından otomatik iyidir sfdsfds
Soran7 ayÇok komiksinn
- 7 ay
tabikiii :D
6 ayKadınlar kötü araba kullandıkları için daha az kaza yaparlar sonuç mu daha kötü araba kullanma ama daha az kaza
00 YorumlaEvet kullanabilir
10 Yorumla
7 ayDaha iyi kullanıyorlar
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)7 ayBabama araba kullanmayı annem öğretti ve banada o öğreti mükemmel sürücüdür
10 Yorumlaannemin jeep gibi arabaları ne kadar güzel kullandığını görseeen
10 YorumlaKullananda var kullanamayan beni sinirlendiren de
10 YorumlaYoo gayette guzel araba kullanıyoruz
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)7 ayTabi ki kullanabilir ama %5i filan dikkatli, kaza gibi durumda soğukkanlı, panik yapmadan, hızlı tepki vererek, kurallara uyacak şekilde kullanabilir bence
00 Yorumla
7 ayortalamadan bahsediyorsak evet ama genelleme yapmamak lazım
00 Yorumla
7 ayYo bir sürü var kullanan
10 YorumlaTürk kadınlarının araba sürmesi berbat
10 Yorumla- Devamını Gör (83)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem