Eski arabalar da ABS genellikle Opsiyonel olarak sunulur di Firmaların bu yaptığına çok kızıyorum ABS çok önemli güvenlik donanımı ABS olmazsa buzlu yollar da sert fren basışın da araç kontrol den çıkıyor kızaklama yaparak kayıyor
ABS olmayan araba kullandınız mı eksikliğini yaşadınız mı?
1999 model Renault Broadway'den 4 adet kullanmıştım ve içlerinde bir tanesiyle fren balataları zayıf olduğunu bilmeden ve ABS fren sistemi olmamasına rağmen hız yapıyordum son anda virajı almıştım güzel de korkutmuştu ama 😂
Mégane 1 zaten o konuda çoktan kendini kanıtlamıştı 😂 Broadway' ı olan bir akrabam bizde Mégane 1 varken “Kütük gibi araba” diyordu ama Broadway ile gidemeyeceği yerde Mégane 1 ile hız yaparken saçmaladığını kabul etmişti 😂
Evet ikisini de kullandım. ABS ( Anti-Lock Break System ) yani araç fren anında tekerleklerin kilitlenmesini önleyerek , fren anında manevra kabiliyeti sağlar. 1994 model 1.4 Renault 9 orta kasa Broadway araç kullanırken ani fren yapmam gerekti ve sadece frene odaklanıyor araba. Nereye gittiğinin çarptığının önemi yok bir nevi :) Sadece o an araba durmak istiyor diyelim ( tabii durabilirse.. )
ABS mevcut olan araçlarda bu durum gözlemlenmez. Ani fren anında aracın duramayacağı biliniyorsa veya yön değiştirmek isteniliyorsa rahatlıkla uygulanabilir.
Kullandım ve kaza bile yaptım. Eğer abs olmayan araç kullanmayı bilmiyorsan araba fena kızaklıyor. Ben aracımda abs olmadığını bilmiyordum. Yüklendim frene ama hava da yağışlıydı durmadı girdim önümdekine.
Zamanında brodway de kullandım şu an hali hazırda 98 model kia sephia da kullanıyorum ( hâlâ satmadım) abs yok o eksiklik en çok yağmurlu havalarda belli oluyor
Renault 19 Europa larin da en büyük sorunu buydu işte araç muhteşem Efsane konforlu araba fakat Renault un saçmalığı ABS yi eklemiyor sırf Megane 1 in satışları yüksek olsun diye ABS li versiyonlari var 1.8 olanları fakat onlar da az sayıda
K7M motor manyak gidiyor di ama 😅 Telli gaz Hafif kasa gaza basınca kafa kaldırıyor du Europa fabrika çıkışlı Kule Gergisi vardı bu çok güzel di yol tutuş için
Evet, ABS olmayan arabaları kullanmıştım ve eksikliği fazlasıyla hissediliyor. Özellikle kaygan veya buzlu yollarda fren yaparken kontrolü kaybetmek büyük bir risk. ABS, bu gibi durumlarda ciddi anlamda hayat kurtarabiliyor. Eskiden bu teknoloji lüks olarak görülse de, günümüzde standart hale gelmesi harika oldu. Güvenlik her şeyden önemli, arabalar bu konuda çok yol kat etti! 🚗✨
Renault 19 Europa Çok Konforlu Zamanının en iyi arabaların dan fakat Renault un bu araca ABS koymamasi büyük eksiklik Sırf Megane 1 satışları yüksek olsun diye bu araçtan kasıtlı donanım kıstı 2001 de üretimini bitirdi zaten 19 Europa yi harcadı yani Renault
Renault 19 Europa gerçekten efsane bir arabaydı, dönemin kalitesini taşıyordu. Ama işte, bazen markaların strateji oyunları yüzünden böyle güzel seriler feda ediliyor. Keşke o modele ABS ekleselermiş, mükemmel bir araç olabilirdi. 😢🚘
Yok gibi ya, ani frenlerde kuru zeminde dahi kızaklıyor. ABS etkisini göstermiyor gibi. Sadece ilk alındığı aylarda bir kez fren tamirine gitti ve diskleri değişti.
Öyle bir şeyde frene basmayacaksın, hafif gaza basacaksın ki araba sabit hızına gelebilsin. Ki bu da tecrübe ister. Kışın da öyledir mesela. Araba kaydığında hep kaza yaparlar. Bunun sebebi bütün freni kullanmaları. Saçma gelecek belki ama gaza basmak böyle durumlarda maddi manevi korur. Kışın bir kere dene trafiğe kapalı ortamda. Ehliyetin varsa tabi
ABS’aiz araba biniyorsan ki ben bindim fren badiresi de atlattım 2005 admire vardı En başta 4 disk balata kampana fren merkezi falan yeni olacak Öndeki arabayı takip mesafesi ayarlayacaksın Acil durumlarda vites fren karışık durduracaksın
Ben Tofaş kullanıyom arabasızlıktan iyi toplu taşıma da kullandım sığırlarla yolculuk yapılırmı hiç metroda aynı insanlar dan nefret ettim hayvanlar daha nezaket sahibi 😂