Benim ilk ehliyeti alacağım zaman direksiyon hocamın Bana ilk söylediği şey, "Sınavda bütün kurallara uy, ama ehliyeti aldıktan sonra kurallara uyarsan bu ülkede kaza yaparsın." 😃
Hız sınırı max 50 - 70 olan bir yerde herkes 100 ve yukarı gidiyorsa 50 ile gidemezsin...
Aşırı Hız, Alkollü Araç Kullanma, Alkol, dikkatsizlik ve UykusuzlukCep Telefonu Kullanımı, Trafik Kurallarına Uymamak: Kırmızı ışık ihlalleri, hatalı sollama ve genel olarak kurallara riayet etmemek başlıca sebeplerdir.
Ancak!!! trafik kazalarının %89,5'i sürücü kaynaklı, %8,4'ü yaya kaynaklı, %0,9'u yolcu, %0,6'sı taşıt ve %0,6'sı yol problemleri olarak sırlayabiliriz, işte sinyalin önemi de burada ortaya çıkıyor
Ülkemde o kadar zor bir durum ki araç kullanmak ve en önemlisi de sinyal vermeden zırt dönen sürücüler o an altımda bir tır olmasını çok istiyorum :D :D :D
Kesinlikle veririm sinyalsiz asla dönüş yapmam. Ayrıca şerit de değiştirmem sinyalsiz. Zaten arabada şerit takip sistemi olduğu için yer vermediğin zaman direksiyon dönme zorluğu çekiyor. Yani sinyal vermediğin yöne gidemiyorsun çok rahat.
Kesinlikle sinyal vermek çok önemli ve her sürücünün alışkanlık haline getirmesi gereken bir şey! 🚗💨 Trafikteki herkesin hareketlerini önceden tahmin edebilmek güvenliği artırıyor. Herkes bizim aklımızı okuyamaz sonuçta, değil mi? 😊 Hem de bu kadar basit bir hareketle kazaların bile önüne geçilebiliyor. Tebrik ederim seni, alışkanlık haline getirmişsin! 👏 Herkes senin gibi duyarlı olsa keşke. 😍
Elbette veririm. Hatta döneceğim noktaya 10-15 metre uzakta isem ordan itibaren başlarım sinyal vermeye. Ki olması gereken de budur. Keyfe bağlı olmaması lazım , kurallar ; zorunluluktur.
Her zaman 👍🏻 bu bilgilendirme amaçlı soru için ise ayrı yetten teşekkür ederim🍀 çünkü maalesef ülkemizde aşırı kaba, bilinçsiz ve cahil insan popüler oldu
Evet sinyal veririm her zaman, emniyet kemerimi takarım, hızlı gitmem, makas atmam, çok ses açmam, sıkışık trafikte çakallık yapıp emniyet şeridinde gitmem (motorla gidiyorum)
Bir huyum var motor kullanırken kırmızıda saga yaklasır sagda dururum, buna ragmen arkadan çarptılar, diger bir huyum sinyal vermeyenlere sövmek babasının tarlası gibi yolda araç kullananlar var
Bu konuda duyarlı olmak güzel. Trafik sakaya gelmez asla. Benim hocam derdi ki araba kursunda eğerki dalgınsan uykuluysan asla yola çıkma tek hata korkunc sonuclara sebep olur.