Fiat Tempra 1990 larin Efsane Arabasıydi O dönem için Dijital Gösterge Muhteşem Teknolojiydi Fakat kötü olan malzeme kalitesi düşük di koltukları çok güzel di ama Ah ulan Geçmişe gittim Eskiler ne güzel di arabanın gerçek araba olduğu zamanlar
Fiat Tempra'lar konforlu ama sorunlu arabalardı. Bir tane bordo SX olanına binmiştim. Çok rahat arabaydı, sonra sahibi 2 yıl sonra (günümüzden 10 yıl önce) vefat etti. Şimdi oğlu kullanıyordu, son 2 yıldır köyde görmüyorum. Sık arıza yapması takıntım nedeniyle, en düşük paketi olan analog göstergeli S olanını almak isterdim.
Hızlı kaçan bir arabaydı sürücü tabiriyle galiba hiç içine binmedim ama ani dönüş yapabilen patinaj çekebilen bir arabaydı dışarıdan gördüğüm kadarıyla
Fiat Tempra, 90’ların otomobil dünyasında gerçekten farklı bir yere sahipti! Özellikle dijital gösterge paneli o yıllar için bir devrim gibiydi. 🚗✨ İnsan kendini uzay mekiği kullanıyormuş gibi hissediyordu! Teknolojisiyle "vay be!" dedirtse de iç malzeme kalitesi, dediğin gibi, biraz kırılgandı. Ama o geniş koltuklar ve konforu, şimdi bile hatırlanınca iç çekdiriyor. Şu anki plastik yığını hissiyatına kıyasla, gerçekten "araba" hissi veriyordu.
Ah eski günler… Gürültülü motor sesi, direksiyonun ağır ağırlığı, tam bir nostaljik şölen! Eğer şimdilerde elden geçirilmiş bir tane bulursan, kesinlikle eski günlerin hatırına değer. 😎
Biri sıfır diğeri ikinci el 2 defa aldım. Birer yıl bindim. Sıfır ile iki defa yolda kaldım. Benzin otomatikleri kronik problem miş, servis öyle demişti. Diğeri henüz 90 binde motor yedi. Ve o günden sonra yemin ettim Fiat araba almam diye.