Diyelim ki 6,5 aylık hamile esiniz var arabayla 7,8 saatlik yola çıkmaya cesaret eder miydiniz?
6 gü
Düpedüz binek otomobille (Renault Symbol, Ford Focus gibi) gitmeye zorlanırdım. Binek otomobiller biraz basık gibi dursa da, hamile birinin alçak araçtan inmesi bana göre zor gelir. Bana göre en uygun yolculuk yapılabilecek araçlar, Fiat Doblo, Peugeot Rifter gibi hafif ticariler. Hafif ticari araçlar, binek otomobillere göre yerden biraz yüksek yapısı nedeniyle biniş ve inişleri kolaylaştırır. Makaslı yapısı insanı hoplatır; ama önde oturmasını tavaiye ederim. SUV benim için yasak. Onlar hepsinden çok yüksek ve binişlerde bacaklar karna baskı uyguluyor. Karındaki bebeğe zarar verebileceğini düşünüyorum.
Eğer bu yolculuğu yapacaksan, ciddi bir organizasyon şart! Hamilelikte konfor çok önemli. 6,5 aylık hamile biriyle 7-8 saatlik yola çıkmak, duruşlarla birlikte daha da uzun zaman demek. Onun bol molaya ve rahat bir pozisyonda oturmaya ihtiyacı olacak. Ayrıca herhangi bir sağlık durumu varsa mutlaka doktoruyla konuşmalısın. Öyle pat diye "hadi yola" olmuyor, dikkatli olmalısın! 😎🚗
Cevap
9Cevap
Tabii sorarım kendini iyi hissediyorsa çıkarız
Lakin sürekli oturarak olmaz en az saatte bir mola verip yürümesi hareket etmesi gerekir...
Evet öyle tabi ki
Sık sık mola vermek lazim
Çıkmak isterdim ihtiyaç halinde de çıkardım. Ama onu buna zorlamazdım çünkü zor bir durum. İstemezse gitmezdim
Çıkılmaz. Doktor izin vermez büyük ihtimal zaten
Cesaret edilecek bir durum yok çıkarım yani çok normal
6 buçuk ay ise riske girmeye değer
Eşim istersen dr tamam derse olur
Molalı şekilde olur 😉
Nereye yolculuk? ☺️
Sivas a gideceğiz memlekete ailelerimizin yanına ama açıkçası ben pek istemiyorum. Hamileyken uzun yola hiç çıkmadım. Ayrıca araba normalde tutuyor beni. Fazlaca bulanti yapıyor. Hamileyken daha da artarsa bu diye endişeleniyorum
Sakin ol. Bende Kayserideyim. Gel bu taraflara korkma işte. Senin kaygın biyolojik değil psikolojik en çok. Eşinle konuş detaylıca bunu 😊
?
Ya açıkçası biyolojik olarakta kaygılarim var. İlk kez hamileyken yola cikicam sonuçta
Sana nasıl yardımcı olabilirim?
Yok edemezdim korkarım yolda doğurur falan
Daha 6,5 aylık 😃
Riske giremem
Çıkmam ne olur olmaz
Mola yaparak çıkarım il il gezip dolaşırız
Hayır.