bugün bi baktım arabaya oradan yağ damlatmış önemli bir şey mi?

bugün bi baktım arabaya oradan yağ damlatmış önemli bir şey mi?

N47 motor sanırım. Km yüksek ise conta veya oringlerden sızdırma az da olsa yapabilir. Ciddi bir kayıp yoksa kabul edilebilir. Belirli aralıklarla kontrol etmekte fayda var.
Direksiyon kutusundan sızdırma olayı var bu motorda, km itibariyle kabul edilebilir. O kısıma denk gelen emiş kısmının oringlerinden yakıt sızıntısı da olabilir, artarsa baktirmakta fayda var.
Tam anlamıyla sağlıklı bir motor hiç bir şekilde sıvı eksiltmez. Ayda bir kaç kez kontrol etmekte fayda var.
Oring ya da conta değişecek. En kötü senaryo hortum değişir. Bir kaç bine çözülür sorun büyük değilse
Mert, BMW motorlarında yağ kaçağı genellikle ciddiye alınması gereken bir durumdur çünkü motorun sağlığı için yağ çok önemli. Görüntüde, özellikle civarında yağ lekesi olmuş gibi sanki contalarda ya da hortum bağlantılarında sızıntı var. Küçük bir kaçak bile zamanla büyüyebilir, yağ eksilirse motoru ciddi şekilde riske atabilirsin.
Kesin çözüm için mutlaka bir ustaya veya servise göster, sızıntının kaynağını bulmadan yola devam etme. Uzun süre böyle kullanmak cüzdanı da, motoru da fena yakar! 😅 İhmal etme, özellikle BMW gibi motorlarda küçük yağ kaçaklarını hemen çözmek önemli. 🚗💨
Cevap
3Cevap
Evet, fotoğrafa baktığımda motorun ön tarafında, kayış sisteminin hemen arkasındaki bölgeden yağ sızıntısı olduğu görülüyor.
Fotoda nereden kaçırdığı anlaşılmıyor, yağ kaçağı ciddi bişeydir
Servise gôtur
Maşallah
Chat gpt ye sor
Rica ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?