Biraz birikimim var, kendime ait arabam olsun istiyorum. Otomatık veya manuel hiç fark etmez. Hatta manuel olsa daha iyi hiç otomatık araba kullanmadım. 47000 tl kadar biriktirdim bu fıyata veya birazcık daha üstüne hangi marka araba alabilirim
bi aklımda kablumbağa var elalemi sqyim 8 ileri şanzumanla geberirken ben kelebek camın esintisiyle uzun yol sürmek istiyorum arka cama da 'beni geçmekten başka ideallerin olmalı' yazdırmayı düşünüyorum ddd
Haklısın ben bu kadar düşünmedim detaylı düşünmedim çünkü günün yorgunluğu gider belki diye düşündüm haklısın özür dilerim kusura bakma tekrardan 47bin TL ye arac mümkün değil anca motosiklet olabilir ama yine siz bilirsiniz
Bende motor ve araç kullanıyorum ama cogu kişi de o kaza hastahane aşk sevgi olarak geçiyor onu demek istiyorum aslında düz sevgi olmaz arada azıcık hararet kavga olmalı misali araba alınca trafik çok fazla var park sorunu var veya acil işlerde sıkıntı yapar qma motor hepsini kaldiriyor ortadan
İzmirde trafik sorunu yok pek, belli saatler harici. Motor olmaz hem bu yaştan sonra benim için zor ehliyette yok onun için ekstra masraf yapamam bide cocuklarımı bildiremem zaten acemiyim ama araba öyle mi 10 yıllık ehliyetim var bi kaç senedir kullanmıyorum 3 sene önce satmak zorunda kaldık arabamızı
B sınıfı ehliyet için geçerli motorlar var ama sen zaten aklına yazmışsın istemediğini çocuklar ehliyet trafik yasin yaşantın hepsini öne sürüyorsun yine de sen bilirsin bisey diyemem ama arabada baya masraf maddiive zahmet isteyecek
Rabbım uzun ömürler versin sana bağışlasın bu konuda araba daha güvenli ve mantıklı bunda hem fikiriz ama fiyatlar saat başı artıyor yetişecek misin peki
Hızlandırıyorum elimden geldiğince aslında ben bişeye niyetlensem allah karşıma hep cıkarıyor araba almaya bile yeni karar verdim gecen sene karar vermiş olsaydım Şu an 200k biriktirmiştim
Günaydın kusura bakma lütfen ya uyuya kalmışım ama şu şekilde önemli bir sorun daha var öyle gelişi güzel bir araba alamazsın ki ailen için güvenli rahat masrafsız ve Bi o kadar da görünüşü güzel ve zarif olmalı
Sen bi kullanmalıydın acayip iyi herşeyi çok güzel hissediyorsun motordan korkmayacaksın o senden korkacak rüzgarı hissetmelisin çevreni daha iyi görüyorsun dikkatin artıyor
Motor kullanmam için ehliyetim yok zaten bide onun için masraf çıkaramam kurslar 15000 tl olmuş. Enazından ehliyetimi 10 sene once aldım arabayı daha aktif kullanıyorum
Evet önceden rahat rahat herşeyi alabiliyorduk 1 senede biriktirdiğim parayla tv aldım, burun ameliyatı oldum, bi kac evimin eksiğini ve tadilatını yaptım bi kaç defa da cocuklarımla İstanbul'a gidip geldim. Ama artık bişey yapamıyorum
Burun ameliyat oldum kırılmıstı kemik rahatsız ediyordu. O ara kardeşimin işi iyi gitti bana para yolladı, babam emekli parasından çocuklara tablet alayım diye para yolladı, eşim taksiciydi yaz ayı oldugu için turist taşıyordu sürekli bide 20 bin tl kadarda annem bana verdi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
bi aklımda kablumbağa var elalemi sqyim 8 ileri şanzumanla geberirken ben kelebek camın esintisiyle uzun yol sürmek istiyorum arka cama da 'beni geçmekten başka ideallerin olmalı' yazdırmayı düşünüyorum ddd
Kaplumbağa bende severim cok minnoş
kaporta ustası zor harici kolay
bir delilik yapıp alabilirim aslında
Vallaha guzel araba bende güzel bulursam alırım
kelebek cam şart benim için su soğutmalı tercih etmem
Bulursun inşallah allah gönlüne göre versin
samimi oldu bu al benden de okadar tşkrler
Rica ederim
maalesef 47.000₺ yr binebileceğin bi araç bulamazsın. 3 tekerlekli taşıtlar var belki onlardan 2. El alabilirsin
El arabası var olur mu 🤣🤣 2023 model az kullanıldı 🤣🤣🤣
Komik şey seni
Ama kabul et güldün 🤣😂
Hayır gülmedim hem komik değildi
Akşam akşam günün yorgunluğunu at diye güldürmek isteyende kabahat zaten haklısın 👍👍
Gurur kırıcıydı ayrıca akşamı da gectik gece oldu
Kırıcı olduğunu düşünmüyorum ama bu şekilde his duygu ve ima verdiysem çok çok çok özür dilerim senden kusura bakma lütfen 🙏🙏
Kırıldım evet cünkü biriktirebildiğim bi para calışmıyorum eşimden ve ailemden aldıgım harclıkla biriktirdiğim bi para
Haklısın ben bu kadar düşünmedim detaylı düşünmedim çünkü günün yorgunluğu gider belki diye düşündüm haklısın özür dilerim kusura bakma tekrardan 47bin TL ye arac mümkün değil anca motosiklet olabilir ama yine siz bilirsiniz
Tamam öenmli değil özür dilemene gerek yok, motor olmaz o korkumu öncelikle yenmem lazım. En uygun arac ne kadardan başlıyor bilgin var mı
Em uygun arac tofastir oda 80-90binden başlar ama arızası bitmez
Tofaş şahın falanda cok sey görüntüsü güzel değil ben biraz daha birikim yapayım en iyisi
Nerde yaşıyorsun bilemem ama İstanbul'da yaşıyorsan motor korkusunu yen rüzgara aşık ol
İstanbul'da kaza yaptım zaten binemem daha
Niye bardak kırıldı diye sen sürahi den mi şu içiyorsun 🙄 yanlış bence kaza yaptın ama olabilir azmin sonu zaferdir bence tekrardan dene
Ölümden döndüm
Bende motor ve araç kullanıyorum ama cogu kişi de o kaza hastahane aşk sevgi olarak geçiyor onu demek istiyorum aslında düz sevgi olmaz arada azıcık hararet kavga olmalı misali araba alınca trafik çok fazla var park sorunu var veya acil işlerde sıkıntı yapar qma motor hepsini kaldiriyor ortadan
İzmirde trafik sorunu yok pek, belli saatler harici. Motor olmaz hem bu yaştan sonra benim için zor ehliyette yok onun için ekstra masraf yapamam bide cocuklarımı bildiremem zaten acemiyim ama araba öyle mi 10 yıllık ehliyetim var bi kaç senedir kullanmıyorum 3 sene önce satmak zorunda kaldık arabamızı
B sınıfı ehliyet için geçerli motorlar var ama sen zaten aklına yazmışsın istemediğini çocuklar ehliyet trafik yasin yaşantın hepsini öne sürüyorsun yine de sen bilirsin bisey diyemem ama arabada baya masraf maddiive zahmet isteyecek
Bunları göz önünde bulundurmam lazım ki. 2 tane cocuk araba daha güvenli bizim için.
Rabbım uzun ömürler versin sana bağışlasın bu konuda araba daha güvenli ve mantıklı bunda hem fikiriz ama fiyatlar saat başı artıyor yetişecek misin peki
Amin saolasın. Yetişir miyim allah bilir ama gözüm cok pahalı ucuk araçlarda yok küçük bi arac olsa yeterli.
Ama günümüz ekonomisinde bu mümkün değil ki çocukların geleceği için ya o parayı kullan ya da araba için birikimi hizlandir
Hızlandırıyorum elimden geldiğince aslında ben bişeye niyetlensem allah karşıma hep cıkarıyor araba almaya bile yeni karar verdim gecen sene karar vermiş olsaydım Şu an 200k biriktirmiştim
Günaydın kusura bakma lütfen ya uyuya kalmışım ama şu şekilde önemli bir sorun daha var öyle gelişi güzel bir araba alamazsın ki ailen için güvenli rahat masrafsız ve Bi o kadar da görünüşü güzel ve zarif olmalı
En iyisi ben daha biriktireyim para
Tabiki de nasıl istersen ama arabaya hevesin varsa taksitli alabileceğin yerler de var
Evet biliyorum ama Şu an çalışmıyorum yazın okullar tatılken başlıycam. Şu an taksit odeyemem
Umarım hayalindeki arabayı alırsın pembe olanından 😇😇😊
Biraz zorlarsan egea alabilirsin 1.3 ya da 1.6 al yoksa pişman olursun
O kadar param yok ki 6 ayda anca bu kadar biriktirdim
1.80 den kredi veriyorlar galericiler istersen düşünebilirsin
Çalışmıyorum ki ödeyeyim kredi bana göre değil suanlık
Paran altında dursun biraz
Altında zaten nakitte bulundurmam bugun kuyumcudan hesaplattım 47 bin tutuyor bi kaç ay daha biriktirsem ayda 7 bin biriktiriyorum en fazla
Şahsen yerinde olsam parayi uzun süre borsa ya da altında tutarım çünkü araba bu kadar artmaz daha iyi bütçelere çıkarsın sabret derim
Borsadan anlamam, zaten her ay 2 gram alıyorum 1 sene daha biriktireyim bakalım
Gidip alırsın düşük model sanayide ömrün geçer o yüzden dedim 🙂 iyi geceler
Öylede olsun istemem tabiki sanayıden cıkmayacaksam ne gerek var almama. İyi geceler
Eski model lüks arabaların maketini alabilirsin.
Napayım maketi
Başka ne alabilirsin o parayla?
Bilmem ki bende bakıyorum ama cok anlamam
250 bin altına bir şey almak imkansız
O da bende yok zaten artık kppsye bakıcam yoksa hayal benim için asgeri ücretle zor alırım
Belki sağlam bir işin olursa senetle falan alırsın
Senetle falan uğraşamam peşin para faizi de sevmiyorum
O zaman iyi maaşlı bir iş lazım
Bakacağim işte
Hadi inşallah
AMİN
Motor alırsın bu fiyata
Motor kazası yaptım korkuyorum asla binemem
Korkunu yenmen gerek mutlaka
Öylede Şu an hazır değilim
Sürekli hazırmışsın gibi düşün
Öyle kolay değil işte
Bendede olmuştu arkadaş zorla bindirdi beni motora ondan sonra daha binip kullandım sanada aynısı lazım
Sevindim senin adına ama benim şuanlık öyle motor korkumu yenebileceğim bi cevremde yok
Keşke yakın olsaydık seni zorla bindirirdim ondan sonra kendin kullanırdın çok güzel bir şey
Motorun var mı senin
Var
Kazasız belasız kullan
Teşekkür ederim sende ne vardı
Motor mu
Evet
Benim motorum hiç olmadı arkadasımın vardı 14 sene once kaza yaptık, bide yeni evliyken eşimin vardı zorla sattırdım
Sen bi kullanmalıydın acayip iyi herşeyi çok güzel hissediyorsun motordan korkmayacaksın o senden korkacak rüzgarı hissetmelisin çevreni daha iyi görüyorsun dikkatin artıyor
Araba daha güvenli benim için motor alsam bile cocuklarımı bindiremem ki
2 kişi binilir güvenliği var aslında dikkatli olacaksın
Motor kullanmam için ehliyetim yok zaten bide onun için masraf çıkaramam kurslar 15000 tl olmuş. Enazından ehliyetimi 10 sene once aldım arabayı daha aktif kullanıyorum
Arabadan devam et motor çok eğlenceli arabayla gitmek var motorla gitmek var motorla gitmek daha güzel
Motor güzel dediğin gibi ama benden gecti cok meşakkatli benim için. Öncelikle korkumu yeneceğim falan filan
Sadece yardım edecek biri lazım
Ölümden döndüm kolay kolay binemem
Bi yerin kırık değilse binebilirsin sen kullanmıyormuşsun zaten
Kırık yok da bilemedim şimdi
Sana yardım lazım
Birdw kendin kullanmalısın
Bu yaştan sonra ögrenebilir miyim ki
50 yaşında öğrenen var
Öyle mi
Evet öyle
İyi güzel
Kaç yaşındasın ki
32
Benden 2 yaş büyüksün bi abi var 1 2 yıl oldu motor kullanıyor çukurlara çok sert giriyor
Dikkatli kullanması lazım
Hemde çok sen bir şey yapmazsın iyi kullanırsın başka bi ml gelir çarpar
Tabi o da var, gecen biride park halindeyken kuzenıme carpmış kız başta noldugunu anlamamış
İşte öyleleri var yoksa motor güvenli eğlencesi sks den daha iyi
Ay bu araba benim hayalim 😥
Yaaa evet benimde hayalımdi betüşün arabasından
47bin tlye bakkaldan sakız alınmıyor artık😀
Deme öyle
Her şey gereksiz pahalandı
Evet önceden rahat rahat herşeyi alabiliyorduk 1 senede biriktirdiğim parayla tv aldım, burun ameliyatı oldum, bi kac evimin eksiğini ve tadilatını yaptım bi kaç defa da cocuklarımla İstanbul'a gidip geldim. Ama artık bişey yapamıyorum
Hyundai getz bayan arabası
Pahalı
470 e çok temiz getz alınır
O kadar param yok ki fakirim nerden bulayım o parayı 😀
Valla 47 bine ancak scooter alabilirsin
Tesekkur ederim
focus al rahat oluyor bebce
İyi güzel dedin de o kadar para ne gezer bende en ucuzu 300000 tlden başlıyor
ben 480k okudum paranı :D
Ayyy keşke o kadar olaydı dua et benim için
ederim tabi canım ayıp ediyorsun
Teşekkür ederim
Bitane al i20 kafan rahat bin tertemiz
Ne kadardır ki Şu an 80 bin var
470 bin yazmışsın nasıl 80 ne düştün
O kadar param hiç olmadı 47bin yazdım
Ablacım sen hangi Türkiye’de yaşıyorsun o paralara arabamı kaldı. Ahajakaka
Sana iki tur veririm 47 bine 😂😂
Allah büyüktür belki ilerde benimde param olur deme öyle 🥺🥺
Allah gönlüne göre versin be.
Galerici olsam sana bi araba hediye ederdim valla
Galericilerde cok sey oluyor be saolasın yine 🙂
Ben öyle şey olmazdım merak etme. Verirdim sana Bitane ufak bişey 😅
Sen bi galeri dükkanı ac bende ozmana kadar biriktiririm yine biraz daha seninde cebine girsin
😂😂 yokki. bi arabam var başka bişeyim yok keşke açabilsem de ilk müşterim sen olsan
Öyle deme Allâh büyük hazınesi coktur baktın karsına cıkardı
Benim için 80 bin bile coktu hatta ben neye niyetlensem allah karşıma cıkarıyor. Gecen sene ameliyat olmaya karar verdim 2 ayda elime 50 bin tl gecti
Zor beee. Halime çok şükür gözüm yok fazlasında. Sadece sana hediye edebilmek için galerici hayali kurdum yoksa aman aman 😅
Evde durarak çıkarmıyor karşına tabi dimi. Çaba göstermek gerekiyor
Vallaha ameliyat için evde durarak cıktı o para. Ama şu an calışmayı düşünüyorum eşimin kazancı bi yere kadar birikim olmuyor Şu an
Ne ameliyatı oldun ki sen. Evde durarak nasıl geldi para anlamadım
Burun ameliyat oldum kırılmıstı kemik rahatsız ediyordu. O ara kardeşimin işi iyi gitti bana para yolladı, babam emekli parasından çocuklara tablet alayım diye para yolladı, eşim taksiciydi yaz ayı oldugu için turist taşıyordu sürekli bide 20 bin tl kadarda annem bana verdi
Ohh maşallah iyi olmuş valla sevindim senin adına 😊 umarım araba alacak parayı da toparlarsın en kıza zamanda
Cok fazla araba parası biara aldım kara şimşek koymustum adını manueldi ilk sahibinden aldık30 seneilkmiş ama hiç yarı yolda bırakmadı sonra sattık
Çok fazla evet. İşe girersen alabilirsin ama elindekini peşinat verirsin
Öyle olur zaten gözüm cok yükseklerde değil manuel olsa bile olur otomatik derdindr değilim
Otomatikler çok daha fazla evet. O yüzden alabileceğine odaklan 👌
Hayırlısı bakalım
O fiyatlara araba kalmadı ki
Ciddi misin 6 aydır biriktiriyorum
Evet
Nasip bakalım denk gelirim belki