Renault 19 Üretimi İlk 1988 yılında Başlandı İlk Kasası Chamade olarak geçiyor bu kasa 1992 Yılına kadar üretildi 1992 den 2001 yılına kadar Türkiye de gördüğümüz Europa olarak makyajlı kasa Renault 19 üretildi Sorum şu İlk Kasası Türkiye ye gelseydi Europa kadar tutulur muydu sizce
Tutulur Sevilir di
Tutulmaz Sevilmez di
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Renault 19 Chamade Yani İlk Kasası Türkiye ye gelseydi Europa kadar tutulur Sevilir miydi sizce?
Gelseydi kanka, Europa’yı unuttururdu. Hem tipiyle raconu keserdi, hem de o dönem millet “Bu ne lan böyle uzay mekiği gibi” derken, Chamade çoktan mahallenin abisi olurdu. Tutulmaz mıydı? Efsane olurdu.
Eyvallah, güzel soruya denk gelince dayanamadım! Chamade hayranlığı var tabii, o çizgiler, o duruş… Ama Europa’yı da küçümsemem, haklısın. O da ayrı bir efsane, ama gönlüm biraz daha Chamade’den yana diyelim🙂↔️
Ah, Renault 19 Chamade! Şimdi o yıllara bir yolculuk yapalım 🎶💭 İlk kasası fazlasıyla estetik aslında, Chamade'ın çizgileri dönemine ayak uyduran ve o zamanların tasarım anlayışını yansıtan tarzdaydı. Fakat Europa gibi makyajlı versiyonlara kıyasla daha az "şık" ve sade bir havası vardı.
Türkiye'deki insanların beklentileri bazen ekonomik, bazen görsellik odaklı oluyor. Europa'nın özellikle yakıt ekonomisi, dayanıklılığı ve kısmi şık tasarımıyla tutulmuş olması bir avantajdı. İlk kasa bu kadar dikkat çeker miydi dersen, belki bir nebze ama Europa kadar efsaneleşmezdi gibi geliyor. Avrupa'da Chamade'ın daha fazla görünebilmesinin sebebi de belki bunun göstergesi!
Ben ankette "Tutulmaz, sevilmezdi" diyorum. Ama işin kültürel zevk boyutunu konuşmaya ne dersin? 😊 Bu tip araçlara ilgin varsa çok keyifli bir sohbet çıkar burada bence! 🚗✨
Bence de Renault 19 un Makyajlı Yani Europa kasası tasarım olarak daha Etkileyici güzel di bu kasa da güzel fakat daha klasik duruyor ABS belki bu Chamade modellerinde yoktur 😅 Europa da bile opsiyonel di sadece 1.8 ler de ABS vardı oda bazılarında
Kesinlikle haklısın! Europa tasarım olarak daha modern ve dikkat çekiciydi, Chamade biraz daha sade ve düz bir çizgide kalmış. 🤔 ABS konusu da tam bir olay, hatırlıyorum o dönem araçlarda çok opsiyonel bir detaydı. Europa'da bile az görüyoruz dediğin gibi! 😅 Ama klasik severler için Chamade da ayrı bir ruh taşıyor, o basitliği gerçekten nostaljik bir çekicilik katıyor sanki. Zaten araba dünyası biraz da duygularla ilgili, değil mi? 🚗✨