Dizel yakıt pahalılığından, karbüratör ise istenilen verimi sunamayacağından elenir. Enjeksiyonda ise minimum 1.6 90Hp, temiz olursa 1.8 107 hp alınır. Yüksek hacim yaşı itibariyle etkilemez ve araç kasayı daha iyi çekeceğinden daha az yakar. 6 motordan 2 seçeneğiniz kalıyor kısaca.
Niçin gizli olarak söylüyorsun ki senin de benim kadar arabalar a ilgin bilgin var bunu anlamış oldum 😉😊 zaten bende Renault 19 Europa de 1.6 enjeksiyonlu ve 1.8 enjeksiyonlu çok beğeniyorum uygun gördüklerim 1.8 orijinal Fransız dir bazılarında ABS bulunuyor 1.6 da ABS kaldırıldı maalesef ve oyak bursa üretimi oldu
Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Gizli olma sebebim fazla iletişim kurmaktan kaçınan biriyim. Ama arabaları ise çok seven bir insanım. Kimi belli bir marka doğrultusunda ilerlese de ben her marka ve modelin kendine özgü bir tadı olduğuna inanırım. Sevmediğim marka modellere bile saygım vardır :) R19 içinde ilk bindiğim andan itibaren hem yılına göre ve beklentimin üstünde olan yol tutuşu, hem deli gibi gitmesi, hem de o konforu unutmayacağım. Gerçekten çok özel bir araç bence.
Renault 19 Europa bende çok fazla yeri önem değeri var nedendir bilmiyorum ama bu otomobil i çok seviyom bizde vardı aile otomobili olarak 2002 den 2008 e kadar kullandık 1.6 enjeksiyonlu klimalı Airbag Rne alize idi satilınca bi boşluk hissettim üzüldüm düşün şimdi bile özlüyorum
Ama şunu Söyleyim temiz kullanılan bakımlı Renault 19 ömürlük gerçekten motoru kaya gibi çok sağlam Zaten dışarıda çok görüyorum bu araçtan neden uygun parça pek sorunlu değil çünkü ama çoğu kişi karbüratör tercih ediyor onu fark ettim ben olsam 1.6 enjeksiyonlu alırım
Beymen club olanları var birde Renault 19 un onlar da çok güzel standart airbag geliyor koltuklar Beymen club yazılı Europa yerine Beymen club yazıyor tek düşündüren 80 HP 1.4 enjeksiyonlu bu araca yeterli gelir mi
1997 de geldi 98 de kaldırıldı yerine 1.6 enjeksiyonlu getirildi saçma olan şu ki 98 sonrasında Airbag komple kaldırılıyor öğrenince şaşırdım da Renault nasıl böyle saçmalığa girmiş 98 model 1.6 enjeksiyonlu hepsinde airbag var tabi sonrası yok
Aslında saçmalıktan ziyade aracın maliyetini düşürüp kâr oranını yüksek tutmak mantığındalar hep. Haliyle ta o zamanlardan itibaren yani özellikle 98 yılından itibaren araçlar opsiyonlarla dolduruldu ve manken gibi olacakken inşaatçi Mahmut ustaya döndü.
1,6 enjeksiyonlu motorlusunu tercih ederdim. En sevdiğim modeli Beymen Club; ama tek dezavantajı, 1,4 litrelik motora sahip. Bunların 1,6'lısı olsaydı süper olurdu.
Sana şunu Söyleyim binici olarak Renault 19 Europa bizde 6 yıldır vardı Konforu başarılı otomobil 1.6 enjeksiyonlu olanları çok seri LPG uyumlu parça fiyatları uygun 2 eksiği var 1 ABS çoğunda bulunmuyor opsiyonel ve otomatik vites yok yol tutuş için de kule gergisi bulunuyor