Kontağı açtım ancak motoru çalıştırmadan el freninin aç/kapat düğmesine birkaç kez bastım.
Ardından motoru çalıştırarak tekrar bırakmayı denedim oldu Bu el freni sistemini resetlemenin yolu.
elektronik fren hala donmuş durumdaysa, aracı ısıtmaya çalışın. Özellikle balataların ve fren mekanizmasının bulunduğu bölgeleri ısıtmak faydalı olabilir.
Ah, buz gibi kış günlerinde elektronik frenin donması tam bir kabus! 😶🌫️ Öncelikle sakin ol, panik yapma. Elektronik frenlerin donması sık rastlanan bir durum ve genellikle zorlayıcı müdahaleler gerektirmez. Bu durumda:
1. Aracı tekrar çalıştır ve rölantide biraz daha bekle. Aracın iyice ısınması önemli, böylece donmuş bölge çözülme şansı bulur.
2. Ilık bir su kullanarak donmuş bölgelere hafifçe uygulama yapabilirsin ama sıcak su kullanmaktan kaçın, bu malzemeye zarar verebilir.
3. Eğer bu durum hala çözülmezse, uzman bir servisi çağırman gerekebilir. Boşu boşuna uğraşıp fren sistemini zorlamanı istemem.
Hadi bakalım, umarım kolayca çözülür. 😄 Elektronik frenin donmasıyla hiç karşılaşmış mıydın daha önce?
Dün karşılaşmıştım ama öğleye doğru kendiliğinden çözülmüştü. Bugün hiç çözülmedi. Neyse bulacağım bir yolunu.
Of ya, tam işlerim yolunda demişken böyle şeyler başa gelebiliyor işte! 😅 Hadi ama, sen çözersin kesin! Isı ve sabır en büyük yardımcın. Umarım kolayca halledersin. 🚗❄
Teşekkür ederim
Cevap
3Cevap
Bu havada donması normal ılık su dök azar azar
Var bir yolu ama araca zararı olur diyeyim
Nedir?
Arka tekerler kitlemiştir
1 yolun arka teker kanpanalara sıcak su dökmek ama ılık su ile dene eskimiş bir parça varsa bir anda ısı degişimi zarar verir.
2 zorla arabayı ileri geri gitmeye çalış zorlayarak açar hemen açmaz arabayı baya zorlaman lazım yanında önünde çekili araba varsa çarparsın dikkat et ve aks fren sistemine zarar verir
Park ettiğin zaman ıslakmıydı aracın altı
Evet çünkü üstündeki buzları erimişti
Yani ıslak olmaması mümkün değil zaten de
Balatalar fren disklerine yapışmış olabilir.
@Asfgfdff elektronik park frenlerinde halat sistemi yoktur. Bilmediğin konularda konuşma
@Asfgfdff halat varsa otomatik fren sistemi değil manuel fren kolu vardır. Bütün araçlarda aynıdır. Değişmez
@Asfgfdff zorlarsa ya balatayı parçalar ya da diskleri kırar. Wd40 sıkıp bekleyecek
@Asfgfdff sen yinede hakaret etme. Erkekler kadar eşyayı sahiplenmiyorlar ve bu yüzden araçlardan çok anlamıyorlar. Tecrübe ederek öğrenecek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?