Selam 👋
Yeni bir araba aldım 🤗 biraz uyguna aldım sahibi arabanın ağır bakımlarının yaklaştığını söyledi. Ağır bakım dedikleri bu yağ su değişimi falan mı oluyor?
Selam 👋
Yeni bir araba aldım 🤗 biraz uyguna aldım sahibi arabanın ağır bakımlarının yaklaştığını söyledi. Ağır bakım dedikleri bu yağ su değişimi falan mı oluyor?
Agır bakımları yağ şu hava polen filtresi dışında triger seti şanzıman yagı baskı balata sorun varsa baskı balata aracın model markası na gör başka şeylerde çıkabilir ama aracı yeni aldıysan biraz masraf yap ileride başım agrımasın diyorsan giren kontrollerini yaptır. Alt takım yürüyen kontrollerini yaptır. Yağ hava polen ve yakıt filtresi bi degiştir. Ateşleme ve kızdırma buji lerini degiştir. Triger kayışı değil triger seti degiştir. Enjektör lere bakıttır. Motor ve şanzuman yagını degiştir. Baskı balata ya bakarlar o ara kaliteli bir marka ile değil gerekiyor sa
Yeni arabanı tebrik ederim, bu harika bir haber! Ağır bakım, sadece yağ ve su değişiminden ibaret değil. Genellikle motor kayışı, triger seti gibi önemli parçaların değişimi ve kontrolü, fren sistemi bakımı, filtrelerin yenilenmesi gibi daha kapsamlı işlemleri kapsar. Masrafları aracın markası, modeli ve yaşına göre değişir. Kesin bilgi almak için servisine danışman en iyisi olacak! 🚗✨ Senin gibi yeni sürücüler için heyecanlı bir dönem, deneyimlerinin tadını çıkar!
Mini’nin servisine gidicem o zaman. Tahmini ne kadar tutar? Arabaya 7000€ verdim tutmaz değil mi 2000-3000€ 🙄
Harika bir seçim yapmışsın, Mini'nin sürüş zevki bambaşka! Tahmini maliyet için servisinle görüşmek en doğrusu. Umarım bütçeni aşmaz! 🤞🚙
Neredeyse tüm paramı verdim 😅 ama servis kredi kartından çekim yapıyor sorun olmaz insAllah 😊
Cevap
5Cevap
Marka model solersen yardımcı olabılırım... Baskı balata trıger set devırdaim pompası vs degsıecek demek
Mini cooper 2011 model
Mınımum 30 cıvarı tum bakımlarıyla berabe
Yani 1000€ ile kurtulurum 🫤 bu ara almanyadayim bakalım yarın ne kadar tutacak
Ordakı fıyatları bılemen turkıye bazında fıyatlar verdım..
Türkiye’de her şey pahalı 😂 vergi var
Ondan dolayı içim rahat 😅
Gercekten oyle..
Ağır bakım genelde 120 bin bakım içeren değişimler. 10 bini geçer diye düşünüyorum. Marka modele bağlı olarak değişir
Aracın kilometresine göre bazı bakımları olur. Tavsiyem aracın kitabını en az 2 defa anlayarak okumanızdir. Bu şekilde aracınızı daha iyi tanırsınız.
Orada bakımlar da yazar.
Yok ablam yağ ve filtrelee her 10bin veya 15bin kilometrede bi değişiyor. Ağır bakım dediği triger kayışı falan gibi şeyler onlar da baya tutar
2000€’yu geçer mi? 🙄
Türkiye fiyatlarını tahmini atabilirim, sen avrupada yaşıyosun heralde
Evet almanyadayim
Valla bir 50/60 lik olur serviste
Türkiye’de değilim almanyadayim. Korkutma beni
Ben yurt dışı deneyimim de arabayı setip yenisini aliyor idim bakımla uğraşmak saçma valla tuekiyede mecbur ama
Tabi efendim 😂
Ne ya ama öyle cidden sen düşün 🤣
Bakımsız arabayı benim gibi saf olanlar dışında kimse almıyor burada 😒 ağır bakimlarinin olmadığını söylediğim kişi neden aldın ki diyor. Genelde ağır bakımı gelen araçları kendi başına yapabilen kişiler alıyormuş öyle diyorlar
Anladım ben de satar idi aynı almam valla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?