Arabaniz var mi? Arkadaşınıza ailenize ödünç verir miydiniz, verdiniz mi?

Arabaniz var mi? Arkadaşınıza ailenize ödünç verir miydiniz, verdiniz mi?

Versen bir dert, vermesen ayrı bir dert. Yaklaşık bir ay önce bir arkadaşım, kendi akrabasına arabasını verdi. Aracı verdiği kişi bir arkadaşı ile gece 4 te kaza geçirdi. Aracı süren hayatını kaybetti. Araç hurdaya ayrıldı. Şimdi gel de bu işin çıkabilirsen çık.
Bizdede var o durum
At avrat silah diye boşa dememiş atalar kimseye ödünç verilmez araba. Bunun nedenleri de vardır. Gider kaza yapar en basitinden araca zarar verir en kötüsü ölümlü bir kaza yapar devir kötü kardeş kardeşi taniyamaz hale geldi belki kanun dışı bir işte kullanacak bilemeyiz. Bir diğer nedende şudur bunu kimse bilemez arabalar ve sahipleri arasında bir bağ vardır şoför arabayı tanır bilir araba şoförünü tanır bilir bu yüzden farklı biri kullanınca araba soforun eline geçince bir kaç gün sonra arıza yapar
Ben acil durumlarda veriyorum kim olursa olsun..
Zarar vermesinlerde güveniyorsan
İyiymiş
Bunlar basit şeyler Lafı bile olmaz
Ugratacagi zararı ödeyemeyecek kişilere verilmez
Bencede
Ne demek
Cevap
85Cevap
Arabam var. Bir kez iki arkadaşıma verdim; ama arkadaşlar hor kullandılar ve arızalarıyla başa çıkamadım. Babama gerektiğinde veriyorum.
En iyisi
Şahin marka arabam var zaten pek kimse istemiyor gadası
Ama herkese vermem vereceğim kişi sayısı bellidir
Herkese verilmez zaten
aracım yok maalesef
Araba kimseye verilmez. Sacma sapan kullaniyorlar. Bisey oldugunde ya ayipsin yapariz 3 5 kurusun lafimi olur diyorlar mi? Onlarin bunu demedigi yerde ben ne diye vereyim arabayi? İnan akrabalara verince insanlik edip 50 tl benzin bile koymuyorlar. Desen onun bilee bidi bidisini eder insanlar. E ben niye verim arabami milletin en ayisimiyim ben? AsagiDa bazi arkadaslar veriyorum falan demiste onlara diyorumki hep verdiginiz arkadasiniza vermeden 50 benzin atta oyle ver de bakalim ne diyecekler? Valla yapmazlar insana suluk gibi yapisirlar.
3-4 aya alacağım. Ölüm kalım hariç arabamı kimseye vermem. Bu yaşıma kadar kimseden araba da ödünç almadım. Çok lazım olursa kiralarım. Ama yinede birinden bir şey istemem. Hatta bazen arkadaşımdan kiralamıştım. Ha özel firma, ha arkadaş. Para tanıdığa gitsin. Çoğu insan bunu arkadaşlığa aykırı buluyor ama bence gayet mantıklı. İnsanlarla arama mesafe kıymayı severim. Borç isteyene direkt vermiyorum derim mesela. Hatta akıl istersen ya ailenden al ya da kredi çek derim. Bir kere borç verdiğim insan beni kredi kartı gibi görmekten vazgeçmiyor çünkü. Araba konusu da böyle.
Araba varken veriyordum pek ayrım yapmıyordum şoförlüğü olana tabi.
Malum İstanbul trafiği bazı semtlerin sokaklarının darlığı vs.
Şimdi ortak bazı organizasyonlar için isteyince almak zor oluyor milletten,
Şimdi motor var arkadaş isteyince şoförlüğü olana ehliyeti olana kişiye göre değişir yine vermiyorum. Karakterli, kendisinden insana zarar gelmeyecek kişiye verilebilir ya
Motoru da veriyorum ya vermiyorum yazmışım. Ama Ben olsam toplu taşıma ile gideceğim yere adam diyor ki motoru alayım gideyim önemli mecburi bir şey olmadıkça sürekli isteyene de vermemek lazım her zaman
Milletin eşyasını kullanmak daha mantıklı geliyor otobüste neymis
İşte bu düşünceyi sezdim mi veya tespit ettim mi o kişiye bir daha vermek istemiyorum, bir türlü vermiyorum, kırmıyorum da
Maddiyata önem veren biri değilim böyle şeylerde rahatımdır ancak
Ne güzel mantikli
Prensip olarak ne alırım ne veririm. Ölümlü bir kaza olsa uğraşır durursun. Çok çok acil durumlarda anahtarı verdiğim oldu eşe dosta ama genelde işlerini koşturmak anahtar bırakmaktan daha iyidir.
En iyisi zaten kendin surmen
Ben sadece kardeşime veririm, anne baba kullanabilir bir de. Zaten yalvarsam yakarsam babam yine çok hız yapmaz. Hızı abartıp motorlarla yarışacak bir ben varım. Arkadaş çevremde de güvendiğim, samimi bulduğum kimse yok.
Bencede verme
Vermem de almam da. Lazım olursa kiralarım ama almam.
Gelin arabasi olarak 2 kez istediler. Şoför ben olmak kaydıyla kabul ettim. Ona da pişman oldum, şimdi onu da kabul etmiyorum.
Dilin yanmış belliki
Yok yanmadı, ama yanınca neler olacağını iyi biliyorum. O yüzden Nasreddin hoca misali testiyi kırmadan önlem alıyorum.
Ben ki servise, tamire, yıkamaya araba bırakınca bile teslim kağıdı alırım. 5 dakikalık bir emanet hayatınızı karartabilir. Her durumda araç sahibi 1. Derece mesuldur olan olaydan. Benim haberim, suçum yok diyemez. Bir teslim kağıdı sizi yıllarca sürecek mahkemelerden, milyonlarca mali süreçten kurtarabilir.
Ben vermezdim. Sizin Göz bebeğinizmiş gibi baktığınız arabaya elalem kazık çakar. Nasıl olsa benim değil arabaya bir şey olsa cizilse isin icinden sıyrılır. O yüzden herkesin malı kendine. Gitsin alsın kendine ya da başkasindan istesin ben ne arabamı veririm ne evimi emanet ederim.
Kiz maşallah ne güzel dedin
2017'den beri arabam var. Çok güvendiğim arkadaşlarıma lazım olursa veriyorum ama akrabalarıma hiç vermedim. Ailem kullanır zaten. Araba için yaklaşan da belli oluyor zaten genelde.
Akraba beter zaten
Arkadaşa araba verilmez de kime verilir başka. Eğer arabamı vermiyor isem zaten arkadaşım degildir ki.
Deme öyle
Arabam var abimle beraber kullanıyoruz ödünç vereceğim arkadaşlarım 1 elin parmağını geçmez herkese vermem
Abi candır zaten
Arabamı verdiğim arkadaşlarım da öncesinden arabasını ödünç aldığım kişiler
Zamanında arkadaşıma arabamı vermiştim işini görsün diye. Sonralardan araba sahibi oldu ödünç istedim bin bahane buldu skk
Bide böyle sonradan görmeler var
Onların öncesi de karaktersiz. Açıkçası ben varlıkta ve yoklukta da kimseden bişey isteyemem.
Aileye veririm yakın arkadaşıma veririm arabayı sıkıntı yok
Çık iyi tanidiksa verebilirsin tabiki
Tamam verme Senden araba falan istemeyiz
Istemedim işte lazım olursa istemeyiz vermeyecek misin baksana öğrendiğimiz iyi oldu
Haha nerdesinde sen
Saka şaka senin nereli olduğunu bile bilmiyorum takılma söz arabanı istemicem
Profile gir bak orada yazıyor nereli. oldum
Ne güzel ne güzel neresinden
Neresinden solerim sonra onu sendemi ankaralisn
Yok degilim korkma 😆
Nerelisin bakım
Eskişehir
Yakın severim üni şehrini
Evet öyle sen neresinden
Neresindeni solerim ama sonra elit biryeri Ankara 'nın
Niye sonra diyorsun ki devamlı istemeye gelmicem seni Allah allah😂
Napim burada şimdi acik adresmi paylasalim 😂
Peki sen bilin
Yani anladın sen beni ☺️
arabayı ben aldım ben hariç herkes kullanıyor eniştem ablam yeğen yeğenin erkek arkadaşı
AYNI BIZ
Araba kimseye ödünç verilmez.
Ben verdim gitti kaza yaptı. Yüzde yüz kusurlu zaten hem benim arabayı yaptırdı. Sonra karşı tarafın değer kaybını ödedi. Ama Hep ben uğraştım ve sanki benim suçummuş gibi oldu. Verip kötü olacağına verme kötü ol.
Ben kimseye ödünç vermem, gideceği yere kendim götürürüm...
En iyisi
Malım kıymetlidir sadece özel kişilere veririm. Mesela babama ve birkaç çok yakın arkadaşıma o kadar
Kıymetlimiz araba
Benim kalemim bile olsa kıymetlidir valla
Aileye evet ama arkadaşa verilmez kaza yapıp köyü olacagıma vermeden kötü olurum daha iyi
Mantikli
Arabamın biri ve traktörlerimin ikisi hariç diğerlerini veriyorum ama içimden gelmeyerek
Aman içinden gelmesin onlarida verme😂
Arkadaşıma veririm. Kaza yaparsa bu bahaneyle arabayı satar yenisini aldırtırım.😸
Aldırtırız aslan parçası.😼
Uyanik😂
Birazcık.😸
Kesinlikle Hayır
O kadar çok arabam oldu.
Benden araba alacak tek kişi
Rahmetli Babamdı. Hep de öyle kalacak !
Başın sagolsun verme zaten
Tesekkurler Vermem zaten
Bireye gidilcekse başımla beraber götürürüm getiririm ama emanet araba vermem kimseye
En iyisi zaten
Daha önce verdim ama bir daha vermem kimseye
Dilin yanmış belli
Ben kendi arabamın içinde seks yapmamışken başkasının yapması hoş olmuyor.. birde araba ile şehir dışında alkollü çevirmeye yakalanmış arabayı bağlamışlar bana ayrı ona ayrı ceza yazmışlar arabanın içinde 2 tane içi sperm dolu prezervatif bütün gün güneş altında kalmış içindeki kokuyu düşünemezsin hayal bile edemezsin.. orada 2 gün kaldı ertesi gün ayık kafa ile arabayı almaya gittiğinde ruhsat sahibi dışında arabayı kimse alamaz dediklerinde beni aradı kardeşim durum böyle böyle gelmen lazım aracı bana vermiyorlar dedi gittim arabayı almaya arabaya bindim o koku öldürdü resmen beni iç dış detaylı temizlik yaptırdım yıkamacıya bugünün parasıyla 4bin ₺ verdim koku sadece hafiflemiş ödediğim ceza işimden kalmam cabası
Kötü olmuş bu yaaa
Araba anne baba haricinde kesinlikle kimseyle paylaşılmaz bana göre. Pişman etmeye bayılıyorlar.
Ederler ederler 😀
Var. Ihtiyaci olana tabikide ve çok kezde yaptım zaten
Kazasız belasız kullansinlarda
Vardı ama yeni sattım kimseye de ödünç vermem kimseden de ödünç araba istemem
En kısa sürede yenisini alırsın inşallah
4 tane arabam var 2 tanesi personelinden bir tane benim bir tane eşimin var
Maşallah maşallah araba birakmadiniz
🌺🌺🌺
arabam yok ku 🥹 ailemin aracı hep vardı ama çocukluğumdan beri
boş ver bizimde yok
arkadaşlarım her istediğimde verdiler bende onlara veririm
Ne güzel
Çoğu tanıdığıma işlerini halletmesi için verdim aile dahil ama sadece 1 kişi özenerek muntazam kullanıp teslim etti diğerleri tanınmaz eşkal de iletti o yüzden artık araç verme taraftarı değilim
Verilmez hor kullanırlar en son telefon verdim telefonun resmen gelmişini geleceğini sktler taş gibi yedek telefonum oldu c. p batarya öldü muhtemelen 1 hafta boyunca şarjda oynadılar.
Ben verdim vermez olaydim 10 milyonluk araba hurda oldu. Şu an bende yayan gidip geliyorum. Arkadasim odemeyi birak kusup beni her erden engelledi. Bu duruma gore dusun kararini ver
@Benlaben range sport
@Benlaben Ust yoldan asagi yola dusmus. Araba tamamen hurda oldu kendisi kurtuldu baska araba olsa coktan obur taraf gitmisti
Veririrm ama şöyle biseye şahit oldum bize arkadan çarpan araç vardı çarpan araç pert oldu resmen ve ödünç alınan bı araćmış
Araba kişiseldir. Tıpkı havlu gibi, diş fırçası gibi. Ödünç verilmemeli
Güvendiğim arkadaşım ise veririm. Aileme zaten hiç düşünmeden veririm.
Dünya malı çok değerli değil o kadar verilir niye verilmesin
Aile dışında vermem kimseye, ne kadar yakın dostum olsa da
Arkadaşlara vermem belki il dışına çıkarsam ve düzgün bir insansa belki. Aileden birine veririm ama. Çekirdek aileden olmalı, kuzenime yine vermek istemem.
Arkadaş değilde aileye verilmeli bence ben para biriktiriyorum babama araba alcam diye😅
İnşallah hayırlısıyla
Dengeyi korumak lazım. Hep verirsen kendi arabası sanıyor hıyarlar. 😂😂 ama aileye verilir
Yok be ailede ayni
Sadece babam kullandığı için çok bir sıkıntı olmuyor. 😂
Baba candır o bizden ona verilir zaten
Resimdekinin aynisi vardi odunc vere vere araba kayboldu:)
Araba guzel allah icin Nasil kaybolduki yazık olmuş
Kayboldu derken vere vere hurda oldu anlaminda hergun biryeri ariza yapa yapa en son sizlere omur:)(
Kimseyle kötü olmamak için arabamı kimseyle paylaşmam, kimseden de istemem bu devirde minnet eylemem çünkü
Aileye vermekte, arkadaşa vermekte güven meselesidir. Sürücülüğüne güveniyorsanız , alkollü sürmez diyorsanız bence sorun yoktur.
Ya şimdi ben vermek istemem doğrusu ama ihtiyaç da varsa veririz napalım
Arabam yok ama olsa kimseye ödünç vermem. Kimseye güvenim yok.
Verilir mi bilmem de ben veririm
Guvenmiyorsan verme
yakın güvendiğim biriyse veririm samimi olmadığıma vermem
Güvenilir arkadaşlara veririm çünkü zamanında bizde aldık.
Verilmez ama veriyorum arabama vurmuşlar herkes ben yapmadım diyor
Hayatta verilmez bir kaç defa verdim hiç rahat olamadım
Yok ama olsa zarar vermeyeceğine şüphem olmayacağı kişilere verirdim
Samimi arkadaşımsa veririm.
Aileye de verilir aile sonuçta
Aile evet de arkadaş düşündürrü ya öyle bir arkadaşım yok valla benim
Şöförlüğü önemli vermek sorun değil !
Mantikli
Bence vermemek en mantıklısı sonra arabaya birsey olur kızamazsın da kavga da edemezsin verdiğine pişman olursun. Ben bırak arabayı yurttayken düzleştirici mi bile hiç kimseye vermiyordum bozmasınlar diye
Verilir tabii ki de, ben olsam ödünç verirdim ama iyi niyetim kötüye suistimal edilmediği sürece
aileye verilir (bilmeyen Kadın Kızlara vermen) arkadaşda en yakın arkadaşıma veririm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?