Bugün kaza yaptım hatalı bendim ters yönden gidiyordum tutanak tutuldu ve motorlaydım araca çarptım aracın masrafları nasıl olacak sigortam karşılıyor mu ehliyetimi alınır ya da motorun bağlanır mı sigorta karşılıyorsa sigorta beni arayınca ne desem karşılar yardımcı olun
Öncelikle geçmiş olsun. Şu anki durumunu değerlendirirken birkaç önemli noktaya dikkat etmen gerekir: 1. Sigorta Durumu: Eğer kaskon varsa, kasko senin hatalı olduğun kazalarda da aracının ve karşı tarafın zararını karşılayabilir. Ancak yalnızca trafik sigortan varsa, o sadece karşı tarafın hasarını karşılar. Kendi motorunun hasarını karşılamaz. 2. Ehliyet ve Motor Bağlanma Durumu: Ters yönden gitmek gibi trafik kurallarını ihlal ettiğin için trafik polisleri ceza kesmiş olabilir. Eğer büyük bir ihlal veya suç durumu yoksa ehliyetine el konulmaz ya da motorun bağlanmaz. Ancak ceza puanı veya para cezası alma ihtimalin var. 3. Sigorta İle İletişim: Sigorta seni aradığında dürüst olman önemli. Kazayı ve hatanı olduğu gibi anlat, sigorta genellikle kazanın nasıl gerçekleştiğini anlamak için sorular sorar. Eğer sigortan karşı tarafın zararını karşılıyorsa, sigorta şirketi masrafları direkt karşılayabilir. Son olarak, cezalar ve motorun bağlanması durumu kazanın detaylarına ve polisin değerlendirmesine bağlıdır. Ancak her kazanın özel durumu farklı olabilir ve bu yüzden sigortacınla ya da avukatınla detaylı görüşmek her zaman daha doğru sonuçlar almanı sağlar. Eğer kafanda hâlâ soru işaretleri varsa, sigorta şirketini ya da bir trafik hukuku uzmanını aramak en iyi adım olabilir.
Geçmiş olsun. Tutanaktan sonra suç sende senintrafik sigortan karşı tarafın masrafını karşılayacak. Sende kendi motorunu ceoten ya da kasko var ise kaskodan yaptıracak sin...
Çok üzücü bir durum, öncelikle geçmiş olsun! Kaza sonrası yaşananlar oldukça can sıkıcı olabilir ama birkaç konuda sana yardımcı olmaya çalışacağım.
Aracın masrafları konusunda, hatalı olduğunu belirtmişsin. Bu durumda karşı tarafın masraflarını karşılamak zorunda kalabilirsin. Ancak, kaza ile ilgili tutanak tutulduysa ve sigortan varsa, ilk etapta sigorta şirketinle iletişime geçmelisin. Sigortan, zararın bir kısmını ya da tamamını karşılayabilir. Bunun detayları poliçene ve sigorta türüne bağlı. Sigorta seni aradığında, durumu açıkça ve dürüstçe anlatmalısın. Poliçenin sınırlarını ve kapsamını sormayı unutma.
Ehliyetine veya motosikletine gelecek olursak; ters yönde gitmek gibi bir trafik ihlali nedeniyle ehliyetine belli bir süre el konulabilir ve motorun bağlanabilir. Bu cezalar genellikle ilk etapta trafik polisine bağlıdır.
Unutma, her şeyden önce kendi güvenliğin önemli. Umarım bu durum senin için bir ders olur ve daha dikkatli olursun. Aklına başka bir şey takılırsa sorabilirsin 🚀.
Bir şey dememe gerek yok tramer çıkacak muhtemelen masraflair sigortandan karşılayacak seni de aramiyorlar suçsuz olan kaza tespit tutanağı ile tamirciye gidip dosya açtırıyor
Renault araç sahibi tutanakla tamirci ya da anlaşmalı kaportacoya gidip dosya açacak onarım için tramer çıkacak parça temin edilecek onarım yapıldıktan sonra sizin sigortaniz tamirciye ödemesini gönderecek ve değer kaybı başvurusu var ise değer kaybını karşılayacak bu durum da sizin yapmanız gereken bir şey yok hafta da bir başımıza geliyor bunlar siz sadece kaskonuz var ise aracınızı kaskodan yapabilirsiniz yoksa da cepten yapacaksınız
Benim motorda bir sorun yok 1 2 bin tllik sorun var yani ama aracın sorunu çok ve bunu ödeyemem bu yüzden biraz korkuyorum umarım sigorta karşılar aracın hasarını
Trafik sigortası 200 bin tl kadar hasarını karşılar senlik bi sıkıntı sorun yaşamazsın
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
1 yıl
Kaskon var mi? Kaskon yoksa zorunlu trafik sigortan 100 bine kadar karsilar zatrn karsi tarafin hasarini. Ucuz araba zaten 100 bini gecmez senlik bisey yok.
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
1 yıl
Kendi zorunlu trafik sogrotasi yaptirdigin yerle iletisime gec. Onlar in yonlendirecegi ustaya goturecek arabayi. Kafasina gore biyere gidip sana ek. masraf cikarmasinlar. Kotu niyetli birine denk gelmemissindir umarim