Merhaba 1 senedir ilk hatam açık parka girerken çok dar bir yer var manevra yaparak girmeye calisirken araç kaydı elimden ve duvara hafif sürttüm ne kadara patlar ne yapabilirim tavsiye verecek var mı?
Dostum bu sektörün için olan biri olarak o kadar büyütülecek bir şey yok ve sanayiye götürme orijinaliği gider boya vs vs. Kalın pasta bunu alır ki almazsa çok gözüme batıyor dersen oraya sadece rötuş yaptır ince bir şekilde ama bunu iyi yapan birine götür ki fark edilmesin.
Yakındaki sanayiye git bir boyacı bul adama deki 2000 ve pasta yapsın. Geri kalan kısmı rötoş la kapatsın. 50 liradan fazlada verme. Nerden biliyorum diye sormadan söyleyeyim kartalda boyacı dükkanımız var.
Abi 2000 zımpara çeşidi diyelim. En ince zımpara. Burdan çok bişe belki olmuyo. Bakma şansın varsa baksana elini veya tırnağını sürttüğünde tümsek var mı yani boya kalkmışmı. Çarptığın yerin boyasını almış olabilir üzerine eğer öyleyse tinerli bezle silinir eskisinden yeni olur. Boya attıysa rütuş olur. ya da orayı yama boyatırsın ama gerek yok.
En iyisi oraya rötoş yaptır fırçayla yapmasın ama ona deki çizik olan yerlerin dışından bantlasın boya tıslasın. 20 liradan fazla para verme. Eğer fırçayla yapıcam derse. Git nalbura arabayla 50 gr boya al bide fırça kendin yap.
Kapatmaz boya oranın düzeltilmesi lazım. Onun içinde oranın yama olarsk boyanması gerekir. O işe hiç girme çamurluğun boyasız orası için boyatma. İlerde satarsan alan adam boyar. Spreyle rötoş yaptırma boya tabancasıyla atsın boya.
Araban metalik boya. Zaten vernik atamazsın rötoş olacağı için kimse uğraşmaz. Kalemle yaparsan renknfarkı olucak. En azındsn boya alıp yaparsan veya yaptırırsan biraz daha dolar çizik. Zaten 10 lira falan verirsin boyaya. İstanbuldaysan gel halledeyim