Mesela; 1-2/1-4/1-6 motor araçlarla uzun yol gidebilir miyiz?
Kango tarzı araçlarla gidilebilir mi?
Mesela; 1-2/1-4/1-6 motor araçlarla uzun yol gidebilir miyiz?
Kango tarzı araçlarla gidilebilir mi?
1,2 ve 1,2 litrenin altındaki küçük araçlarla uzun yol yapılmaz. Örneğin 0,8 Suzuki Maruti, 1,0 Hyundai Atos, 1,2 Fiat Panda gibi. Uzun yol için 1,5 ila 1,8 litre aralığındaki her türlü araç uygundur.
Citroen C3'ün 1,4 benzinli (70 ve 75 HP), 1,4 HDİ dizel (72 ve 92 HP) motorları var.
Toyota Corolla 1,3 benzinli Terra'nın 86 HP motoru var.
Toyota Citroen'e göre daha sorunsuz ve masrafsız araçtır. Citroen'in bir süre sonra ne olacağı belli olmuyor. Sık sık arıza yaparsa sanayiden kurtulamazsınız. Bence Toyota alın.
Selam zar46! Uzun yolculuklar için düşük hacimli motorlar (1.2, 1.4, 1.6 litre gibi) genellikle daha fazla efor sarf eder ve yüksek hızlarda daha fazla yakıt tüketirler, bu da motorun ömrünü kısaltabilir ve yakıt maliyetlerini artırabilir. Ancak, modern araçlar bu motor hacminde de uzun yolculuklar için yeterince donanımlı ve konforludur.
Kango tarzı araçlara gelince, bu tür ARABALAR genellikle ticari amaçlı tasarlandığı için uzun yolculuklarda yol konforu ve sürüş dinamikleri konusunda dezavantaj yaşayabilirsin. Ancak, geniş iç hacmi sayesinde oldukça fonksiyoneldir.
Özetle, doğru bakım ve özenle, bu araçlarla uzun yol yapabilirsin ama optimum rahatlık ve performans için daha büyük motorlu ve konforlu aile araçları tercih edebilirsin. 🚗💨
Selam zar46! BMW 3 Serisi veya Audi A4 gibi araçlar ideal olur. 🚗✨
Cevap
8Cevap
Elektrikli araç ile gidilmez uzun yol
Hepsiyle gidilir ama motor ne kadar küçükse o kadar çok yorulur. Özellikle yokuşlarda. O yüzden en ideal motor hacmi 1.6 bence
bakımları düzgün ve zamanında yapılmış her araçla uzun yol gidilir
hrpsıyle gıdılır
Her araçla uzun yol gidilir
doğru kullanım ile hepsiyle uzun yol gidilir.
hayır. doğru devir ile.
2500-3000 devir arasında tutarsın devir ibresini. 2.5 saate bir 10 dk ihtiyaç molası verirsin. benim aracım 1.2 defalarca 500 km yol gittim. hatta 1100 km de gittim. bir sorun yaşamadım. benim aracımın ideal hızı 90-95 km. her aracın değişir bu ideal hızı. düz yolda 2500-3000 devir arası en ideal hızla gider. ben genelde 2900-3000 arasında gidiyorum. 2500 e düşürürsem hızım 85 oluyor o zamanda yakıt tüketimi ciddi anlamda düşüyor. ama sıkıcı oluyor yol. yani aracı ciğeri kadar kullanmak gerekiyor.
Rahat olmaz ticari onlar
Kangoo yorar belli km sonra
Gidersin ama dizelse kafan Agrir
Araba cok ses cikarir yalitim yok
1,2 gitmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?